Ite wiki järjesti tiistaina 5.2. Ravintola Lasipalatsin Palmuhuoneessa lounastapaamisen ohjelmistokonsultteja ja -kehittäjiä tarjoavien yritysten liiketoiminta- ja myyntijohdolle. 

Agendana tapahtumassa oli konsultointiliiketoiminnan tehostaminen ja verkostoituminen.

Sponsorina tapahtumassa toimi ruotsalainen CinodeCinode on kehittänyt viimeisen viiden vuoden aikana SaaS-palvelun it-konsulttitalojen CV:den ja osaamisen, työtehtävien, saatavuuden sekä myyntiprosessin hallintaan. 

Cinoden CEO Anders Hagberg, Suomen myynnistä vastaava Karl Lagerberg ja myyntijohtaja Johan Haeger kuuntelivat, kun Ite wikin Johannes Puro avasi tapahtuman toivottamalla vieraat lämpimästi tervetulleiksi.

– Kun Johan soitti minulle syksyllä ja kertoi Cinoden kiinnostuksesta Suomen it-konsultointimarkkinaa kohtaan, heitin hänelle idean verkostoitumislounaan järjestämisestä Helsingissä. Ensinnäkin kaikki ovat kyllästyneitä prosessien pyörittämiseen exceleillä ja kiinnostuneita kuulemaan vaihtoehdoista. Toisaalta verkostoituneella ohjelmistoalalla kontaktiverkostot ovat kaikki kaikessa. Jos samalla kertaa pääsee nauttimaan hyvästä lounaasta, saa ideoita siihen, miten liiketoimintaa voisi pyörittää tehokkaammin ja vielä tapaa kymmeniä kollegoita, arvelin että tupa tulisi täyteen, Ite wikin Johannes Puro kommentoi tapahtumassa.

Ja tulihan se.

Puolitoista tuntia meni kuin siivillä ja käyntikortit vaihtuivat ainakin meidän pöydässämme tiuhaan.

”Suorastaan erinomaisen loistava tapahtuma”, yksi vieraista hehkutti tuoreeltaan. Wunderin myyntijohtajan Petteri Hellgrenin kehut lämmittivät meitä erityisesti, sillä ne välitettiin julkisesti Linkedinissä. 

Cinoden joukot olivat tuoreeltaan todella iloisia lämpimästä vastaanotossa itäisessä naapurissaan. Cinoden myyntijohtaja Johan Haeger oli jopa valmis ideoimaan samantien seuraavaa tapahtumaa Suomessa.

Anders Hagberg pääsi kertomaan, että Helsinkiläinen ohjelmistotalo Fraktio oli juuri käynnistänyt Cinoden palvelun hyödyntämisen täydessä mitassa.

Me toivotamme tietysti ruotsalaiset tervetulleeksi. Sitäpaitsi, yhdellä lounaalla digitaalisen liiketoiminnan gurujen kanssa oppii enemmän kuin viikossa korkeakoulun penkillä.

– Hienoa, että yhteistyö ruotsalaisten ja suomalaisten välillä toimii saumattomasti. Osansa asiassa tekee varmasti läheinen sijaintimme ja historiamme, sekä luottamukseen perustuva yrityskulttuuri. Voisimme myös ideoida, miten suomalaista softa-alan osaamista voitaisiin viedä Ahvenanmeren toiselle puolelle, ettemme jää pelkiksi asiakkaiksi, Puro pyytää kirjoittamaan jutun loppuun.