Sisältömarkkinointi ja julkaisujen sosiaalisessa mediassa jakaminen synnyttävät liikennettä mutta aiheuttavat myös päänvaivaa markkinoinnin toteuttajille.

Mistä julkaisualustoista ja kanavista saa parhaan lisäarvon ohjelmistoalan ammattilaisten mielestä? Kysyimme asiaa it-alan myynti- ja markkinointivastaavilta Sisältömarkkinointi 2017 -tapahtumaa (17.3)  edeltävässä kyselytutkimuksessa. Julkaisemme nyt “snake peekin” tutkimustuloksiin b2b-kentän tärkeimpien sosiaalisten medioiden, eli Facebookin, Twitterin, Linkedinin ja Google+:n osalta.

Mainittakoon, että lähes kaikki vastaajat edustavat b2b-ohjelmistoyrityksiä ja vastauksia kertyi keskimäärin 70 kappaletta per kysymys.   Kysyimme osallistuneilta asteikolla yhdestä kymmeneen, kuinka tärkeässä roolissa seuraavat kanavat ja julkaisutyypit ovat myynti- ja markkinointiprosessissanne?

Tulokset ja analyysi

Voittaja ei yllätä: Linkedin nousee kuninkaaksi keräten 7,6 / 10 keskiarvon kyselyssä. Pisteet ovat merkittävät, sillä koko tutkimusta tarkastellessa vastaajat arvottavat Linkedinin jopa perinteistä myyntityötä ja kylmäsoittoja tärkeämmäksi kanavaksi.  

Kilpailu tärkeimmästä sosiaalisen median kanavasta yllättää hopeamitalistin osalta, sillä Twitter kiilaa niukasti facebookin edelle pisteillä 6,3, Mark Zuckerbergin startupin jäädessä tasan kuuden pisteen keskiarvoon.

Facebook voi olla b2b-markkinoijan kannalta raivostuttava media: “facen” kautta tavoittaa valtavan määrän ihmisiä maksetulla mainonnalla, mutta yrityssisällöt eivät hevillä nouse ihmisten janoille ilman rahaa.

”Sponsoroidun mainonnan käyttö on jo lähtökohtaisesti vähän noloa”

Ja sponsoroidun mainonnan käyttö on jo lähtökohtaisesti vähän noloa, varsinkin kun samaan aikaan toisaalla voi saavuttaa aitoa viraalia vaikuttavuutta puhtaasti laadukkaalla sisällöllä. Facebookissa täytyykin viestiä ihmisten kautta ja innostavalla sisällöllä, kuten yhteiskunnallisella viestillä tai huumorin avulla. Kuka haluaisi työntää työasioitaan kaverien päiviä pilaamaan?

Twitter kerää arvostusta läpinäkyvyydellään: jos oikean yleisön saa seuraajikseen tai jakajakseen, sisältö tulee näkymään muiden käyttäjien seinillä, jos ajoitus vain natsaa.

Reaaliaikaisuus ja avoimuus ovatkin twitterin vahvuuksia: Sama henkilö voi olla päivällä sähköisen taloushallinnon jäätävä ammattilainen ja fiilistellä illalla Putouksen läppiä.  Näin samassa mediassa voi rakentaa eri ajoituksilla suhdetta omiin yhteisöihinsä.

Twitterin vahvuus ovat tapahtumat, jotka innostavat kasuaalimmatkin käyttäjät twiittaamaan. Samaan aikaan lirkutus-media taitaa edelleen olla melko pienen piirin aktiivisesti käyttämä.

Linkedin, ohjelmistoalan markkinoinnin epävirallisesti kruunattu kuningas

B2b-markkinoinnissa tehokkaimmaksi koettu Linkedin on parhaimmillaan loistava kanava: hyvät sisällöt tuntuvat puskevan pintaan synnyttäen sekä liikennettä, että keskustelua. Käyttäjäkunta sisältää monia liiketoimintapäättäjiä, jotka ovat liian konservatiivisia somettamaan muissa kanavissa.

”Linkedinissä ihmetyttää uuden innovaation hitaus”

Linkedinin toimiminen sähköisenä käyntikorttikansiona, ammattimediana ja pikaviestimenä yrityskentässä tuottaa todellista lisäarvoa käyttäjilleen. Ainoa asia joka Linkedinissä ihmetyttää, on alustan kehitysnopeuden ja uuden innovaation hitaus, kun  huomioidaan, että yritys on maannut jo vuosia kultavuoren päällä.

No, Microsoftin tuotteita ollaan ainakin irvileukojen mielestä arvioitu jo pitkään asteikolla, jonka toisessa päässä on “floppi” ja toisessa “toimiva”.

Google+ – Maailman mahtavimman yrityksen murheenkryyni

No entäs Google+ sitten? Vaikka Alphabet on tunnettu jatkuvasta innovaatiostaan, sosiaalinen media on ollut aina yrityksen kompastuskivi. Moni muistaa edelleen Google Waven näyttävän lanseeraustilaisuuden, jonka hekuma ei kantanut pitkään.   

Google+ saa ohjelmistoalan markkinoinnin ammattilaisten arvioissa 2,1 / 10 pistettä ja voidaan siis haudata näillä puheilla.

Vai voidaanko sittenkään? yllättävää on se, että rivin ykkösiä lisäksi muutamat vastaajat arvottavat Google+:n erittäin korkealle. Joillain toimijoilla taitaa olla ässä taskussa, josta muut eivät tiedä?

Google+:n konkreettisin lisäarvo syntyy Googlen hakukonetuloksista. Meille tulee puheluja suoraan sitä kautta, että Google nostaa välillä ite wikin suoraan hakutulosten oikeaan laitaan alan termejä, kuten mobiilikehitystä haettaessa.  

Google nostaa ite wikiä hakutuloksiin myös alan termeillä haettaessa

Loppuun kutsu verkostoitumaan ohjelmistoalan markkinoinnin tekijöiden kanssa

Tervetuloa myös mukaan ite wikin järjestämään Sisältömarkkinointi 2017 -tapahtumaan livenä HUB13-tapahtumatilaan, tai etänä webcastin välityksellä.

Julkaisemme tapahtumassa esitellyn kyselyn tuloksia laajasti. Mielenkiintoista dataa on luvassa mm. siitä, kuinka paljon alan markkinoijat uskovat it-alan bloggausten keräävän lukukertoja keskimäärin ja minkä suuruiseen lukukertojen määrään he ovat tyytyväisiä.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli sata digitalisaatiokentän markkinoinnin tekijää ja tulemme käynnistämään tapahtumassa ohjelmistoalan markkinointiverkoston toiminnan.