Neljännes vuotta humahti ja it-markkina porskuttaa. Ei vähiten siksi, että nyt sen kehittymistä voi seurata reaaliajassa, kun yritykset ja ihmiset avaavat ajatuksiaan, osaamistaan ja kuulumisiaan blogeilla, somejanoilla ja Youtubessa.

Tai ainakin ne, keillä on ajatuksia ja uutta kerrottavaa.

Tässä jutussa avaamme muun muassa tämän blogimediamme analytiikkaa kaikelle kansalle!

Kuulumisia kentältä

Yhtenä uutena avauksena sisältömarkkinoinnin kentässä ite wikin videoitakin tuottanut Joonas Villanen kumppaneineen julkaisi uuden “vaikuttajamedia” Bonfiren.

Vaikuttava määrä vaikuttajia näyttääkin jo liittyneen Bonfiren rosteriin. Mukana on lennosta ainakin monia bloggaajia, jotka kirjoittivat aiemmin Digitalist Networkin blogiin.

Digitalist ei jää Pekkaa pahemmaksi, vaan lupaa istuttaa puun Kolumbiaan jokaista vierasbloggausta kohden tänä keväänä! Vielä mitään Bonfiren tasoista ryntäystä ei digitalist-blogiin näytä kertyneen, mutta ehkäpä kesään mennessä kirjoittajat ovat taas liekeissä ja digitalistissa versoo jo viidakko!    

Miten Bonfire sitten saa imunsa aikaan?

Villasen mukaan tunnetuille vaikuttajille Bonfiressä kirjoittaminen on ilmaista, mutta että “yritysblogit” ovat maksullisia. Tämän merkitys tarkentunee ajan mittaan. Bonfire on hyvä esimerkki siitä, miten avoimia digitaalisia medioita ja sosiaalisia verkostoja hyödyntäneet vaikuttajat ovat kullanarvoisia edustamilleen yrityksille.

”Ne, keiden tarina ei kanna, on pakko investoida asiakkaiden tavoittamiseen esimerkiksi ostetun mainonnan tai myynnin keinoin”

He vetävät silmiä ihan vaan olemalla oma bloggaava itsensä.

Toisaalta ne, keiden tarina ei kanna, on pakko investoida asiakkaiden tavoittamiseen esimerkiksi ostetun mainonnan tai myynnin keinoin.

Bonfiren bisnesmalli kuvaa täydellisesti tätä jakoa niihin, keillä on imua ja niihin, jotka haluaisivat osansa imusta, mutta eivät ole nähneet vaivaa yrityksensä tarinan kertomiseksi ja oman henkilöbrändinsä rakentamiseksi.

Koska pitkäjänteistä työtä sisältömarkkinointi epäilemättä vaatii.

Sisältömarkkinoinnista – tai rakkaudesta lajiin – puheenollen, Reaktor taisi putsata pöydän ilmaisella tekoälykoulutuksellaan ja tällä kertaa vieläpä suututtamatta kaikkia kilpasiskojaan.  Ainakin Facebookissa koulutus tuntui keräävän kovasti liketyksiä ja varmasti myös ilmoittautumisia.

Itse ainakin ilmoittauduin mukaan, joskaan jatkoaskelista ei ole vielä kuulunut…

Toisena nostona verkkopalveluita kehittävä Druid niitti hiljattain mainetta ollessaan paljastamassa kriittistä tietoturva-aukkoa Drupalissa! Keep up the good work!

Löydät myös tästä blogimediastamme Druidin Mikko Hämäläisen kanssa tehdyn tuoreen haastattelun.

Omista kampanjoistamme sen verran, että työn alla on web- ja ohjelmistokehityksen ostajan opas, josta tulee uskoaksemme ihan älyttömän kova juttu! Tästä tulette kuulemaan lisää ja vieläpä ihan piakkoin! 

ite wikin analytiikkaa

Lupasin otsikossa avata ite wikin analytiikkaa, enkä vain kertoa kentän kuulumisia, joten siirryn asiaan.

Jos lukijoiden joukossa on uusia tuttavuuksia, heille tiedoksi, että ite wiki jakaantuu it- ja ohjelmistoyritysten hallinnoimiin profiileihin ja sisältöihin, sekä tähän blogimediaamme, jossa mm. haastattelemme asiakkaitamme erilaisista mielenkiintoisista substanssin kulmista.

Kaiken kaikkiaan ite wikin sisällöt ja haut ovat keränneet vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä 130.000 sivukatselua, joista 104.000 yksilöityä katselua. Sisältöjen ja hakujen parissa on vietetty keskimäärin   1:49 minuuttia.

Jos ensimmäisen miljoonan sivukatselun kerääminen b2b-it-tarjonnoille vei kolme ja puoli vuotta, niin tällä tahdilla seuraava miljoona kertyy jo alle kahdessa vuodessa.

Mitä tästä voidaan sanoa? Tyydyn toteamaan, että digitalisaatio kiinnostaa ihmisiä verkossa!

Suosituimpia hakuja ovat etusivu, yrityshaku ja rekryhaku, joka on noussut nopeasti yhdeksi suosituimmaksi osioksi ite wikissä. Seuraavina tulevat referenssihaku ja pikahaku, jota ainakin itse pidän näppäränä keksintönä.

Ohessa yrityshaun analytiikkaa, sekä erilaisiin yrityshakuihin Googlesta alkuvuonna laskeutuneita määriä. Nämä eri sivujen lukemat eivät siis kuvaa sitä, mitä hakuehtoja yrityshaussa on klikattu, vaan sitä, miten erilaisiin hakuihin on laskeuduttu Googlesta (erilaisia hakuja on muuten tehty pian yli 800.000 kappaletta).

Vinkkinä sellainen, että sitä mukaa, kun kuvaatte aihepiirin tarjonnan profiiliinne, yrityksenne nousee kyseisen yrityshaun kärkeen. Tässä esim. Webkehitys-tarjontoja.

Suosituin saapumiskanava ite wikiin on Google, joka on vastannut alkuvuodesta 58,5% prosentista liikenteestä. 

Mistä hakusanoista orgaaninen liikenne sitten muodostuu? Se jakautuu kymmenille tuhansille termeille, joista tässä Search Consolen tunnistamia suosituimpia hakusanoja vuoden alusta. Mm. digitalisaatioon liittyvät termit käyttöliittymäsuunnittelusta Business Intelligenceen, CRM:ään ja toiminnanohjaukseen nousevat esiin tuloksissa.

Luetuimpia artikkeleita digitalisaatio & innovaatiot blogimediassa

Olemne toteuttaneet jo pidemmän aikaa blogiartikkelin jokaiseen asiakkuusjaksoon sisältyen asiakkaan edustajaa haastattelemalla.

Pidämme kuitenkin kiinni siitä, että  keskitymme jutuissa substanssiin, emmekä asiakkaan kehumiseen. Lukijat päättäköön kenellä on mielenkiintoista kerrottavaa ja näkemyksiä!

Haastattelumallista, journalistisesta otteesta ja ite wikin lukijakunnasta on muodostunut kombo, josta niin asiakkaat kuin lukijatkin tuntuvat pitävän kovasti. Artikkelien keskimääräinen lukuaika on alkuvuonna järjestäen yli 3 minuuttia!

Suunnitteilla on toimituksen kasvattaminen ja yhä laajemman ajankohtaisen sisällön tuottaminen.

Tässä luetuimpien blogimediamme artikkelien analytiikkaa Marraskuun alusta 2017 maaliskuun loppuun 2018 saakka. Aikaikkuna ei tee oikeutta kaikille listalla oleville jutuille, sillä esimerkiksi GDPR-juttua on luettu kaikenkaikkiaan yli 8000 kertaa.

Asiakaspalautteita

Pyrimme keräämään tasaisesti palautetta asiakkailtamme ja onnistuimme saamaan hyvän joukon palautteita varsinkin kansainväliseen blogiimme, The Technology Mediaan toteutettujen artikkeleiden osalta. Tuloksia ohessa!

Prosessit alkavat olla kunnosssa, mutta korkeampaa analytiikkaa ja vaikuttavuutta toivottaisiin aina lisää, vaikka asiantuntijahaastattelujen lukemat ylittävät yritysten itse saavuttamat analytiikat usein moninkertaisesti.

Loppun kehotus ohjelmistoyrityksille: Jos teillä on mielenkiintoinen ohjelmistotuote, kulttuuri tai osaamista esiteltäväksi, niin olkaahan yhteydessä niin tehdään juttua!

Ja julkaiskaa niitä referenssejä, tarjontoja ja bloggauksia ite wikissä – me teemme hartiavoimin töitä, että tarjontanne välittyisi markkinaa kartoittaville henkilöille!

Pääsiäisterveisin, Johannes 

  • Löydät kaikki it- ja ohjelmistoalan yritykset ja hankinnan kannalta merkittävät sisällöt ite wikistä. Kilpailuta it-toimittajasi ja digitalisoi liiketoimintaprosessisi alustaamme hyödyntäen!
  • Tästä ite wikin digitalisaatio & innovaatiot-blogimediasta kehitetään digitalisaatiokentän ykkösmediaa, joka koostaa yhteen aihepiirin kiinnostavimmat asiantuntijahaastattelut, artikkelit ja uutiset.