Kaupassakäynti ei ole hohdokasta. Lapset kitisevät väsymystään tarhapäivän jälkeen, kiire painaa ja haluaisit olla jo muualla. Jono kiemurtelee, edessä asioidaan tuskastuttavan hitaasti. Mitä jos ei tarvitsisikaan jonottaa kassalle? Jos voisi vain kerätä ostoksensa ja kävellä tiehensä? Tulevaisuudessa kaupassa asiointi saattaa olla näin yksinkertaista.

Amazon tuo mielenkiintoisen lisän älytunnistusteknologiaa soveltavien innovaatioiden joukkoon, kun alkuvuodesta 2017 Seattlessa, Yhdysvalloissa lanseerataan ensimmäinen kassaton Amazon Go -ruokakauppa. Jonottoman asioinnin perustana on simppeli mobiilisovellus sekä liiketila, jossa hyödynnetään itseohjautuvista autoista tuttua teknologiaa, kuten syväoppimista (deep learning) ja tietokonenäköä (computer vision). Kassatonta asiointia on testattu yhtiön omilla työntekijöillä, mutta pian liike avautuu myös yleisölle.

Amazon Go -konsepti on yksinkertainen: Kävelet sisään liikkeeseen, aktivoit kännykkään lataamasi ilmaisen sovelluksen ja alat keräillä ostoksia, jotka kirjautuvat tunnisteiden avulla virtuaaliseen ostoskoriisi sitä mukaan, kun poimit ne hyllyiltä. Poistuessasi kaupasta, ostokset veloitetaan Amazon-tililtäsi ja kuitti tipahtaa sähköpostiin.

Amazonin tuore oivallus pureutuu syvälle ihmisten arkisiin kokemuksiin, joten sille on helppo povata suosiota. Kukapa haluaisi erityisesti jonottaa? Toki mieleen hiipii vielä hieman nostalginen kaipuu inhimillisiin kohtaamisiin – kenelle nyt huikkaan illanjatkot ulos kävellessäni?

Jonottoman myymälän perusajatus on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin houkutteleva. Itsepalvelukassat tuntuvat yhtäkkiä kovin vanhanaikaisilta.