Miksi konsultteja käytetään, jos heidän palkkaaminen on lähtökohtaisesti kalliimpaa kuin oman työntekijän hankkiminen? Tämä on kysymys, johon it-konsultointia tarjoavan Nextconin perustajiin kuuluva Petri Ohtamaa törmää vähän väliä.

– It-konsultti hankitaan, koska yrityksessä on tarve määräaikaiselle osaajalle. Kun tarve loppuu, myös määräaikainen sopimus konsultoinnissa päättyy, mikä helpottaa projektin budjetointia. Konsultin käyttäminen voi tuntua isolta investoinnilta, mutta pidemmällä aikavälillä oman työntekijän palkkaaminen on yritykselle kalliimpaa, Ohtamaa aloittaa.

 

“Konsultin käyttäminen voi tuntua isolta investoinnilta, mutta pidemmällä aikavälillä oman työntekijän palkkaaminen on yritykselle kalliimpaa”

 

Konsultin palkkaava yritys voi olla myös varma, ettei it-projektin läpivienti jää kiinni teknologiaosaamisesta tai asenteesta.

– Kun palkkaa senior-tason projektipäällikön, saa laatua, osaamista ja tekemisen paloa.

Ohtamaa sanoo kasvaneensa it-projektijohtamisen ammattilaiseksi ja konsultiksi vuosien saatossa. Hän aloitti uransa 90-luvun puolivälissä testausinsinöörinä. Työ sisälsi myös ohjelmistosuunnittelua, joten koodaus oli merkittävässä roolissa Ohtamaan ensimmäisinä työvuosina.

Myöhemmin hän toimi erilaisissa asiantuntijatehtävissä HP:llä, Fujitsulla ja IBM:llä, kunnes vuonna 2008 hyppäsi yrittäjäksi Nextconiin.

Ohtamaa uskoo, että hyviä konsultteja yhdistävät tietyt ominaisuudet.

– Asiantuntijuus, ulospäinsuuntautuneisuus ja kyky mukautua erilaisiin toimintatapoihin ja työympäristöihin kuvaavat mielestäni hyvää konsulttia. Myös uteliaisuutta vaaditaan.

 

Hyvä konsultti löytää asiakkaan kipupisteet

Ohtamaa on varma, että konsulteille löytyy kysyntää tulevaisuudessakin, sillä meneillään olevat teknologiset murrokset tulevat muuttamaan yritysten liiketoimintaa ja työn tekemistä.

Hyvä it-konsultti on monipuolinen osaaja, joka seuraa erilaisia ilmiöitä ja kouluttautuu uusien teknologioiden osaajaksi. Niinpä konsultit usein kehittävät asiakkaan toimintaa laajemminkin kuin vain sen tehtävän osalta, johon heidät on palkattu.

– Konsultit ottavat mielellään tehtäväkseen asiakkaan toiminnan laajemman kehittämisen. He pyrkivät löytämään sen kipupisteet ja tuomaan pöydälle rakentavia kehitysehdotuksia.

 

Petri Ohtamaan mukaan hyviä it-konsultteja yhdistävät tietyt luonteenpiirteet ja halu kehittää asiakkaan liiketoimintaa.

 

Ohtamaa ei usko, että juuri kukaan pystyy hyppäämään konsultin saappaisiin suoraan koulunpenkiltä. Toki nuoria tekijöitäkin löytyy, mutta valtaosa alalla olevista on kulkenut samantapaisen polun kuin Ohtamaa itse.

– Konsultiksi ei synnytä, vaan omaa työuraa on määrätietoisesti kehitettävä siihen suuntaan, että voi hypätä niihin saappaisiin. Pitää tehdä kaikennäköistä ja ottaa vastaan mahdottomalta tuntuvia haasteita. Olen itsekin oppinut tiettyjä asioita kantapään kautta.

 

“Konsultiksi ei synnytä, vaan omaa työuraa on määrätietoisesti kehitettävä siihen suuntaan, että voi hypätä niihin saappaisiin.”

 

Kokemus tuo myös varmuutta tarttua isompiin projekteihin.

– Kun on ensimmäistä kertaa vastuussa kymmenien miljoonien arvoisesta it-projektista, epävarmuus voi iskeä. Ensimmäisen kerran jälkeen jokainen seuraava kerta on kuitenkin helpompi. Lopulta voi todeta, että on kasvanut isojen haasteiden vastaanottamiseen, eivätkä ne enää pelota yhtä paljon. Tervettä pelkoa on toki hyvä olla ripaus mukana, sillä se pitää it-konsultin hereillä projektin aikana.

 

Inhimilliset piirteet nostettava keskiöön myös konsulttihauissa

Vaikka Ohtamaalla on selvä käsitys siitä, millainen on hyvä it-konsultti, hän muistuttaa, että ammattikuntaan mahtuu erilaisia persoonallisuuksia, joilla on omat vahvuutensa.

– Kaikki eivät esimerkiksi ole yhtä ulospäinsuuntautuneita, mutta he voivat silti sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Jokaiselle konsultille tärkeä ominaisuus onkin ehdottomasti se, että hän saa vietyä asiakkaan asioita eteenpäin.

Nextconilla on käytössä monivaiheinen rekrytointiprosessi, jonka tarkoituksena on varmistaa, että valitun henkilön asenne on kohdallaan ja hän sopeutuu monenlaisiin työyhteisöihin. Ohtamaa toivoo, että teknologiaan liittyvissä konsulttihauissa korostettaisiin useammin juuri inhimillisiä piirteitä.

– Konsulttihauissa korostetaan liikaakin teknologia- ja projektiosaamista. Ne ovat toki välttämättömiä, mutta harvoin hakutilanteissa päästään riittävästi perille henkilön muista ominaisuuksista, jotka vaikuttavat työn tekemiseen. Teknologiaosaamisen lisäksi olisi tärkeää selvittää, onko kyseessä ratkaisuhakuinen ja ulospäinsuuntautunut henkilö, joka ei keskity liikaa esteiden esiin nostamiseen.

 

Nextconin Ite wiki-profiili

Nextconin kotisivut