logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

HIFK:n uusi mobiilisovellus tuo fanit nykypäivään

29.11.2016 - Johannes Puro - Mobiiliapplikaatiot

HIFKin maali laittaa tunnussireenin soimaan myös mobiilisti

Helsingin IFK:n jääkiekkojoukkue julkaisi uuden applikaationsa rysäyksellä. Vain kuusi viikkoa julkaisusta applikaation oli ladannut jo 15.000 mobiilikäyttäjää ja Google Playn käyttäjäarviot lähentelevät viittä tähteä.

HIFKin mobiilisovellus tarjoaakin hyvän näyteikkunan siihen, mitä mahdollisuuksia mobiiliapplikaatio tarjoaa urheiluseuroille ja -faneille verrattuna muihin kanaviin, kuten responsiivisiin verkkosivuihin.

 

– 90% prosenttia kännykällä vietetystä ajasta kuluu mobiiliapplikaatioiden parissa. Samalla applikaatio tarjoaa sosiaalista mediaa suoremman kanavan faneille viestimiseen, avaa sovelluksen toteutuksesta vastanneen Starcutin Hannu Hiilamo.

Applikaatio tarjoaa iOS- ja Android-käyttäjille suoran kanavan mm. HIFK:n uutisiin, mediasisältöihin, otteluihin, tuloksiin, ja lippujen ostamiseen. Uusi kanava ei korvaa joukkueen verkkosaittia ja somekanavia, vaan täydentää niitä ja päästää HIFK:n faniensa taskuun.

– HIFK:n verkkosaitin vierailut ovat jatkaneet kasvuaan myös mobiiliapplikaation julkaisun jälkeen. Olemme samanaikaisesti 64 % plussalla verkkovierailijoiden kävijämäärissä, kertoo HIFK:n viestintäjohtaja Petteri Linnavalli.  

Myös HIFK:n otteluiden kävijämäärät ovat nousseet peräti 800 kävijällä per ottelu edelliskauteen verrattaessa.

– Nousun taustalla on luonnollisesti useampia tekijöitä, kuten hopean saavuttaminen viime kaudella, sekä uusien tähtipelaajien hankinnat. Samaan aikaan ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa IFK:hon liittyvän sisällön parissa ja kuten lukemat näyttävät, se ei voi olla vaikuttamatta kävijämääriin, Linnavalli jatkaa.

Bureaua Littlen Richard Hagert ja HIFKin Petteri Linnavalli esittelemässä HIFKin uutta applikaatiota Starcutin tupaantuliaisissa Kampissa.

Bureau Littlen Richard Hagert ja HIFKin Petteri Linnavalli esittelemässä HIFKin uutta applikaatiota Starcutin tupaantuliaisissa Kampissa.

 

Yksi mobiilisovelluksen teknisistä eduista suhteessa muihin kanaviin on mahdollisuus push-viestien hyödyntämiseen mediasisältöjen julkaisemisessa. Näin sisällöt “pusketaan” käyttäjien näytöille ja tulevat näin nähdyiksi automaattisesti. HIFK:n sovelluksessa on myös huomioitu fanit, jotka eivät pääse paikan päälle halliin katsomaan ottelua.

– Otteluiden aikana livetulosten seuranta applikaatiossa viestii pelitapahtumat faneille. Aina kun HIFK tekee maalin, HIFK:n maalitunnussireeni rupeaa soimaan ja saat push-viestin puhelimeesi, applikaation toteutuksessa projektipäällikkönä toiminut Starcutin Veera Saarelainen kuvailee. Lisäksi pelin aikana sovelluksesta näkee kaikki ottelun tapahtumat ja tilastomerkinnät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mediaviestinnän kehittämisen lisäksi mobiiliapplikaatio tarjoaa suoran kanavan ostokokemuksen kehittämiseen. HIFK-fanit tarttuivatkin sankoin joukoin ensimmäiseen ainoastaan mobiiliapplikaation ladanneille tehtyyn tarjoukseen.

– Ensimmäisenä kampanjana tarjosimme faneille mahdollisuutta ostaa applikaation kautta liput kahteen peliin alennettuun hintaan ja 1.100 fania tarttui tarjoukseen, kertoo Richard Hagert HIFK:n viestintäkumppanina toimivasta Bureau Littlestä.

Tässä kohdassa monen fanin mieleen hiipii yksi kysymys: koska mobiiliapplikaatiolla saa tilattua olutta jonottamatta erätauoilla?

Vastaus kuuluu, että todennäköisesti tulevaisuudessa. HIFK:n tulevassa  hallissa oheismyynti saadaan vahvemmin omiin käsiin, jolloin erätauoilla vietettyä aikaa pyritään vapauttamaan jonottamisesta nautiskeluun.

Tulevaisuudessa mobiilisovelluksella onkin hyvä mahdollisuus integroitua yhä vahvemmin matseissa käymiseen. Missä piilee mobiiliapplikaation suurin potentiaali?

Starcutin mobiilikehittäjät esittelevät työnsä tulosta. Veera Saarelainen kuvassa vasemmalla ja Hannu Hiilamo neljäntenä oikealta.

Starcutin mobiilikehittäjät esittelevät työnsä tulosta. Veera Saarelainen kuvassa vasemmalla ja Hannu Hiilamo neljäntenä oikealta.

 

– Ostokokemuksen kehittäminen ja paikkatiedon hyödyntäminen ovat suurimpia mahdollisuuksia. Aina kun tulet halliin, niin sovellus tunnistaa sinut ja näyttää personoituja tarjouksia tai sisältöjä. Lisäksi voit esim. ostaa liput seuraavaan matsiin yhdellä klikkauksella. Vähän pidemmälle kun mennään, niin voit ehkä katsoa maalit uudelleen virtuaalilaseilla maalin tehneen pelaajan näkövinkkelistä, Hannu Hiilamo visioi.

 

HIFK applikaatio Google playssa (Android käyttäjille)

HIFK applikaatio App storessa (Apple käyttäjille)

 

Starcutin kotisivut

Starcutin ite wiki-profiili

Jätä kommentti - kommentteja(0)

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Rahoituskierrokset
Uudenlainen sisällöntuotantoalusta Scoopify keränyt 150 000 euron rahoituskierroksen
Suvi Lindström - 5G
5G Momentum etsii innovaatiokilpailulla suomalaista 5G-yllättäjää
Suvi Lindström - Kyberrikollisuus
TOP 5 Pitkän aikavälin kyberuhat
Suvi Lindström - Rekrytointi
Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
Veera Kujansuu - Ohjelmistokehitys
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Johannes Puro - Markkinointi
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Suvi Lindström - Maria 01
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä
Johannes Puro - Asiakaskokemukset
Mitä asiakkaat sanovat ohjelmistoyrityksistä? It-yritysten asiakaskokemuksia luettu jo 23.000 kertaa, mutta moni myyntitiimi nukkuu yhä
Veera Kujansuu - Internet of Things
IoT Paja -säätiö auttaa kehittämään ideat prototyypeiksi – säätiön tuesta nostetta IoT-ratkaisujen kehittämiseen
Lataa lisää