Länsiväylällä autoilevalla on todennäköisimmin menopelinä Mercedes-Benz. Havainto perustuu toimituksemme Nodeonilta saamiin mittaustuloksiin. 

Nodeon toteutti mittaukset 25.1.- 7.2.2018 Länsiväylällä Lapinlahden sillan kohdalle asennetuilla kameroilla, jotka tallensivat itään päin kulkevien ajoneuvojen rekisteriotteen. Autokannasta saatiin tiedot Traficomin rekisteristä.

Suosituin automerkki Länsiväylällä oli siis Mercedes-Benz, joskaan se ei ollut täysin ylivoimainen seuraaviin verrattuna. Heti perässä tulivat Volvo, Audi, BMW, Toyota ja Volkswagen. Yhdessä nämä kuusi automerkkiä muodostivat yli puolet mittausajankohdan liikennevirrasta.

 

Länsiväylän 20 yleisintä automerkkiä ja niiden prosenttiosuudet koko liikennemäärästä mittausajankohtana.

 

Mittauksissa rekisteröityjen autojen käyttöönotto oli tapahtunut pääosin 2000-luvulla ja erityisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vuoden 2018 autojen määrä oli pieni, koska mittaukset ajoittuivat heti alkuvuoteen.

 

Tiedot autokannasta kerättiin alkuvuodesta 2018 Lapinlahden sillalle asennetuilla kameroilla.

 

Autojen suosikkivärit ovat valkoinen, musta ja harmaa

Auton värissä suomalaiset tuntuvat suosivan neutraaleja vaihtoehtoja. Traficomin tilastoista käy ilmi, että harmaa on ollut jo vuosia suosituin auton väri. Vielä 2000-luvun alussa sinisiä, punaisia ja vihreitä autoja oli liikenteessä selvästi nykyistä enemmän.

Myös Länsiväylällä huristellaan todennäköisemmin harmaalla, valkoisella tai mustalla autolla.

 

Neutraalit värit tuntuvat miellyttävän suomalaista auton ostajaa. Ajoneuvojen värien suhteet mittausajankohtana. Lähde: Nodeon

 

 

Lue lisää Nodeonin kehittämästä ratkaisusta liikennevirtojen analysoimiseksi