Payment Highway on ohjelmistokehitystalo Solinorin kehittämä maksupalvelu verkko- ja mobiilipalveluille, verkkokaupoille ja maksupalveluntarjoajille. Payment Highway -palvelun avulla yritykset voivat tarjota asiakkailleen Pivon, Siirron ja MobilePayn kaltaiset uudet mobiilimaksutavat, sekä maksukortilla tehtävät toistuvaismaksut.

OP Ryhmään kuuluva Checkout Finland Oy ostaa 4.9 julkaistun lehdistötiedotteen mukaan Solinor Oy:n mobiilimaksamiseen erikoistuneen Payment Highway –liiketoiminnan. Kaupan myötä Solinor keskittyy ydinliiketoimintaansa asiakaskohtaisten digitaalisten palveluiden toteuttajana.

– Ihmisten maksukäyttäytyminen siirtyy vahvasti verkkoon ja mobiiliin. OP jakaa kanssamme vision maksamisen tulevaisuudesta. Olemme tyytyväisiä, että teknologiamme on vakuuttanut heidät. Kaupan myötä voimme jatkossa keskittyä strategiamme mukaisesti ydinliiketoimintaamme digitaalisten palveluiden suunnittelijana ja toteuttajana, Solinor Oy:n perustaja Pekka Koskinen kertoo

– Kuluttajille mobiilimaksaminen Pivon tai Siirron kaltaisilla sovelluksilla on jo arkipäivää. Myös mobiilikaupankäynti kasvaa kohisten, mutta mobiilimaksutavat eivät ole yleistyneet samassa tahdissa. Uskomme, että tästä tulee seuraava nopean kehityksen alue. OP haluaa tarjota yrityksille helpon tavan parantaa asiakaskokemusta ja lisätä myyntiä yhdistämällä uudet mobiilimaksutavat mobiilikaupankäyntiin, OP:n uusien liiketoimintojen johtaja Masa Peura kertoo.

”Mobiilikaupankäynti kasvaa kohisten, mutta mobiilimaksutavat eivät ole yleistyneet samassa tahdissa. Uskomme, että tästä tulee seuraava nopean kehityksen alue”

Solinor keskittyy jatkossa nopeasti kasvavaan ohjelmistokehitys- ja konsultointiliiketoimintaan, jossa Solinorin avainvahvuuksia ovat uudet mobiili- ja verkkoteknologiat, palvelumuotoilu ja AWS-pilvipalvelut.

– Payment Highway palvelun tekninen toteuttaminen ja kokemukset oman palveluliiketoiminnan rakentamisesta ovat tehneet meistä entistä vahvemman kumppanin asiakkaidemme digitaalisen liiketoiminnan kehittäjänä. Kauppa vahvistaa strategiaamme ja mahdollistaa terävän fokuksen ohjelmistokehitys- ja konsultointiliiketoimintaan. Olen iloinen myös Payment Highway-tiimin puolesta. Uusi omistaja on meille entuudestaan tuttu hyvä kumppani ja luo tiimille hyvät edellytykset alkuperäisen vision toteuttamiseen ja entistä nopeampaan kasvuun, Solinor Oy:n toimitusjohtaja Aki Koikkalainen toteaa.

Tulevaisuudessa Solinor toimii asiakkaidensa kumppanina liiketoiminnan kehittäjänä ja uusien palveluiden teknisenä toteuttajana.

 

Solinorin ite wiki profiili

Solinorin kotisivut

Payment Highwayn kotisivut