logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Ecommerce + Shop Tech 2018 etsii ratkaisuja kaupan murrokseen asiakaskokemuksen ja kansainvälistymisen ympäriltä

7.3.2018 - Elina Koskipahta - Tapahtumat

Tapahtumassa visioidaan, miltä näyttää tulevaisuuden myymälä.

Kaupan ja digitaalisen liiketoiminnan parissa työskentelevien päättäjien kohtaamispaikaksi luotu Ecommerce + Shop Tech viettää maaliskuussa 10. juhlavuottaan. 14.-15.3.2018 järjestettävän tapahtuman tuottaja Pauliina Tornberg ja myyntipäällikkö Veera Ahonen Easyfairsilta kertovat, että yksi tapahtuman tärkeimmistä elementeistä on kyky uudistua yhteisön tarpeiden muuttuessa.

– Kun katsomme kaupan alaa kuluttajan näkökulmasta, emme enää puhu kivijalkakaupasta ja verkkokaupasta erillisinä kokonaisuuksina, vaan kauppa on kauppaa ja tulevat haasteet koskevat kaikkia myyntikanavasta riippumatta, Tornberg avaa.

“Kauppa on kauppaa, ja tulevat haasteet koskevat kaikkia myyntikanavasta riippumatta.”

Keskiöön ovat nousseet teknologiat, jotka muuttavat toimintaa vauhdikkaasti.

– Digitalisaation luomat uudet mahdollisuudet ovat kaikkien ulottuvilla jo nyt, ja me haluamme osaltamme kannustaa vierailijoita tutkimaan rohkeasti miten he voisivat hyödyntää niitä omassa liiketoiminnassaan.

Tiimin mukaan haasteita löytyy riittämiin myös perinteisen kaupan ulkopuolelta. Palveluita myydään yhä enemmän verkossa, joten tapahtumasta haluttiin luoda toimiva foorumi ennen kaikkea näitä ratkaisuja tarjoaville toimijoille.

– Ecommerceen osallistuu vuosittain runsaasti myös B2B-kauppiaita ja muita palveluntarjoajia, joten pyrimme vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Kaupan murros ei koske pelkkää tavarakauppaa, Ahonen täsmentää.

– Tärkein tavoitteemme on tehdä tapahtumasta selkeä ja helposti lähestyttävä. Seminaareissa esillä olevia teemoja ovat esimerkiksi kaupan kasvu ja kansainvälistyminen, asiakaskokemus käsitteenä ja käytännössä, sekä myymälän rooli tulevaisuudessa, Tornberg lisää.

 

Veera Ahonen (vasemmalla) ja Pauliina Tornberg muistuttavat, että innovaatioiden ja uutisten ohella tapahtuma on loistava paikka verkostoitua muiden alan keskeisten toimijoiden kanssa.

 

Ohjelmassa tullaan tänä vuonna käsittelemään verkkokaupan tärkeimpiä menestystekijöitä ja kuullaan uusista, innovatiivisista teknologioista, jotka mullistavat verkkokaupan, naiset lupaavat.

Yläteemat ovat Tech Solutions, joka kerää yhteen uusimmat teknologiset ratkaisut myymälöihin ja digitaaliseen liiketoimintaan; Payment Solutions, joka esittelee tehokkaita ja helppokäyttöisiä maksuratkaisuja; Marketing & Communication, jonka tarkoituksena on palvella markkinoinnin tai visuaalisen viestinnän parissa työskenteleviä päättäjiä sekä Packaging & Logistics, joka esittelee alan toimijoille kestäviä, käytännöllisiä ja älykkäitä pakkaus- ja logistiikkaratkaisuja.

Tapahtumassa nähdään myös erityinen Future Store -demoalue, joka luo katsauksen tulevaisuuden kaupan mahdollisuuksiin ja innovaatioihin.

– Haluamme toivottaa kaikki alan toimijat tervetulleiksi tapahtumaan edistämään yhdessä kauppaa ja digitaalista liiketoimintaa, Tornberg ja Ahonen kutsuvat.

 

Rekisteröidy kävijäksi >

 


Easyfairs on kansainvälinen tapahtumajärjestäjä, joka toimii 17 eri maassa.
Ecommerce + Shop Tech on Suomen suurin tapahtuma kaupan ja digitaalisen liiketoiminnan päättäjille. Tapahtuman näytteilleasettajat ovat yrityksiä, jotka tarjoavat markkinoinnin, teknologian, logistiikan ja maksupalveluiden ratkaisuja kaupan sekä digitaalisen liiketoiminnan tarpeisiin.

 

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Rahoituskierrokset
Uudenlainen sisällöntuotantoalusta Scoopify kerännyt 150 000 euron rahoituskierroksen
Suvi Lindström - 5G
5G Momentum etsii innovaatiokilpailulla suomalaista 5G-yllättäjää
Suvi Lindström - Kyberrikollisuus
TOP 5 Pitkän aikavälin kyberuhat
Suvi Lindström - Rekrytointi
Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
Veera Kujansuu - Ohjelmistokehitys
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Johannes Puro - Markkinointi
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Suvi Lindström - Maria 01
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä
Johannes Puro - Asiakaskokemukset
Mitä asiakkaat sanovat ohjelmistoyrityksistä? It-yritysten asiakaskokemuksia luettu jo 23.000 kertaa, mutta moni myyntitiimi nukkuu yhä
Veera Kujansuu - Internet of Things
IoT Paja -säätiö auttaa kehittämään ideat prototyypeiksi – säätiön tuesta nostetta IoT-ratkaisujen kehittämiseen
Lataa lisää