logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Rubikin kuution maailmanennätys on 4,22 sekuntia

5.11.2018 - Veera Kujansuu - Pulmapelit

Australialainen Feliks Zemdegs on rubikin kuution pyörittelyn ylivoimainen mestari

Rubikin kuution maailmanennätys on 4,22 sekuntia

Kaikille tuttu unkarilaisen Ernő Rubikin vuonna 1974 kehittämä värikäs pulmapeli rubikin kuutio nousi suureen suosioon 1980-luvulla ja on sen jälkeen pitänyt pintansa suosittuna älypelinä. Moni meistä muistaa kuutiota joskus pyöritelleensä, mutta monellako sen ratkaisemiseen kului vain viitisen sekuntia?

Vuodesta 2003 alkaen on järjestetty kilpailuja, joissa alan harrastajat eli “speedcuberit” kokoontuvat kilpailemaan rubikin kuution ratkaisemisessa.

Feliks Zemdegs on lajin kaksinkertainen maailmanmestari.

22-vuotias australialainen Feliks Zemdegs on rubikin kuution pyörittelyn ylivoimainen mestari. Zemdegs on lajin kaksinkertainen maailmanmestari, tehnyt kymmeniä pulmapelien ennätyksiä, ja nappasi viime huhtikuussa ällistyttävän maailmanennätyksen ratkaisemalla rubikin kuution vain 4,22 sekunnissa!

Katso mestarin ennätysvideo tästä:

Speedcubing-kilpailuissa kilpaillaan tyypillisesti neljässä sarjassa: tavallisen 3x3x3 -kuution ratkaisu, suuremman 4x4x4 -kuution ratkaisu, rubikin kuution ratkaiseminen jaloilla, sekä pyramidin muotoinen pyraminx-pulmapeli. Ennen suoritusta kuutiot sekoitetaan tietokoneen arpomalla yhdistelmällä ja tuodaan kilpailijoiden eteen laatikoissa, jotta kukaan ei näe kuutiota ennen kilpailua. Kilpailijalla on 15 sekuntia aikaa katsella kuutiota ennen kuin aika alkaa.

Kuutiomestari Zemdegsillä on oma verkkosivustonsa CubeSkills, jossa hän paljastaa salaisuutensa rubikin kuution ratkaisemiseen.

Rubikin kuution lailla toimivan pyramidin muotoisen pyraminx-älypelin maailmanennätysaika on vain hämmästyttävät 0,91 sekuntia.

Rubikin kuution lailla toimivan pyramidin muotoisen pyraminx-älypelin maailmanennätysaika on vain hämmästyttävät 0,91 sekuntia. Tämän ennätyksen on tehnyt puolalainen Dominik Górny.

Katso Górnyn salamannopea ennätys tästä:

Allekirjoittanut ei ole koskaan saanut yhtäkään rubikin kuutiota ratkaistua, mutta kyse on vain tekniikasta. Rubikin kuutioon, kuten muihinkin pulmapeleihin, on olemassa ratkaisukaavoja jotka nopeuttavat ratkaisemista huomattavasti.

Löydät sopivimmat it- ja ohjelmistoyritykset liiketoiminnan kehityskumppaneiksi

ite wikin yrityshaku »

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Liiketoiminnan digitalisointi
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
Suvi Lindström - IoT Summit 2019
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin
Johannes Puro - Digitaaliset alustat
Alustatalous on minkä tahansa yrityksen ulottuvilla – näin digitaalinen alusta nousi liiketoiminnan keskipisteeksi
Johannes Puro - Digimarkkinointi
Mitä digimarkkinointi oikein on ja miten sillä voi tehdä kannattavaa bisnestä?
Johannes Puro - Palkat
Ohjelmistoalan palkkatutkimus: kuka tienaa eniten, myynti, konsultit, kehittäjät, johtajat vai markkinointi?
Suvi Lindström - Esineiden internet
Wapice rakensi IoT-Ticketistä esineiden internetin Officen – tuotekehitykseen on panostettu parhaimmillaan yli miljoona vuodessa
Johannes Puro - Verkkopalveluiden saavutettavuus
Saavutettavuusdirektiivi astuu voimaan – Verkkosivujen saavutettavuuteen panostaminen kannattaa
Johannes Puro - Emojit
Suomi ottaa emojit virallisesti käyttöön ensimmäisenä maailmassa – Emojivastainen mielenosoitus äityi väkivaltaiseksi Korsossa
Lataa lisää