Suomalaisille digitaalisen median töille tarkoitettu Grand One -kilpailu on julkaissut finalistinsa. Palkintoja jaetaan 18 kategoriassa, muun muassa parhaasta verkkopalvelusta, parhaasta mobiilipalvelusta, parhaasta UX-suunnittelusta ja parhaasta somekampanjasta.

Kuusi ehdokkuutta keräsi Alepan Korttelitoive-Block Wish, jonka avulla asiakkaat voivat toivoa haluamiaan tuotteita myytäväksi lähikauppaan. Se on ehdolla muun muassa parhaaksi mobiilipalveluksi sekä innovatiivisimmaksi digitaaliseksi palveluksi. Katso alta lyhyt video Korttelitoiveesta.

Viime syksynä mediassa paljon esillä ollut Työnimi-kampanja keräsi viisi ehdokkuutta. Kampanjassa neljä julkisuudesta tuttua henkilöä haki töitä romaninimellä ja sen tarkoituksena oli nostaa esille romanien rekrytointitilanteissa kokemaa syrjintää. Työnimi kilpailee muun muassa parhaan toteutuksen ja parhaan verkkokampanjan titteleistä.

Työnimi-kampanjassa neljä julkisuudesta tuttua henkilöä haki töitä romaninimellä. Kampanjan suunnittelusta vastasi TBWA\Helsinki. Kuva: Diakonia-ammattikorkeakoulu / Nevo tiija – uusi aika -hankkeen Työnimi-kampanja.

Parhaaksi verkkokampanjaksi on ehdolla myös esimerkiksi Helsingin yliopiston ja Reaktorin suunnittelema verkkokurssi Elements of AI. Tekoälyn ja koneoppimisen perusteita esittelevä kurssi saavutti nopeasti valtavan suosion ja sille on rekisteröitynyt jo yli 100 000 opiskelijaa ympäri maailmaa.

Helsingin yliopiston ja Reaktorin suunnittelema Elements of AI on tekoälyn perusteisiin pureutuva ilmainen verkkokurssi. Grand One -kilpailussa se on ehdolla digitaalisesta sisältömarkkinoinnista ja parhaaksi verkkokampanjaksi. Kuvakaappaus Elements of AI -kurssin verkkosivuilta.

Toteuttajista eniten ehdokkuuksia nappasi TBWA\Helsinki, jonka työt keräsivät yhteensä 21 ehdokkuutta.

Valtaosassa kategorioista valinta perustuu neljään kriteeriin; strategiaan, luovaan ideaan, toteutukseen ja tuloksiin. Tuomaristoa johtavat Shape Helsingin Designer ja Co-founder Ulla Holma sekä Miltton Creativen Partner ja Creative Director Mikko Hakkarainen.

Järjestäjän mukaan kilpailuun ilmoitettiin kaikkiaan 232 työtä. Voittajat julkistetaan 28.3.2019 Konepajan Brunossa järjestettävässä gaalassa.

Kaikki Grand One 2019 Finalistit

Grand One finalistit esitellään kilpailun brutalistiseen tyyliin toteutetulla sivustolla, joka on jo itsessään vierailun arvoinen.

Esittelemme seuraavassa finalistit Grand Onen sivuilta otetuilla kuvankaappauksilla.

Grand One 2019 kotisivut

Tutustu verkkopalvelutoteutuksiin Ite wikin referenssihaussa

Kansikuva: Diakonia-ammattikorkeakoulu / Nevo tiija – uusi aika -hankkeen Työnimi-kampanja.