Teknologiayritys Baswaren taidekilpailu The Art of Basware on kansainvälinen kilpailu alle 30-vuotiaille taiteilijoille. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2000 alkaen.

– Nuoren taiteen kilpailu The Art of Basware on pitkä perinteemme, josta olemme erityisen ylpeitä, kertoo Anu Hämäläinen Baswarelta.

Kilpailun teemana on “Every action counts”. Aiheen käsittelytapa ja toteutus on vapaa. Teokset arvioi ja voittajat valitsee raati, johon kuuluu suomalaisia taiteilijoita ja edustajia Baswaren henkilöstöstä.

– The Art of Basware -voittajista ja kärkikilpailijoista on noussut monta tunnettua taiteilijanimeä vuosien varrella. Haluamme tukea nuorten taiteilijoiden esille pääsemistä, mahdollistaa palautteen saamisen työstä, esitellä heidän töitään suurelle yleisölle sekä kannustaa heitä eteenpäin. Kehittyminen ja innovaatio ovat lähellä sydäntämme, molemmat taitoja, joita tarvitaan niin taiteessa kuin hankinnasta maksuun -ratkaisujen kehittämisessäkin, Hämäläinen kertoo.

– Nuoren taiteen kilpailu The Art of Basware on pitkä perinteemme, josta olemme erityisen ylpeitä.

Osa kilpailun toiseen vaiheeseen edenneistä teoksista on esillä Clarion Jätkäsaaressa myyntinäyttelyssä Helsingissä 11.9.—10.10.2018 välisen ajan. Näyttely on osa Helsinki Design Weekiä. Kilpailun tulokset julkistetaan näyttelyn avajaisissa 11.9.2018.

Kilpailun voittanut teos lunastetaan Baswaren taidekokoelmaan 5 000 euron kertakorvauksella.

Baswaren ite wiki-profiili
Baswaren kotisivut

The Art of Basware -verkkosivusto