Digitaalinen markkinointi herättää hymähtelyä pitkän linjan myyntimiesten keskuudessa. Se kuuluisa autokauppiaskin halusi räjäyttää koko internetin.

Samaan aikaan kun internet myllää markkinoita yksi toisensa perään, asiakkaita tavataan entiseen tapaan ja myyjiä tarvitaan edelleen.

Merkittävä joukko suomalaisia teknologiayrityksiä onkin alkanut parantaa analogista myyntiprosessiaan digitaalisen myynnin työkalun, Showellin avulla.

 


Showellin tarina sai alkunsa vuonna 2012, kun emoyhtiö, ohjelmistotalo Valu Digital tunnisti tarpeen myynnin sovellukselle ja alkoi laittaa paukkuja tuotekehitykseen.

Syntyi iPadille, Androidille ja Windows-tableteille suunnattu applikaatio, joka koostaa myyntimateriaalit yhteen ja mahdollistaa tuotteiden esittelyn sekä tilausten tekemisen eri tilanteissa.

Kysyimme Showellin toimitusjohtajalta Sami Sunilta, mitkä ovat myynnin sovelluksen tärkeimmät lisäarvot.

Suni tiivisti arvolupauksen ytimekkäästi kolmeen kohtaan.

 

1. Myyntisovellus koostaa markkinointi- ja myyntimateriaalit yhteen

Showellin perustavaa laatua oleva arvolupaus on se, että myyjillä on aina käytössään relevantit myyntiaineistot. Milloin ja missä tahansa salamannopeasti, myös offlinessa.

– Tavoitteena on, että myyntimateriaali ja asiakasdata eivät ole levällään, vaan myyntiprosessi on organisoitu ja johdettu, Suni toteaa.  

 

 

2. Korkealaatuinen ja brändin mukainen asiakaskokemus läpi myyntiprosessin

– Tekemällä myyntimateriaalien esittelystä näyttävää ja brändin mukaista, asiakaskokemus saadaan pidettyä läpi myyntiprosessin yhteneväisenä. Tänä päivänä tuotteet pitää pystyä myymään ennakkoon jo 60% prosenttisesti ennen kuin asiakas kohtaa myyjän. Jos myyjän kohtaaminen ei sitten täytäkään asiakkaan odotuksia tai onnistu säväyttämään, homma voi mennä pieleen.

 

 

– Myyjän tavoitteena on välittää kokemus siitä, että onpas hieno tuote, hyvä kone tai toimivat ominaisuudet. Kun asiakasta pystytään puhuttelemaan koko asiakasmatkan ajan ja tuomaan pientä wau-efektiä mukaan, niin myyjä saa kauppaa.

 

 

3. Kaupan vieminen konkreettisesti maaliin asiakastapaamisessa

– Mitä asiakastapaamisessa tapahtuu konkreettisesti? On tietysti hyvä, että asiakas saadaan kohdattua ja tuote esiteltyä. Mutta lopulta tullaan siihen, että kauppa täytyy kyetä viemään konkreettisesti maaliin.

Showellilla myyjät tekevät muistiinpanot ja kartoittavat asiakkaan tarpeet, mutta myös ottavat vastaan tilaukset.

 

 

– Älykkään työkalun avulla tieto saadaan liikkumaan suoraan asiakkaan kohtaamisesta tietojärjestelmiin. Siinä säästyy parhaimmillaan ihan valtavasti aikaa ja toisaalta asiakkaalle tulee kokemus, että myyjä on aidosti kiinnostunut hänestä.

– Pahimmillaan myyjät ovat aiemmin kirjoittaneet muistiinpanot muistivihkoon ja uudestaan CRM:ään toimistolla. Tilausten tultua on saatettu lähettää sähköposti tilauksen käsittelijälle, joka on vienyt tiedot ERPiin tai tuotannonohjausjärjestelmään. Jokaista tilausta varten on voinut kulua 10-15 minuuttia ja tilauksia tulee viikossa kymmeniä.

 

 

– Digitaalisella myynnin työkalulla asiakkaan ja myyjän kohtaaminen hyödyntää verkkokaupassa asioinnin parhaita puolia.

 

Showellin kotisivut
Showell ite wikissä