logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Teollisuuden Pokemon GO – lisätty todellisuus valtaa uusia toimialoja

13.12.2016 - Johannes Puro - Lisätty todellisuus

Wapicen IoT-alusta IoT-Ticket hakee kasvua kumppaniverkostosta

Pokemon GO tuo ensimmäisenä mieleen Töölönlahdella digitaalisia örkkejä metsästävät teinit. Lisätty todellisuus eli Augmented Reality valtaa peliteollisuuden lisäksi myös uusia toimialoja, muun muassa terveyspalveluissa ja teollisuudessa.

Konseptin potentiaali on saanut myös Teollisuuden palveluihin keskittyvän Wapicen investoimaan tuotekehitykseen.

Lisätty todellisuus visualisoi loppukäyttäjälle halutun tiedon suoraan todellisen näkymän päälle kameran tai linssien läpi katsottuna. Näin esimerkiksi lääkäri voi tulevaisuudessa nähdä terveystietoja suoraan potilaan vartaloa katsomalla.

Wapicen lisätyn todellisuuden ratkaisu on jo maailmanlaajuisessa myynnissä anturivalmistaja Libeliumin kanssa tehtävän yhteistyön kautta.

 


– Kun käyttäjä on skannannut seinään asennetun viivakoodin mobiililaitteella, sovellus visualisoi loppukäyttäjälle pilvestä valittujen mittapisteiden dataa. Tiedot esitetään työntekijän roolin mukaisesti eli energian hallinnasta vastaava näkee esimerkiksi moottorin lämpötilan, huoltomies milloin laite on rakennettu ja huollettu, ja myyjä taloustietoja, Wapicen toimitusjohtaja
Pasi Tuominen avaa.

Kun viivakooditunnistimet lisätään työkoneisiin ja laitteisiin, saadaan reaaliaikaista dataa tilanteesta kännykkään, tablettiin tai älylaseihin.

– Pokemon GO hyödyntää tismalleen samaa teknologiaa eli tämä on eräänlainen teollisuuden Pokemon GO, Tuominen letkauttaa.

 

Pasi Tuominen pääsi ottamaan syksyllä vastaan kansallisen yrittäjäpalkinnon, jonka Wapice sai toiminnastaan.


Haussa IoT-kumppaneita

Teollisuudelle räätälöityä kehitystyötä toteuttava Wapice kasvattaa yhteistyökumppaniverkostoa kehittämänsä IoT-alusta IoT-Ticketin ympärille.   

– IoT-Ticketin graafinen käyttöliittymä on kenen tahansa editoitavissa ja kuka tahansa partnereista voi rakentaa oman käyttöliittymän. Teemme koulutusta alustan käyttöön, mutta tutustumalla videoihin voi näkymiä rakentaa myös itse.

 

”Olemme jo kolminkertaistaneet henkilökunnan määrän IoT-Ticket puolella ja silti tekijöistä on pulaa.”


Visuaalisuus onkin olennainen osa IoT-Ticketin käytettävyyttä.

– Niin sanotulla Flow-ohjelmoinnilla voit rakentaa  ketjutettavia ja graafisesti hallinnoitavia toimintoja. Näin esimerkiksi Dashboard-näkymät, matemaattiset funktiot, mittapisteet ja kolmannen osapuolen tietojärjestelmät tai tietokannat syntyvät ilman ohjelmointia. Samalla IoT-Ticketin raportointi voidaan ohjata toimimaan halutun asian trickerinä, Tuominen kertoo.   

– Tällä hetkellä kolmekymmentä kehittäjää työskentelee pelkästään alustan parissa. Olemme jo kolminkertaistaneet henkilökunnan määrän IoT-Ticket puolella ja silti tekijöistä on pulaa, hän jatkaa.  

ite wikin Johannes Puro haastatteli Pasi Tuomista Wapicen Helsingin toimipisteellä Kaisaniemessä.

ite wikin Johannes Puro haastatteli Pasi Tuomista Wapicen Helsingin toimipisteellä Kaisaniemessä.

IoT-Ticket sopii IoT-alustaksi oli kyse sitten automaatio-, kiinteistö-, ohjelmisto-, tai palveluyrityksestä.

– Olemme ottaneet huomioon kaikki tekijät, joita tarvitaan menestyksekkääseen IoT-maailmaan siirtymiseen. Vielä joitain vuosia sitten kaikki eivät uskoneet alustaamme, mutta nyt toisen IoT-alustan alunperin valinneita asiakkaita on palannut kysymään, onko tarjous vielä voimassa. Samalla kilpailijat ovat osoittaneet kiinnostusta Wapicen tuotteen edustamiseen, Tuominen kuvailee.  

Vastaus tiedusteluihin on kyllä: Wapice hakee tositarkoituksella partnereita, jotka haluavat käyttää IoT-Ticket alustaa omassa bisneksessään.

IoT-alustojen markkinassa tulee olemaan vain harvoja voittajia. Wapicen Pasi Tuominen haastaa kentän yrityksiä hakemaan skaalaetua IoT-Ticketistä oman tuotekehityksen sijaan.

– Miksi ette hyppäisi suoraan huipulle?

 

IoT-Ticketin kotisivut

Wapicen kotisivut

Wapicen ite wiki -profiili

 

Lue myös: Digitaalinen markkinapaikka vie suomalaisia tuotteita miljardilla eurolla vuodessa ja Matkalippu IoT:n maailmaan.

Jätä kommentti - kommentteja(0)

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Startupit
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Suvi Lindström - Drone Olympics 2019
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suvi Lindström - Autot
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä
Veera Kujansuu - Digitalisaatio
Suomi on EU:n DESI-digitalisaatiovertailun ykkönen
Suvi Lindström - Internetin trendit
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Daniel Pakkala - Digitalisaatio
Digitalisaation uudet ulottuvuudet – digitalisaation vastuut, vaikutukset ja rajoitteet monimutkaistuvat uusien teknologioiden myötä
Suvi Lindström - Digiarvoa 2019
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi
Suvi Lindström - Digibarometri 2019
Digibarometri 2019: Suomi sijoittui jälleen vertailun kolmanneksi
Veera Kujansuu - SHIFT 2019
Ääripäitä yhdistelevä SHIFT käynnistää bisnessyksyn
Lataa lisää