Rappukäytävän tiedotteet repsottavat huteralla nastalla, joulusaunan mainos maaliskuulla aiheuttaa hymistelyä. Älykkäitä näyttöjä kehittävä Vessla tarjoaa haastajan manuaaliselle maailmalle, sillä digitaalisen infotaulun avulla tiedot pysyvät ajan tasalla helposti. Langattoman E-Pic -näytön sisältöä voi muokata vaikka omalla kännykällä, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jean Speville. Yhdessä Carl Kempendorfin ja Asmo Salorannan kanssa kehitetty tuote hyödyntää aurinkoenergiaa.

 

Mistä Vesslan tuotteessa on kyse?

Kehitämme langattomia infonäyttöjä ilman sähköjohtoja. Nämä energiatehokkaat infonäytöt käyttävät 99% vähemmän energiaa kuin nykyiset vaihtoehdot ja latautuvat aurinkokennojen avulla. Applikaation avulla käyttäjä pystyy muokkaamaan informaatiota ja sisältöä mistä päin maailmaa tahansa.

 

Mihin käyttötarkoituksiin tuote sopii?

Näytöt voi sijoittaa vaikeisiin paikkoihin ilman, että tarvitsee vetää sähköjohtoja. Rappukäytävät ovat hyvä esimerkki. Vuokraisännät pystyvät helposti päivittämään tietoa näyttöihin etänä. Heidän ei enää tarvitse tulostaa papereita ja olla paikan päällä laittamassa niitä seinille.

Myös baarit, kahvilat ja ravintolat pystyvät helposti hyödyntämään ratkaisujamme. Pienet infonäyttöjen avulla asiakkaille voidaan välittää ruokalista tai vaikka juomiin ja ruokiin liittyviä tarjouksia.

 

iot-display

Täysin langaton E-Pic -näyttö voidaan sijoittaa minne tahansa ja päivittää sisältöjä niin tietokoneen, tabletin kuin kännykänkin avulla.

 

Mistä idea lähti?

Halusimme kehittää digitaalisia tauluja jonka kuvaa pystyy vaihtamaan kännykällä tai tietokoneella. Totesimme, että sähköjohdot ovat tämän päivän ongelma ja että nykyiset näytöt hohtavat valoa ja täten kuluttavat erittäin paljon energiaa. Johdot ovat myös rumia ja vaikeuttaa näyttöjen asettamista. Halusimme kehittää täysin langattoman näytön, joka olisi aina yhteydessä internetiin. Ajan myötä meidän idea pysyi samana, mutta halusimme keskittyä infonäyttöihin, parantaa palvelua ja helpottaa elämää työntekijöille ja asiakkaille ympäri maailmaa.


Miten tuotekehitys toteutettiin?

Olemme vieläkin kehittämässä tuotetta. Kaikki rakennus- ja suunnittelutyö on tapahtunut Oulussa. Meillä on eri kokoisia prototyyppejä, jotka toimivat hyvin. Olemme saaneet mukaan muutaman merkittävän yhteistyökumppanin, joiden kanssa pilotoimme tuotetta.

 

Liiketoimintamallinne?

Tarjoamme tulevaisuudessa Devices-as-a-Service (DaaS) -ratkaisuja. Asiakkaamme voivat asentaa infonäytöt valittuun paikkaan sekä muokata sovelluksen avulla niiden sisältöä helposti. Leasingmalli pitää sisällään varsinaisen laitteen sekä täydet muokkausoikeudet.

 

Rahoitussuunnitelmat?

Yritys sai niin sanotun enkelisijoituksen jo varhaisessa vaiheessa. Tämän lisäksi Tekes rahoitti prototyypin suunnittelun ja valmistuksen. Toisen vaiheen sijoituskierroksen on suunniteltu alkavan ensi vuoden alkupuolella.

 

Millaiset ovat Vesslan kansainvälistymissuunnitelmat?

Vessla on ollut erittäin aktiivinen Piilaaksossa. Meillä on monia hyviä kontakteja siellä ja saamme tukea maailman suurimmilta yrityksiltä. Esimerkiksi Verizon otti meidät mukaan innovaatio-ohjelmaansa joka sijaitsee San Franciscossa.

 

Vaihtoehtoisia energianlähteitä hyödyntää myös esimerkiksi Pauligin kehittämä älykahvikuppi, joka vaihtaa e-paperinäyttöön kuvia kahvin lämpöenergian voimalla.

 

Terveisenne ja neuvonne tuotekehitystä suunnitteleville startupeille

Löytäkää hyvää tiimi. Pitäkää hauskaa samalla kun teette kovaa työtä. Luottakaa toisiinne ja muistakaa, että mikään ei ole mahdotonta!

 

Vesslan ite wiki -profiili

Vesslan kotisivut