Miksi Digitaalinen tuotekehitys on niin suuressa roolissa tämän päivän liiketoiminnassa?

– On vaikea löytää toimialaa, jolle digitalisaatio ei toisi uusia mahdollisuuksia, ainakin, jos asiaa katsoo tarpeeksi laajasti. Jos oltaisiin katsottu kymmenen vuotta sitten vaikkapa metsäsektoria ja kysytty ovatko prosessit digitalisoitavissa, niin vastaus ei vielä olisi välttämättä ollut itsestäänselvä, pohtii Contribyten toimitusjohtaja ja Tulevaisuuden Tuotekehitys -tapahtuman isä Henri Hämäläinen.  

Digitaaliseen tuotekehitykseen erikoistunut Contribyte on järjestämässä jo neljättä vuotta perätysten tuotekehityksen ykköstapahtumaa Suomessa. Sanomattakin on selvää, että aiheen relevanttius on noussut vuosi vuodelta.

Keitä visionäärinen tuotekehitys koskettaa ja kiinnostaa?

– Ajatusmalli on ollut se, että emme korvamerkitse tapahtumaa vaikkapa myynnin tai markkinoinnin kehitykselle. Jos haluat saada digitaalisessa maailmassa toimivan organisaation, sinun tulee saada moni aspekti kuntoon HR:stä myyntiin, asiakaspalveluun, markkinointiin ja tuotekehitykseen, Hämäläinen kuvaa.   

 

Henri Hämäläisen mukaan tapahtuma on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta, joten tilojen on kasvettava mukana – tänä vuonna Tulevaisuuden tuotekehitys järjestetään ensimmäistä kertaa Musiikkitalossa.

 

Tapahtuman osallistujien joukossa nousevat esiin sellaiset nimikkeet kuin tuotekehitysjohtaja, tiiminvetäjä ja Scrum Master, mutta Tulevaisuuden Tuotekehitys haluaa myös tuoda yhteen organisaatioiden eri osia digitaalisessa tuotekehityksessä menestymiseksi.

– Samaan aikaan kun monet tapahtumat erikoistuvat, me haluamme viestittää, että digitaalisten tuotteiden kanssa menestyäksesi sinun pitää katsoa maailmaa monesta eri suunnasta. Kutsumme paikalle ennen kaikkea avarakatseisia, tulevaisuuteen katsovia tyyppejä, jotka pitävät näiden asioiden pohtimisesta ja pyrkivät ajamaan uudistuksia organisaatioissaan, Hämäläinen avaa ajatusmaailmaansa.

Contribyte on tarjonnut myös vuosittain 10-20 lippua opiskelijoille, jotta mukaan saadaan uudenlaisia ajatuksia ja keskustelua myös nuorilta osaajilta.

 

Esiintyjälistalla mukana Superfluxin perustaja Anab Jain

Tulevaisuuden Tuotekehitys -tapahtuman esiintyjälistaan lukeutuu uusia tuotteita ja konsepteja yrityksille kehittävän Superfluxin perustaja Anab Jain, palkittu tulevaisuuden visionääri ja designer, joka tunnetaan muun muassa TED-puheenvuoroistaan.

 

 

– Liian usein futuristien näkemykset ovat löysää huttua, joista ei saa otetta. Anabin tulevaisuuden visioissa on nähdäkseni ollut aina jotain konkreettista, vaikka mukana onkin idealismia. Vaikka kaikki hänen ajatuksensa eivät tule toteutumaan, ne auttavat lähtemään liikkeelle tulevaisuuden kuvaa maalailtaessa. Saamme varmasti kuulla mielenkiintoisia visioita siitä, minkälaisia tuotteita tulevaisuudessa tullaan näkemään, Henri Hämäläinen kertoo.

Yksi tapahtuman teemoista vuonna 2018 on koneoppiminen ja sen merkitys yrityksille tulevaisuudessa. Aiheesta on puhumassa Finance Tech -kentän kuumimman startupin AlphaSensen Dmitry Kan, jonka yritys tuottaa sijoittajatietoa julkisesti saatavilla olevista materiaaleista.

Muun muassa Risto Siilasmaa on sijoittanut AlphaSenseen, joka keräsi jo vuonna 2016 jopa 33 miljoonan euron rahoituksen amerikkalaisilta sijoittajilta.

Tapahtumassa käsitellään myös sitä, kuinka tiimit saadaan toimimaan yhteen motivaation ja hyvinvoinnin kautta. Aiheen tiimoilta lavalle astuu Emotion Trackerin Camilla Tuominen, joka on kirjoittanut kirjan tunteiden valjastamisesta yrityksen kilpailueduksi ja mitä yrityksiin voidaan tuoda ihmisten hyvinvoinnin kautta.

Neljäntenä mainittavana esiintyjänä Ylen Olli Vistbacka saapuu puhumaan siitä, miten työkalut ja ihmiset kannattaa sovittaa organisaatiossa yhteen.

 

 

Early Bird liput myynnissä!

Tulevaisuuden Tuotekehitys-tapahtumalle vuosi 2018 on jo historian neljäs.

– Nyt kun ollaan menossa jo neljättä vuotta, tapahtumalla alkaa olla fanikantaa. Ensimmäiset satakunta ilmoittautumista tulevat suoraan sillä, että ilmoitamme järjestävämme tapahtuman jälleen, Henri Hämäläinen kertoo.   

Yhä suuremmaksi paisuva tapahtuma muuttaa vuonna 2018 Musiikkitaloon, joka tarjoaa esityksille niiden arvoiset puitteet ja akustiikan.

Tapahtuma on maksullinen, mutta lippuja saa 31.3.2018 saakka 189 euron early bird -hintaan.

– Toivotamme kaikki visionääriset tekijät ja osaajat tervetulleeksi mukaan. Kun katsotaan esiintyjiä ja osallistujia, mukana on niin isoja kuin pieniäkin tekijöitä, ja hyvin laajasti erilaisissa rooleissa toimivia tyyppejä. Se on se rikkaus tällaisen tapahtuman järjestämisessä, Hämäläinen lopettaa.

 

Tulevaisuuden tuotekehitys -tapahtuman sivut – varaa paikkasi heti!

 

Contribyten ite wiki -profiili
Contribyten kotisivut