Microsoft tuo Windows kymppiin Android-sovellusten peilaamisen

17.10.2018 - Veera Kujansuu - Windows 10

Microsoft panostaa Windowsin ja Androidin yhteensopivuuden parantamiseen

Microsoft tuo Windows kymppiin Android-sovellusten peilaamisen

Microsoft pyrkii tehostamaan Windows-laitteiden ekosysteemiä tuomalla Android-puhelimesi tietokoneellesi. Yhtiö julkaisi lokakuun alussa sovelluksen, jolla puhelimen sisällön voi peilata suoraan tietokoneen näytölle.

Your Phone -sovelluksella puhelimen sisällön voi peilata suoraan tietokoneen näytölle.

Testivaiheessa oleva sovellus Your Phone on osa Windows kympin lokakuun 2018 päivitystä. Sovellus peilaa Android-älypuhelimen sisällön Windows 10 -tietokoneella hyödynnettävään muotoon. Esimerkiksi valokuvia voi raahata suoraan puhelimelta vaikkapa kuvankäsittelyohjelmaan tietokoneella, ja puhelimen sovelluksia käyttää tietokoneen kautta.

Microsoftin mukaan sovellukseen on vielä kehitteillä uusia ominaisuuksia ja toimintoja. Toistaiseksi Your Phonen testiversio on vielä melko rajallinen, eikä saavuta samaa kuin iPhonen ja macOS:n yhteistoiminnallisuus. Nyt lokakuussa julkaistussa versiossa on mahdollista tarkastella puhelimen kuvia ja tekstiviestejä. Perusteellisempia toimintoja on luvassa myöhemmin.

 

Your Phone mahdollistaa muun muassa tekstiviestien selailun ja lähettämisen tietokoneella.

 

Microsoft hautasi huonosti menestyneen Windows Phonen lähes vuosi sitten. Nyt yhtiö kuroo kiinni kuilua Windowsin ja mobiilikäyttöjärjestelmien välillä ja edistää Androidin asemaa Windowsin luontevana sisarena mobiililaitteilla.

Microsoft kuroo kiinni kuilua Windowsin ja mobiilikäyttöjärjestelmien välillä.

Microsoft julkaisee tällä hetkellä parhaita uusia mobiilituotteitaan Android-ympäristöön ja pyrkii tarjoamaan kuluttajille entistä tehokkaamman ja monipuolisemman toiminnallisuuden Android- ja Windows-laitteiden välillä. Sellaista ei aiemmin ole ollut saatavilla, ellei hanki kaikkia laitteitaan esimerkiksi Apple-tuoteperheestä. Microsoftin tavoitteena on parantaa myös iOS -laitteiden yhteensopivuutta Windowsin kanssa.

 

Tutustu Your Phone -sovellukseen allaolevalla videolla:

 

Lähteet
The Verge
Tekniikan Maailma

« Palaa blogin etusivulle

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Yrityskaupat
Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen
Suvi Lindström - Projektinhallinta
Tällainen on tulevaisuuden projektipäällikkö – ketterät menetelmät muuttivat projektinhallintaa
Johannes Puro
Tiedon hakemisen lyhyt historia – Digitaaliset alustat jäsentävät nyt maailman tietoa uudelleen
Veera Kujansuu - Talous
Suomen 50 suurinta yritystä
Veera Kujansuu - Webdesign
Brutaalit nettisivut
Suvi Lindström - Tekoäly
Tekoälyn tekemä taideteos huutokaupattiin 432 500 dollarilla
Veera Kujansuu - Pulmapelit
Rubikin kuution maailmanennätys on 4,22 sekuntia
Suvi Lindström - Kellot
Maailman kalleimmissa kelloissa säihkyvät timantit ja monimutkaiset mekanismit ovat kultaa
Suvi Lindström - Julkaisujärjestelmät
Käytetyimmät sisällönhallintajärjestelmät – WordPress johtaa sivustojen ja Drupal liikenteen määrässä
Lataa lisää