Suomen käytetyin sosiaalinen media on edelleen Facebook, Whatsappin pitäessä kakkossijaa itsellään. Maailman standardiksi videoiden julkaisu- ja katselualustaksi sementoitunut Youtube sijoittuu maassamme kolmanneksi käytetyimmäksi sosiaalisen median palveluksi juuri ennen Instagramia.  

Tilastot ilmenevät DNA:n teettämästä Digitaalisen elämäntavan tutkimuksesta. 

Tutkimuksessa selvitettiin kattavasti eri ikäisten ja sukupuolisten henkilöiden digitaalisen median käyttöä. Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa korostuivat alueellisessa otannassa, sillä 55% prosenttia vastanneista oli näiltä alueilta.  

Tutkimuksen mukaan 60% prosenttia suomalaisista käyttää facebookia ja 50% Whatsappia päivittäin.

Naisten osuus korostuu Facebookin ja Instagramin käytössä siinä missä miehet profiloituvat YouTuben ja keskustelupalstojen käyttäjiksi.

Facebookia päivittäin käyttävien osuus on pysynyt lähes samana kuin vuonna 2016, mutta WhatsAppin ja Instagramin käyttö on lisääntynyt.

Asiantuntijoita ja urheilufaneja puoleensa vetävä Twitter kerää 10% ja business- ja rekrykentässä aktiivisesti käytetty Linkedin houkuttelevat 4% suomalaisista käyttäjikseen päivittäin.   

Voit tutustua koko tutkimusaineistoon tästä.

 

Johannes Puro – Seuraa Twitterissä

Autamme suomalaisia yrityksiä hahmottamaan digitalisaation mahdollisuuksia ja löytämään sopivat kehityskumppanit liiketoiminnan kehityshankkeisiin.  Ite wiki on uudistunut kesällä, tutustu tästä uusiin osioihin, sekä yrityshaun algoritmin muutoksiin.