logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

DAM Helsinki 2020 – Digital Asset Management tarjoaa markkinoinnille oman “content hubin” digitaalisille aineistoille

23.9.2019 - Veera Kujansuu - DAM Helsinki 2020

Konferenssi brändinhallinnan, markkinointiviestinnän ja julkaisutoiminnan ammattilaisille

Etsitkö parempaa tapaa julkaista ja hallita digitaalisia sisältöjä?

19-20.11.2019 Helsingin Hotel Arthurissa järjestetään DAM Helsinki 2020, englanninkielinen konferenssi kaikille digitaalisten aineistojen ja brändinhallinnan parissa työskenteleville.

Konferenssista ja sen aiheesta Ite wikille on kertomassa tapahtuman järjestämisestä vastaavan Communication Pron toimitusjohtaja Rolf Koppatz.

Millainen tapahtuma DAM Helsinki 2020 on?

– DAM Helsinki keskittyy nykyaikaisiin tapoihin hallita ja käyttää digitaalisia aineistoja. Tuomme esiin, mitä kaikkea DAM on, millaisia mahdollisuuksia se tuo mukanaan ja millaisia ovat alan tulevaisuudennäkymät. Tapahtuma on ainoa laatuaan, sillä alan tietoa ei ole vielä laajasti esillä ja termi on monelle tuntematon, kertoo Koppatz.

”DAM Helsinki keskittyy nykyaikaisiin tapoihin hallita ja käyttää digitaalisia aineistoja.”

Kyseessä on puolitoistapäiväinen konferenssi, jonka ensimmäinen päivä on alan asiantuntijoiden puheenvuoroista koostuva seminaari ja toinen workshop, jota vetää konferenssin päävieras Theresa Regli.

Regli on yksi alan johtavista asiantuntijoista, joka on johtanut ja kehittänyt DAM- ja martech-ratkaisuja viidesosalle Fortune 500-yrityksistä, mukaanlukien Coca-Cola, Unilever, Starbucks, Shell ja Nestlé. Hän on konsultoinut yrityksiä myös Suomessa.

 


Theresa Regli

 

DAM on lyhenne sanoista Digital Asset Management. Mitä termi pitää sisällään?

– DAM tarkoittaa kaikkea digitaalisen aineiston hallintaa. Kyseessä on “content hub”, eli keskitetty paikka jossa aineistot kuten kuvat, videot, äänitiedostot tai tekstitiedostot säilytetään ja jota voidaan hyödyntää asiakasrajapinnan eri käyttötarkoituksiin. Yksinkertaisimmillaan se voi olla vaikkapa tiedostojakelu Dropboxissa tai pieni kuvapankki, laajimmillaan suuri markkinoinnin prosesseihin integroitu järjestelmä, kertoo Koppatz.

”Kyseessä on “content hub”, eli keskitetty paikka jossa aineistot kuten kuvat, videot, äänitiedostot tai tekstitiedostot säilytetään ja jota voidaan hyödyntää asiakasrajapinnan eri käyttötarkoituksiin.”

Kyse ei ole kuitenkaan vain tiedostojen säilytyspaikasta, vaan DAMilla on potentiaalia tehostaa toimintaa monilla eri tavoilla. Ajantasaiset tiedostot ovat saatavilla missä ja milloin tahansa, muokattavissa suoraan ja integraatioiden kautta hyödynnettävissä eri rajapinnoissa. Olennainen osa digitaalista aineistonhallintaa on tiedostojen järjestelmällinen hallinta metatietojen avulla.

– Tiedostojen pieniin muutoksiin kuluu usein paljon aikaa. Aikaa säästyy, kun niitä voidaan DAM-järjestelmissä muokata käyttötarkoituksen mukaan automaattisesti ja tallentaa kohdejärjestelmiin, Koppatz kertoo esimerkkinä.

Millaiset organisaatiot DAM-teknologioista hyötyvät?

– DAMin parissa työskentelevät yleensä markkinointiviestinnän ammattilaiset. Sillä on keskeinen rooli MarTechissa, ja se on erityisen tärkeää organisaatioille, jotka tekevät paljon brändinhallintaa, markkinointiviestintää ja julkaisutoimintaa, Koppatz kertoo.

DAM Helsinki -tapahtumassa katsotaan kohti aineistonhallinnan tulevaisuutta. Koppatzin mukaan esimerkiksi tekoäly tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia muun muassa automaattisen kuvantunnistuksen ja luokittelun myötä.

– Tilaisuuden nimessä on vuosiluku 2020 siksi, että tarkoituksena on katsoa kohti tulevaa vuosikymmentä ja pohtia teknologian tulevaisuuden näkymiä ja mahdollisuuksia, kertoo Koppatz.

”Se mikä teki tapahtumasta erittäin mielenkiintoisen, oli nähdä DAM:in eri perspektiivit ja kuinka ne voivat auttaa asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa.”

Edellinen DAM Helsinki-tapahtuma järjestettiin vuonna 2016. Seminaarin puhuja Martin Schlüter kehui tapahtumaa valaisevaksi ja monipuoliseksi:

– Se mikä teki tapahtumasta erittäin mielenkiintoisen, oli nähdä DAM:in eri perspektiivit ja kuinka ne voivat auttaa asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa. Tilaisuus tarjosi erittäin hyvän kokonaiskuvan markkinasta ja digitaalisen aineistonhallinnan tulevista haasteista. Tapahtuma ei keskittynyt myyntiin, vaan se oli kokemusten vaihtoa asiakkaiden, alan toimijoiden, partnerien ja ohjelmistotoimittajien välillä.

Rolf Koppatz tiimeineen toivottaa kaikki digitaalisesta aineistonhallinnasta kiinnostuneet mukaan tämän vuoden tapahtumaan!

 

DAM Helsinki 2020 verkkosivut

DAM Helsinki 2020 lipunmyynti

Communication Pro Ite wiki-profiili

Communication Pro verkkosivut

 

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Basware ONE
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen
Suvi Lindström - Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset
TOP 30 Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset
Veera Kujansuu - Ohjelmistoprojektit
Ohjelmistoprojektien vaaranpaikat – kokenut ohjelmistokonsultti auttaa välttämään haasteita kehityshankkeissa
Suvi Lindström - Luonnollisen kielen analytiikka
Tekoälyohjelmistojen luonnollisen kielen analytiikka mahdollistaa rakenteettoman datan hyödyntämisen liiketoiminnassa
Suvi Lindström - Tuotekehitys
Digitaalinen tuotekehitys kannattaa tukea Jiralla raportointia hyödyntäen, sanoo Contribyten Timo Leppä
Suvi Lindström - Verkkosivujen suunnittelu
Sisältö edellä -suunnittelu on avain onnistuneeseen verkkopalveluun
Suvi Lindström - Big game hunting
Kybersää kertoo: Big game hunting on rantautumassa Suomeen
Veera Kujansuu - Rahapelimonopoli
Miten Veikkauksen pelivarat rakentuvat tulevaisuudessa?
Suvi Lindström - Biotuotteet
Suomessa kehitettiin muovin korvaava biohajoava ja kestävä materiaali hämähäkkisilkistä ja nanoselluloosasta
Lataa lisää