Ohjelmistotalo Lamian Henri Halmelahti ja Lauri Järvenpää palkittiin Vuoden 2019 helsinkiläinen Nuori Yrittäjä-palkinnolla. Helsingin Yrittäjät ry:n myöntämä palkinto jaettiin 14.5. Yritystä Stadiin! -tapahtumassa.

Palkinto jaetaan alle 35-vuotiaalle yrittäjälle, ja palkinnon saajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot yrittäjyydessä toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen.

Armeijassa ystävystyneet ja nyt 30-vuotiaat Halmelahti ja Järvenpää perustivat Lamian vuonna 2012. Yritys on kasvanut nopeasti yli 60 henkeä työllistäväksi toimijaksi, jonka esimerkiksi Financial Times on listannut sijalle 65 Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukossa.

– Kasvu ei ole ollut alkuperäinen tavoitteemme, vaan halusimme työllistää itsemme. Töitä tekemällä saimme referenssejä isompiin projekteihin, jotka taas vaativat lisää käsipareja. Hyvin hoidetut asiakassuhteet loivat positiivisen kierteen ja yrityksemme kasvun, Halmelahti ja Järvenpää kertovat Helsingin Yrittäjien artikkelissa.

“Kasvu ei ole ollut alkuperäinen tavoitteemme, vaan halusimme työllistää itsemme.”

Lamia on kasvanut teknologiayritykselle poikkeuksellisesti omavaraisesti ja ilman ulkopuolista rahoitusta yli viiden miljoonan euron liikevaihtoon. Järvenpää ja Halmelahti kiittävät työntekijöitään:

– Tämä palkinto tulee koko yrityksellemme, koska meillä työnteko on joukkuepeliä. Ihmiset ovat meille suurin ja tärkein pääoma.

Tuomaristoon vaikutuksen teki Lamian nopea nousu valtakunnalliselle tasolle kovaan liikevaihtoon, sekä yrityksen yhteisöllinen toimintatapa ja työntekijöiden sitouttaminen.

”Lamia edustaa uuden ajan yrittäjyyttä ja johtamismallia: toiminnan keskiössä on työyhteisö ja tiimi.”

– Lamia edustaa uuden ajan yrittäjyyttä ja johtamismallia: toiminnan keskiössä on työyhteisö ja tiimi. Yritys on työntekijöiden omistama ja johtoon ei ole valittu toimitusjohtajaa. Työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä, eli yritykseen halutaan sitoutua, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Lamian Ite wiki-profiili
Lamian verkkosivut