Venäläinen asevalmistaja Kalashnikov lähtee haastamaan Teslaa sähköautojen markkinoilla.

Kalashnikov tunnetaan paremmin esimerkiksi AK-47 -rynnäkkökiväärin valmistajana, mutta on viime aikoina laajentanut toimintaansa monille muille aloille. Nyt yritys on julkaissut konseptin uudesta sähköautosta.

CV-1 prototyyppiauto julkistettiin puolustusteollisuusmessuilla Moskovassa elokuun lopulla.

Ohikulkija saattaa hieraista silmiään auton nähdessään, sillä vaikka kyseessä on moderni sähköauto, muistuttaa se erehdyttävästi entisaikojen mossea. Retrohenkisen vaaleansinisen auton runko pohjautuu IZh-2125 Kombi-nimiseen pystyperämalliseen autoon, jota valmistettiin Neuvostoliitossa vuosina 1973-1997.

 

CV-1 on pelkistetty versio neuvostoliittolaisesta esikuvastaan

 

Kalashnikov lupailee sähköauton olevan “superauto”, josta tulee todellinen haastaja kansainvälisillä markkinoilla oleville sähköautoille.

Yhtiön mukaan autossa on “vallankumouksellinen” invertteri eli vaihtosuuntaaja, joka muuttaa tasavirtaa vaihtovirraksi. Yhdellä latauksella auto yltää 350 kilometrin toimintasäteeseen ja kiihtyy nollasta sataan kuudessa sekunnissa.

Sähköauto ei ole ainoa erikoinen keksintö, jonka Kalashnikov on viime aikoina paljastanut. Yhtiö julkisti konseptin myös taistelurobotista nimeltä Igorek. Vielä kehitysvaiheessa oleva ihmisen ohjaama robotti on kuin suoraan tieteisfantasiasta. Se painaa 4,5 tonnia, osaa kävellä sekä tarttua asioihin ja on varustettavissa erilaisilla aseilla.

Kalashnikovin visioima tulevaisuus on samaan aikaan kiehtova ja karmiva. Mahtaako sähkömossesta olla Teslan haastajaksi?

 

Lähteet: Tekniikan Maailma, Business Insider