LinkedIniin on tehty kevään mittaan merkittäviä uudistuksia niin toiminnallisuuksien kuin ulkoasun suhteen, mutta aktiivista käyttäjää ilahduttavat kenties eniten ne pienet käyttöä helpottavat jujut. Nyt esimerkiksi ilmoitusasetuksia voi säätää siten, että ihmisten syntymäpäivät tai työsuhteiden vuosipäivät eivät enää nouse ilmoituksina Notifications-välilehdelle.

Vaikka kyse on sinällään mukavista asioista, useamman sadan kontaktin kanssa ilmoituksia satelee sellaiseen tahtiin, että itselle olennaisia asioita voi olla jo vaikea poimia joukosta.

 

LinkedIn haastaa Facebook Messengerin uudella chatillaan

Samaan aikaan myös LinkedInin viestityökalua on muokattu enemmän Facebook Messengerin kaltaiseksi chat-ikkunaksi, joka ponnahtaa sivun alalaitaan uuden viestin saapuessa. Toiminto nostaa LinkedInin profiilia yhteydenpidossa ja tekee siitä huomattavasti aiempaa ketterämmän viestittelyn välineen.

Chattaamisesta tuntuu kovaa vauhtia tulevan standardi tapa kommunikointiin, kenties Whatsappin, Slackin ja Facebook Messengerin innoittamana. Sähköpostien haasteena kun tuntuu olevan hitaus tai pahimmillaan se, ettei niihin vastata lainkaan.

Toisaalta teknologia-alustat investoivat chatteihin, koska niiden nähdään toimivan tulevaisuudessa palveluiden myyntikanavana, ohjelmistorobottien ja tekoälyn toimiessa asiakaspalvelijoina.

 

 


Monelle käyttäjälle on ollut ilo todeta suosituimpien ja viimeisimpien julkaisujen suodatusvaihtoehtojen palanneen uutisvirtaan. Aiemmin keväällä Linkediniin tehtyjen käyttöliittymäuudistusten koettiin jossain määrin laskevan esimerkiksi artikkelien saamaa näkyvyyttä. Nyt uutisvirtaa pystyy halutessaan muokkaamaan Facebookin tyyliin piilottamalla seinältä julkaisuja, joiden ei toivo enää nousevan esiin uusien tykkäysten tai kommenttien myötä.

LinkedIniä voi myös pyytää parantamaan uutisvirran tasoa valitsemalla jonkin seinällä näkyvän julkaisun kohdalla “Improve my feed”, jolloin palvelu ehdottaa sopivaksi katsomiaan sisältöjä, aihealueita tai vaikuttajia seurattavaksi. Piilottamalla julkaisuja ja poistamalla henkilöitä seurattavien listalta voi viestivirtaa muokata hiljalleen haluamaansa suuntaan.

 

Enemmän dataa julkaisuista

Aktiivisten julkaisijoiden iloksi artikkeleista poistuneet tilastot on tuotu toiminnallisuutena takaisin, joskin vanhojen julkaisujen statistiikka on valitettavasti menetetty. Nyt sekä jaettujen artikkelien että statuspäivitysten osalta pääsee katsomaan miten niitä on jaettu eteenpäin. Analytiikkahan siivittää usein parantamaan omia somesuorituksia, joten ominaisuus on varmasti tervetullut.


Ohessa Johannes Puron tekemän
“Digitalisaation maantiede” -julkaisun analytiikkaa.

 

 

Jos yrityksesi kaipaa LinkedInin hyödyntämisessä apua, tässä muutamia spesialisteja joiden sisältöjä ite wikin toimitus on seurannut:

 

Kirjoittajat: Elina Koskipahta ja Johannes Puro