Odotettu liike-elämän konferenssi Nordic Business Forum järjestetään Helsingin messukeskuksessa 26-27. syyskuuta.

Odotettu erityisesti siksi, että Helsinkiin saapuu kenties kaupungin tapahtumahistorian kaikkien aikojen kiinnostavin esiintyjä. Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama tarjoaa varmasti valonpilkahduksia tulevaisuuteen näinä Donald Trumpin ja Brexitin varjostamina aikoina.

Jos Nordic Business Forum ei ole sinulle ennalta tuttu tapahtuma, edellisvuoden ”Official aftermovie” tunnelmoi vuoden 2017 NBF:n parhailla paloilla:

Nordic Business Forum on järjestetty jo vuodesta 2010 alkaen keräten liike-elämän johtotähdet yhteen keskustelemaan vuosittain vaihtuvista pääteemoista. Tapahtuma on kasvanut suorastaan megalomaanisiin mittoihin, varsinkin jos verrataan vuoden 2010 viikonloppuseminaariin Jyväskylässä, joka kokosi Jari Sarasvuon vanavedessä  700 vierasta Jyväskylän Paviljonkiin.

Vuonna 2018 tapahtumaan ottaa osaa arviolta yli 7500 henkilöä jopa 40 maasta, ja noin 30 % kävijöistä on toimitusjohtajia. Nordic Business Forumin työ on saanut tunnustusta, sillä tapahtuma palkittiin parhaana yritystapahtumana jo vuoden 2016 Evento Awards-gaalassa.

Edellisvuosina puhujina on nähty muun muassa Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore, Kalifornian entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger ja brittimiljardööri Sir Richard Branson, sekä lukuisia muita liike-elämän ja yhteiskunnan johtohahmoja.

Mutta miten Barack Obama saatiin houkuteltua syksyiseen Pasilaan?

Barack Obama toivottaa vieraat tervetulleeksi Nordic Business Forumin kotisivuille.

 

”Pitkäjänteinen työmme puhujien houkuttelemisessa, buukkaamisessa ja neuvotteluissa on kantanut hedelmää. Tiimi on tottunut vuosien mittaan sopimaan yhteistyöstä eturivin esiintyjien kanssa  ja kun kaikki tähdet olivat kohdillaan, niin onnistuttiin saamaan Barack Obama puhujaksi. Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta niihin asioihin joihin voi, pitää jaksaa panostaa”, Kommentoi Nordic Busines Forumin toimitusjohtaja Aslak De Silva ite wikin toimitukselle.

”Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta niihin asioihin joihin voi, pitää jaksaa panostaa” -Aslak De Silva

Hän kuvaa neuvotteluvalikoimaan kuuluneen monenlaista viestintää aina kylmäsoitosta lähtien kahden vuoden ajan rauhannobelistin saamiseksi Suomeen.

Pääteemoina vuonna 2018 tekoäly, strategia ja suorituskyky

Pääteemoja konferenssissa ovat tänä vuonna tekoäly, strategia ja suorituskyky. Obaman lisäksi esiintyjiin lukeutuvat mm. nelinkertainen alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja ja olympiakultamitalisti Lindsey Vonn, joka osallistuu maailman menestyneimmälle naisalppinistille luontevasti voittamiseen ja suorituksen optimointiin käsittelevään keskusteluun.  

Lindsey Vonn ja Niklas Zennström tähdittävät vuoden 2018 NBF:ää.

 

Skypen co-founder Nicklas Zennström ottaa osaa keskusteluun tekoälystä, teknologiasta ja puhuu siitä, mitä vaatii bisneksen skaalaminen Euroopasta käsin. Zennströmin kunniatehtävänä on myös toimia Barack Obaman keskustelun moderaattorina.

Obama astuu lavalle kakkospäivän, eli torstain viimeisenä esiintyjänä kello 16:20 ja takaa, että joka ikinen vieras pysyy paikalla loppuun asti.

Nordic Business Forumin 2018 ohjelma löytyy kokonaisuudessaan ohesta.

Miksi Nordic Business Forum vetää päättäjiä puoleensa magneetin lailla? Kysyimme asiaa edellisvuosien vierailta.

– Nordic Business Forum on sellainen “must have” -juttu kerran vuodessa. Ei Suomessa tai paljon muuallakaan ole mitään vastaavaa. NBF:ssä yhdistyvät hienosti huippusisältö ja kohtaamiset. Pääosassa on “sisältöjen rock’n roll” kohtaamisia unohtamatta, hehkuttaa tapahtuman konkari ja tällä hetkellä KleverApp-nimisessä startupissa vaikuttava Jussi Muurikainen . 

”Ihmiset, puhujat, sekä tapahtuman käytännön järjestelyt. Ennen kaikkea ihmiset!”

– Ihmiset, puhujat, sekä tapahtuman käytännön järjestelyt. Ennen kaikkea ihmiset!, listaa ohjemistotalo Fraktion toimitusjohtaja Jesse Peurala.

– Nostan esiin ainutlaatuiset ja yllättävät asiakaskokemukset joita NBF-jengi jaksaa vuodesta toiseen kehittää, fiilistelee Viiden tähden Asiakaskokemus-kirjastaan tunnettu Perttu Ahvenainen.

Myös sosiaalinen media tulee käymään kuumana ensi viikolla.

#NBForum2018 -hastagi saa nimittäin perinteisesti yritysjohdon twiittamaan innokkaasti aina kerran vuodessa.

 

Nordic Business Forumin verkkosivut

Nordic Business Forumin agenda