Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi vuoden alussa täysin suomalaisomistukseen, kun sen nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimaisten perheyritysten ryhmä osti Fujitsun osuuden yrityksen osakekannasta.

Sinisen Meteoriitin toimitusjohtaja Pekka Walkama kommentoi omistussuhteen muutosta Ite wikille:

Uskon tämän muutoksen auttavan yritystä oikeaan suuntaan. Tekla-taustaisella Gerakolla on erittäin hyvää kokemusta kansainvälisestä tuoteliiketoiminnasta, jota voimme jatkossa hyödyntää Valon maailmanvalloituksessa.

Palkitun Valo -tuoteperheen ratkaisuilla on jo yli 1,5 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Yhtiö myös perusti viime vuoden aikana tytäryhtiön Montréaliin hoitamaan Pohjois-Amerikan liiketoimintaa.

Sinisen Meteoriitin tavoitteena on rakentaa Valosta maailman johtava Digital Workplace -tuote ja Walkama uskoo, että se onnistuu myös Suomesta käsin.

– Pilveä pitkin maailmalta voidaan tulla Suomeen valtaamaan meidän markkinamme, mutta myös Suomesta käsin voidaan valloittaa koko maailma. Meillä suomalaisilla on maailmalla todella hyvä maine, kunhan vain uskallamme lähteä sinne.

 

Digital Workplace -ratkaisujen kysyntä kasvaa ympäri maailmaa. Valolla on jo yli 1,5 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa

 

Digital Workplace -ratkaisut ovat yrityksissä käytettäviä järjestelmiä ja toimintatapoja helpon ja tehokkaan digitaaliseen työskentelyn ja yhteistyön mahdollistamiseksi. Kysyntä on Walkaman mukaan kovassa kasvussa.

Valolla on erittäin laaja asiakaskunta ja kumppaniekosysteemi maailmalla. Uskomme, että tuotekehitykseen panostamalla voimme tehdä tuotteesta maailman johtavan tällä saralla. Suomalaisia asiakkaitamme autamme suoraan oman konsultointimme toimesta rakentamaan digitaalisia työympäristöjä sekä kehittämään digitaalisia työtapoja erinomaisen työpäiväkokemuksen saavuttamiseksi.

Fujitsu Finland Oy hankki 45 prosenttia Sinisestä Meteoriitistä vuonna 2012. Päätös omistussuhteen muutoksesta syntyi hyvässä yhteishengessä ja yritykset jatkavat yhteistyötä myös tulevaisuudessa.

 

Sinisen Meteoriitin Ite wiki -profiili

Sinisen Meteoriitin verkkosivut

 

Lue myös: Suomalainen intranet levisi kaikille mantereille