logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Viskanin tarina kertoo, miten kasvaa verkkokauppatoteutusten guruksi

11.11.2016 - Johannes Puro - Verkkokauppa

Laadukas verkkokauppa on väylä kansainvälisille markkinoille.

Vaatteista se kaikki alkoi. Ruotsin Borås on perinteinen tekstiili- ja etäkaupan keskus, jossa Hemtexin ja Didriksonin kaltaiset brändit ovat vahvasti edustettuna.

– 1990-luvulla Boråsissa työskentelivät myös Sten Selin ja Claes Wetteus. Heidän tehtävänään oli kehittää vaatemerkki JC:n tietojärjestelmiä. Oli siis hyvinkin luontevaa, että miehet kiinnostuivat verkkokauppakentästä – siitä, miten etänä tehtävää kaupantekoa vietäisiin eteenpäin. Viskan perustettiin miesten toimesta vuonna 1996, kertaa yrityksen Suomen liiketoiminnan vetäjä Jussi Moilanen yrityksen historiaa.

Alkuun logistiikka oli tärkeässä roolissa, sillä Viskanin asiakkaat liikuttivat suuria tuote- ja tilausmääriä. Yrityksillä oli korkeat vaatimukset ratkaisujen suhteen ja Viskaniin kehittyi vahva logistiikkaosaaminen. Myös kestotilaustoiminta toi oman osansa tuotekehitykseen, jonka ansiosta muun muassa asiakaspalvelutyökalut ja tilaushallinta ovat omaa luokkaansa.

– Ensimmäisenä suurena asiakkaana oli kestotilauksena lisäravinteita myyvä Vnp, jonka kanssa Viskan on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä 20 vuoden ajan, nykyisin myös verkkokaupan saralla, Moilanen kertoo.

Viskanilla huomattiin hyvissä ajoin online-myynnin suuri potentiaali ja toimintaa keskitettiin verkkokauppaan ja omnikanavaratkaisuihin. Yritys on kasvanut siitä lähtien ja Suomeen laajentaminen tapahtui vuonna 2012.

 

Jussi Moilanen luotsaa Viskanin Suomen liiketoimintaa

 

Mikä tekee Viskanin verkkokaupparatkaisusta erilaisen?

– Suomen markkinasta puuttui Viskan ETM:n kaltainen kattavalla backendillä varustettu verkkokauppa-alusta, joka skaalautuu silti kevyesti ja tukee monikanavaista myyntiä.

Ratkaisu on suunniteltu juuri verkkokauppiaiden tarpeisiin ja se tarjoaa täsmäratkaisut yleisimpiin haasteisiin muun muassa logistiikan, tilaushallinnan ja kampanjoinnin kohdalla. Tuotekehitystä mietitään verkkokauppiaiden näkökulmasta ja yhdessä asiakkaiden kanssa. Tämä näkyy käytettävyydessä ja hyötysuhteessa.

– Vaikka verkkokaupparatkaisumme on kattava, on se silti erittäin kustannustehokas ja toimitusprosessi kevyt, Moilanen avaa Viskanin sijoittumista verkkokauppamarkkinassa.

 

Viskan tänään

Viskanin 20-vuotinen taival on tuottanut tulosta. Yrityksellä on tällä hetkellä matala, noin 45 työntekijän organisaatio, josta suurin osa keskittyy tuotekehitykseen ja asiakkaiden liiketoiminnan edistämiseen. Asiakkaita on eri liiketoiminnan alueilta, verkkokauppiaista vähittäisketjuihin.

– Verkkokaupparatkaisumme on aina ollut pohjoismaisen kehityksen kärjessä ja aiomme pitää tämän linjan. Se onnistuu panostamalla tuntuvasti tuotekehitykseen ja pitämällä katseen tulevassa. Meidän on jo nyt tiedettävä, mihin suuntaan digitaalinen kaupankäynti kehittyy esimerkiksi viiden vuoden päästä.

 

Suunnittelytyön lähtökohtana on käytettävyys ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen.

 

Tuotekehityksen lisäksi asiakastyytyväisyyteen panostetaan tuntuvasti.

– Asiakas ja heidän loppuasiakkaansa ovat meille prioriteetti numero yksi. Viskanissa mietitään tarkkaan, miten toimet vaikuttavat verkkokauppojen asiakkaisiin. Olennaista tässä työssä on tiivis kommunikaatio ja läheinen yhteistyö tilaajan kanssa. Ratkaisuja ei vain toteuteta asiakkaalle, vaan ne tehdään yhdessä asiakkaan kanssa. Esimerkiksi asiakaspalvelussa ei ole tikettijärjestelmää, vaan jokaisella asiakkaalla on oma yhteyshenkilö, johon otetaan yhteyttä tarvittaessa, Jussi Moilanen kertoo.

Viskanin yritystoiminta on rakennettu alusta pitäen vakaalle pohjalle. Yrityksen perustajat ovat edelleen mukana ja kaikessa tähdätään pitkäkestoiseen ja kestävään toimintaan. Niin asiakkaat kuin myös Viskanin oma tiimi ovat kansainvälisiä.

 

Bränditoteutusten mestari

Tekstiili- ja vaatealan vaikutus näkyy yhä tänä päivänä, sillä heillä on asiakkaana useita merkittäviä vaatealan yrityksiä, kuten Didriksons, 8848 Altitude ja Oscar Jacobson. Vähittäisketjut, kuten ruotsalainen MQ ja muut kansainvälisyyttä hakevat brändit ovatkin Viskanin tärkeimpiä kohderyhmiä.

 

Viskanin vahva näkemys kumpuaa yrityksen pitkästä historiasta. Ratkaisuillaan he eivät pyri edistämään vain asiakkaidensa liiketoimintaa vaan koko toimialan kehitystä.

 

Jussi Moilasella on suomalaisittain mielenkiintoinen visio. Hän haluaa olla yhdistämässä ruotsalaista brändi- ja kaupanalan osaamista suomalaisiin laatutuotteisiin.

– Suomi on myös vahva designmaa ja uusia suomalaisia designbrändejä on tullut ilahduttavan paljon lisää. Brändillä on hyvä laajentaa verkkokauppaa kansainvälisesti: laadukas verkkokauppatoteutus tukee brändiä monin tavoin ja on hyvin toteutettuna erittäin kannattava tulonlähde.

– Koen myös henkilökohtaisena velvollisuutenani edesauttaa suomalaisten yritysten kansainvälistymistä. Ruotsalaiset yritykset ovat perinteisesti olleet taitavia brändäyksessä ja tätä tietotaitoa haluan hyödyntää enemmän myös Suomessa, Moilanen lopettaa.

 

Viskan ite wikissä
Viskanin kotisivut

Jätä kommentti - kommentteja(0)

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Hybridiverkko
Yritysverkot kehittyvät – hybridiverkko palvelee julkiseen pilveen siirtymistä ja liikkuvaa työtä
Johannes Puro - Hakukoneoptimointi
Verkkosivujen hakukoneoptimointi 2019 – tärkeimmät SEO-vinkit Googleliikenteen saamiseksi
Johannes Puro - Google Mark Up
Google Mark Up auttaa hallitsemaan Googlen monipuolistuvia hakutuloksia
Suvi Lindström - AuroraAI
AuroraAI on julkisen sektorin tekoälyhanke, jossa luodaan yksilöllisiin palveluihin ohjaava älykäs palveluverkosto
Veera Kujansuu - Myynti ja markkinointi
Näin toimii it- ja ohjelmistoyritysten markkinointi – internet ja digimarkkinointi ovat muuttaneet it-hankintaprosessia
Veera Kujansuu - Teknologiabarometri 2019
Teknologiabarometri 2019: Suomen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta jäljessä muista maista
Suvi Lindström - Arctic15
Startup-yrittäjät ja sijoittajat saman katon alle tuova Arctic15-konferenssi alkaa huomenna
Veera Kujansuu - Kohdataan-somepalvelu
Uusi somepalvelu ehkäisee yksinäisyyttä – Kohdataan-hanke toteutetaan yhteiskehittämisen keinoin
Suvi Lindström - Datapohjainen taloushallinto
Ennusta yrityksesi tulevaisuus – hankinnasta maksuun -prosessin ongelmakohdat hahmottuvat analytiikan avulla
Lataa lisää