Bonsky Digital toteutti Kastellille Osta talo verkosta -palvelun, joka on mullistanut perinteisen talokaupan käytäntöjä perinpohjaisesti. Kuinka kaupat käytännössä tehdään?

– Palvelu on rakennettu siten, että asiakas pääsee vaihe vaiheelta valitsemaan talopakettiin haluamansa ominaisuudet ja elementit. Samalla hän näkee reaaliajassa niiden vaikutuksen hintaan – ostoskorin summa muuttuu sitä mukaan, kun komponentteja lisätään tai poistetaan, kertoo Bonsky Digitalin toimitusjohtaja Sami Kettunen.

Aiemmin prosessi on toiminut niin, että talosta haaveilevat ovat tavanneet talopakettimyyjiä ja tehneet yhdessä suunnitelman, jonka pohjalta he saavat tarjouksen. Tarjousten vertailu on kuitenkin ollut hankalaa, sillä niissä harvemmin eritellään mistä osatekijöistä hinta muodostuu ja millaisilla valinnoilla asiakas voi siihen vaikuttaa.

 

Uusi palvelu simuloi ihmisten ostoprosessia. Verkkopalvelussa voi valita talopohjaan tarpeen mukaan vaikka ylimääräisiä makuuhuoneita tai saunan vaatehuoneen tilalle. Talopaketin hinta muuttuu jokaisen tehdyn valinnan mukaan.

 

Kastellin verkkopalvelu perustuu ihmisen ostoprosessin mallintamiseen, siinä missä vanha tapa palvelee lähinnä talovalmistajia.

– Ostaja ei ole talonrakennuksen ammattilainen, eikä tarvitsekaan. Palvelun lähtökohtana on se, kuinka ihmiset asuvat ja millaiset asiat ovat heille siinä tärkeitä, Kettunen summaa.

”Ostaja ei ole talonrakennuksen ammattilainen, eikä tarvitsekaan.”

– Aikaisemmin budjettia säädettäessä on saatettu joutua turhaan luopumaan itselle merkityksellisistä jutuista, kun hinnan muodostuminen ei ole ollut läpinäkyvää. Nyt käyttäjä voi taloa suunnitellessa suoraan nähdä miten muutokset vaikuttavat hintaan.

 

Sami Kettunen.

 

Ostamisen tapa sitouttaa käyttäjät Kastelliin ja heidän talomalleihinsa, sillä kilpailijat eivät tarjoa vastaavaa. Palvelun kautta on tehty puolessa vuodessa yli 14 000 talosuunnitelmaa ja myös suoria tilauksia tulee sisään jatkuvasti.

 

Bonsky Digitalin ite wiki -profiili
Bonsky Digitalin kotisivut