logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

12.9.2019 - Suvi Lindström - Maria 01

Uusi toimitusjohtaja Ville Simola uskoo, että ihmiset tekevät Maria 01:stä startup-yrityksille uniikin kasvuympäristön.

Helsingin Kampissa sijaitseva startup-kampus Maria 01 tuplaa kokonsa lokakuun loppuun mennessä. Eikä laajentuminen lopu siihen, sillä Maria 01:n on tarkoitus kasvaa Euroopan suurimmaksi kasvuyrityskeskukseksi vuoteen 2023 mennessä.

Kunnianhimoiseen urakkaan ryhtyminen tarkoittaa, että seuraavien vuosien kuluessa alueen pinta-ala kasvaa 70 000 neliömetriin. Tilaa syntyy jopa 650 uudelle toimijalle ja 4000 uudelle työntekijälle. 

“Tilaa syntyy jopa 650 uudelle toimijalle ja 4000 uudelle työntekijälle.”

Laajennusta johtaa viime viikolla Maria 01:n toimitusjohtajana aloittanut Ville Simola. Hän myöntää laajentumisprojektissa riittävän työsarkaa. 

– Laajentumisprojekti tulee olemaan massiivinen, joten en odota tästä helppoa tehtävää myöskään itselleni. Projektin taustalla on kuitenkin todella hyvä konsortio, johon kuuluvat YIT,  Keva ja joukko muita toimijoita. En epäile hetkeäkään, ettemmekö tulisi onnistumaan, Simola toteaa.

Entisen Marian sairaalan tiloihin rakennetussa Maria 01:ssä toimii tällä hetkellä yli 120 startupia, 12 venture capital -rahastoa sekä joukko muita startup-ekosysteemin toimijoita, kuten Finnish Business Angel Network (FiBAN). 

 

Maria 01:n uusi toimitusjohtaja Ville Simola uskoo vakaasti massiivisen laajennusprojektin onnistumiseen. Kuva: Wasim Al-Nasser.

 

Simola uskoo, että laajennuksella on pelkästään myönteisiä vaikutuksia sekä Helsingin että koko Suomen startup-kenttään. Tulevaisuudessa kampuksella odotetaan työskentelevän toimijoita entistä monipuolisemmilla profiileilla.

Jatkossa Helsingissä on yksi maailman merkittävimmistä startup-hubeista, joka varmasti lisää houkutusta tulla ulkomailta Suomeen. On selvää, että tulevalla kampuksella toimii startupeja myös growth- ja scale-up vaiheista. Odotamme alueelle lisäksi muutamia suuryrityksiä, joilla on teknologialähtöinen bisnes sekä ymmärrys työskentelystä startupien kanssa, hän toteaa.

Laajentuvalla kampuksella halutaan säilyttää nykyisen yhteisön henki

Simola kertoo, että Maria 01:n keskeinen filosofia on ollut pitää firmojen laatu hyvänä. Siinä onnistuminen on lisännyt sijoittajien halua tulla alueelle.

– Tästä on poikinut positiivinen sykli, josta on muodostunut Marian yhteisö. Uskon juuri ihmisten tekevän Maria 01:stä uniikin toimintaympäristön kasvuyrityksille. Tarjottavat toimistotilat ovat ikään kuin pakollinen paha ja todellinen lisäarvo syntyy kaikesta ympärillä olevasta – ennen kaikkea ihmisistä. 

Laaja verkosto ympärillä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sparrausta liiketoimintaan, yhteistyökumppanuuksia ja rekrytointikanavia. 

Ja tietysti hauskanpitoa. 

Yhteisö on parhaimmillaan jotain suurempaa kuin osiensa summa ja startup-maailmassa polttoaineena toimii yhteinen tekemisen meininki. Perinteisissä toimistohotelleissa ei ole Slushista tuttua henkeä. 

“Uskon juuri ihmisten tekevän Maria 01:stä uniikin toimintaympäristön kasvuyrityksille.”

Simola toteaakin, että uutena toimitusjohtajana hän tekee kaikkensa, jotta Maria 01:n henki ja kulttuuri säilyvät entisellään myös jatkossa. Tulevia vuosia hän odottaa innolla.

– Olemme kasvaneet jo merkittävään kokoluokkaan ja yksi keskeisiä tehtäviäni on varmistaa hallittu ja kannattava kasvu. Organisaationa meillä tulee olla riittävästi struktuuria ja prosesseja pystyssä ilman, että menetämme ketteryyttämme. Tuleva laajennusprojekti tulee varmasti tarjoamaan myös täysin uudenlaista vauhtia ja vaaratilanteita, joita odotan jo innolla.

 

Maria 01:n kotisivut

 

Kansikuva: Wasim Al-Nasser

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Rekrytointi
Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
Veera Kujansuu - Ohjelmistokehitys
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Johannes Puro - Markkinointi
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Johannes Puro - Asiakaskokemukset
Mitä asiakkaat sanovat ohjelmistoyrityksistä? It-yritysten asiakaskokemuksia luettu jo 23.000 kertaa, mutta moni myyntitiimi nukkuu yhä
Veera Kujansuu - Internet of Things
IoT Paja -säätiö auttaa kehittämään ideat prototyypeiksi – säätiön tuesta nostetta IoT-ratkaisujen kehittämiseen
Johannes Puro - Ohjelmistokehityksen hinta
Ohjelmistokehittäjien palkat ja tuntihinnat julkisiksi – ohjelmistokonsultteja välittävä Codeo vei avoimuuden uudelle tasolle
Veera Kujansuu - Nimitykset
Citrus Solutionsin uudeksi toimitusjohtajaksi Saara Perho – Citruksella panostetaan tekoälyn lisäksi tunneälyyn
Suvi Lindström - Progressive web application
Progressive web application (PWA) yhdistää verkkosivun ja natiivin mobiilisovelluksen parhaat ominaisuudet
Suvi Lindström - Maksupalveludirektiivi PSD2
Verkkopankkien tunnuslukulistat poistuvat käytöstä, kun EU:n uusi maksupalveludirektiivi PSD2 astuu kokonaisuudessaan voimaan
Lataa lisää