Google+ on Googlen kehittämä verkkoyhteisöpalvelu, jonka suosio on jäänyt pieneksi. Sosiaalinen media on perinteisesti ollut Googlen akilleen kantapää ja Google+ onkin ollut markkinointipiireissä lähinnä vitsi.

Nyt on paljastunut, että tietoturva-aukko on saattanut paljastaa jopa puolen miljoonan Google+ -käyttäjän tiedot ulkopuolisille.

Ohjelmointivirheen takia ulkopuolisilla kehittäjillä oli mahdollisuus päästä käsiksi yksityisten käyttäjien profiileihin vuosien 2015-2018 välillä. Ongelma huomattiin sisäisessä tutkinnassa ja korjattiin tämän vuoden maaliskuussa.

Paljastuneita tietoja saattoivat olla esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, ammatti, sukupuoli ja ikä. Google ei ole tietoinen siitä, että kukaan ulkopuolinen kehittäjä olisi ollut virheestä tietoinen ja käyttänyt sitä hyväkseen.

Yli 90 prosenttia Google+ -käyttökerroista kestää alle viisi sekuntia.

Google+ ei ole saavuttanut kovin suurta suosiota. Teknologiasivusto The Verge kertoo, että yli 90 prosenttia Google+ -käyttökerroista kestää alle viisi sekuntia.

Google kertoo keskittyvänsä jatkossa luomaan tietoturvallista verkkoyhteisöpalvelua yrityksille. Google+ aiotaan pitää jatkossa avoinna yrityksille, jotka käyttävät sitä työntekijöiden keskeisessä viestinnässä. Tähän tarkoitukseen yritys lupailee uusia toimintoja.

Tällä hetkellä Google+ tuntuu toimivan normaalisti.

Google+ -palvelun sulkemisen lisäksi Google ilmoitti uusista yksityisyysasetuksista myös muihin palveluihinsa. Muutokset API-rajapinnoissa tulevat rajoittamaan ulkopuolisten kehittäjien pääsyä dataan Android-laitteilla ja Gmailissa.