Johdonmukainen ja laadukas vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on entistä helpompaa digitalisaation ansioista. Kuluttajille suoraan tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset ovat jo lähteneet mukaan muutokseen, mutta B2B-puolella moni pohtii vielä, kuinka päästä alkuun oman digitalisaatioprosessin kanssa.

Juuri tähän kysymykseen hakee vastauksia 6. huhtikuuta 2017 järjestettävä SCALED’17 Future Digital Sales Forum. Tämänvuotisen tapahtuman keskeisenä aihepiirinä on myynnin ja asiakaskokemuksen parantaminen digitaalisten työkalujen avulla.

– Suuri osa B2B-myynnistä tapahtuu edelleen muualla kuin verkossa, sillä myynnin työkaluista puuttuu usein tarvittavia ominaisuuksia sekä kunnollinen analytiikka. Kun tietoa ei kerätä ja hyödynnetä, menetetään mahdollisuus kehittää tuotteita ja palveluita – puhumattakaan oikeiden asiakkaiden löytämisestä, tapahtuman tuottaja Alexandra Petrova selittää.

Toista kertaa järjestettävän tapahtuman takana on tila- ja tapahtumapalveluita tarjoava HUB13, yhdessä Microsoftin ja Business FM:n kanssa. SCALED lupaa yhdistää pisteet digitaalisen myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun välillä sekä avata alan edelläkävijöiden avulla sitä, miksi myynnin digitalisaatio on niin tärkeää.

 

Alexandra Petrova johtaa HUB13:ta markkinointia ja tuottaa yrityksen omia tapahtumia.

 

– Uusien innovatiivisten toimijoiden merkitys voimistuu koko ajan. Aiomme marssittaa lavalle joukon alan lupaavimpia startupeja uusine raikkaine näkemyksineen, Petrova vinkkaa.

Puhujiksi on kiinnitetty esimerkiksi The Virtual Dutch Menin virtual reality developer Tim Moelard sekä studio manager Bart Kok. The Virtual Dutch Men on johtava kansainvälinen virtuaalitodellisuuden sovellutuksia luova toimisto.

Myynnin ja markkinoinnin asianatuntijoina mukana ovat muun muassa Mika D. Rubanovitsch, Sani Leino, Juhani Mykkänen (Wolt) ja Pekka Koskinen (Leadfeeder). Heidän lisäkseen yrityspuolelta kuullaan myös Riina Kirmasta (Vaisala), Maria Fonsellia (Microsoft), Sarah Lauridsenia (Nordea Markets), Ville Simolaa (Lassila & Tikanoja), Lauri Tillasta (JCDecaux), Ludmila Niemeä (Electrolux), Juho Korpelaa (Neste), Sakari Jormaa (Talenom) sekä Mikko Rätyä (Deloitte Digital).

Paikalle toivotaan markkinoinnin ja myynnin johtoa, asiantuntijoita, vaikuttajia, strategisia päättäjiä sekä operatiivista henkilöstöä.

HUB13:ta perustaja ja toimitusjohtaja Ola Sundell on innoissaan tulevasta tapahtumasta. Hän muistuttaa, että asiakkaiden tavoittaminen ja konvertoiminen ovat edelleen yritysten tärkein tehtävä, mutta sitä ei tulisi jakaa enää myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun siiloihin.

– Pääsemme entistä harvemmin naamatusten asiakkaan kanssa ja jos myyntiä ei osata tehdä oikein sähköisissä kanavissa, on digitaalisuus enemmän uhka kuin mahdollisuus.

 

HUB13:ta tapahtumatila Kaisaniemessä on suosittu kokous- ja koulutuspaikka. Samoissa tiloissa toimii myös Helsingin johtava startup coworking HUB.

 

Sundell haastaakin yritykset mukaan verkostoitumaan ja hakemaan inspiraatiota eri toimialoilta:

– Muutos kohti digitalisaation suomien mahdollisuuksien parempaa hyödyntämistä on erittäin tarpeellinen, ja siksi haluamme kutsua teidät rakentamaan yhdessä entistä tehokkaampaa tulevaisuutta.

 

SCALED’17 Future Digital Sales Forum
6. huhtikuuta 2017 klo 9.00-19.00, Microsoft Talo, Keilaniemi

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan >