Pyysimme IBM BusinessConnectin alla tapahtumaan osallistuvia IBM-kumppaniyrityksiä nimeämään mielenkiintoisimpia referenssitoteutuksiaan. Tavoitteenamme oli kerätä yhteen hyödyllinen kooste, josta hakea ideoita oman liiketoiminnan kehittämiseen. Lisää caseja löydät ite wikin referenssihausta.

Kymmenen yritystä vastasi haasteeseen ja nimesi yhden mielenkiintoisena pitämänsä asiakasreferenssin koostetta varten.

Tässä siis ”Top 10” IBM-teknologian referenssitoteutukset Suomessa (satunnaisessa järjestyksessä)! Voilà!

Valmet laajentaa palveluitaan analytiikkaa hyödyntämällä

valmet-analytiikka

Valmet on panostanut eturivissä big dataan, analytiikkaan sekä teolliseen internetiin. Yritys haluaa tarjota asiakkailleen yhä kattavammat advisory-palvelut, kuten tehostaa paperikoneiden huoltoa sekä ymmärtää, mitkä tekijät vaikuttavat koneiden arvokkaimpien kuluvien osien elinkaareen. Valmet lähti keräämään dataa asiakkaansa tuotantokäytössä olevan paperikoneen sensoreista yhdessä Teradatan ja Houston Analyticsin asiantuntijoiden kanssa.

Tutustu koko referenssiin ite wikissä

Toimittaja: Houston Analytics ja Teradata

 

Geenitietoa kaikille Big Datan avulla

blueprint-genetics

Blueprint Genetics on vuonna 2012 perustettu geenidiagnostiikkayhtiö, jonka tavoitteena on mullistaa geenitestaus tuomalla se osaksi terveydenhuoltoa yhä suuremman yleisön saataville. Jotta tämä on mahdollista, on geenitestien oltava huippuluokkaisia, edullisia ja tulosten analysoinnin on tapahduttava nopeasti.

Monimuotoisen geenidatan käsittelyyn Blueprint Genetics käyttää Big Data -ratkaisua, joka mahdollistaa geenidatan tehokkaan prosessoinnin, analysoinnin ja osittaisen automaation.

Blueprint Genetics ylsi Talouselämän helmikuussa 2016 listaamalle 20 lupaavimman startup-yrityksen listalle.

Tutustu koko referenssiin ite wikissä

Toimittaja: Enfo Rongo

ASSA ABLOY – Maailmanlaajuiset verkkokaupat yli sadalle brändille

assa-abloy

Yli 70 maassa toimiva Assa Abloy tarjoaa suuren määrän tuotemerkkejä, joiden myyntiä tuetaan erilaisilla sivustoilla ja toiminnoilla. Kaupan laajuus ja kunnianhimoinen kasvu vaativat luotettavaa teknologiaa.

”Rakennamme ne kaikki samalle, keskitetysti ylläpidetylle alustalle, joka pohjautuu IBM WebSphere Commerce -ohjelmistoon”, kertoo Global IT Shared Service Centerin IT-johtaja Marcus Hvied.

Tutustu koko referenssiin ite wikissä

Toimittaja: Solteq

 

Turun ICT-ympäristön turvallisuus hallintaan

turun-linna

Tilannetietoisuus oman ICT-ympäristön tilasta helpottaa päätöksentekoa, nopeuttaa poikkeamatilanteiden ratkaisuaikoja ja mahdollistaa aivan uudenlaisen automaattisen tapahtumien valvonnan.

Tutustu koko referenssiin ite wikissä

Toimittaja: Combitech

 

Ennustaminen ja analytiikka Paperinkeräyksessä

paperinkerays

Paperinkeräys Oy sai IBM Planning Analyticsistä tuotteen, jolla pystytään analysoimaan operatiivisissa järjestelmissämme olevia tietomassoja. ”On mielenkiintoista nähdä, sisältyykö näihin ennen hyödyntämättömiin tietoihin systematiikka, josta on hyötyä liiketoiminnallemme Kuvaa Paperinkeräyksen BI manager Janne Väänänen.

Tutustu koko referenssiin ite wikissä

Toimittaja: Olapcon Oy

 

Case Varma: Ketterä toimintamalli pitää kehityspyörän pyörimässä

varma

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma vastaa noin 862 000 suomalaisen työeläketurvasta. Tarjotakseen jokaiselle heistä parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen, vaaditaan yhtiöltä jatkuvaa kehitystä – myös tietojärjestelmien osalta. Kehittääkseen uusia, asiakkaitaan kiinnostavia ja hyödyttäviä palveluita entistä nopeammin, Varma päätti hypätä integraatioalustan uudistuksen yhteydessä ketterän kehityksen kelkkaan.
 
”Integraatiotekemisemme tarvitsi isompaa remonttia. Halusimme miettiä uudelleen, miten meillä integraatioita tehdään, ja päivittää tekemisemme ja prosessimme nykyaikaisen ketterän kehityksen aikakaudelle”, kertoo Varman arkkitehtuuripalvelujohtaja Andreas Asuja.

”Konsultoinnin aikana meille alkoi kristallisoitua se, mitä integraatioalustalta oikeastaan haluamme.”

Tutustu koko referenssiin ite wikissä

Toimittaja: Digia

 

KONE vauhdittaa IBM Watson IoT-teknologioilla  innovaatiota ja älykästä rakentamista

kone-ibm-watson

IBM ja maailman johtaviin hissi- ja liukuporrasyrityksiin kuuluva KONE Oyj ovat ilmoittaneet solmineensa monivuotisen sopimuksen, jonka myötä IBM:n pilvipohjaiset teollisen internetin (IoT) teknologiat ja palvelut tulevat vauhdittamaan älykkään rakentamisen innovaatioita.

Sopimuksen myötä KONE pääsee hyödyntämään IBM Watson IoT Cloud Platform -alustaa tuotteidensa etävalvontaan ja hallinnan optimointiin. Järjestelmä analysoi valtavat määrät sensoreista saatavaa dataa auttaen tunnistamaan ja ennakoimaan ongelmatilanteita sekä minimoimaan käytöstä poissa olevan ajan.

Tutustu koko referenssiin ite wikissä

Toimittaja: IBM

 

Case Maanmittauslaitos: Johtamisjärjestelmä

maanmittauslaitos-johtamisjarjestelma

Maanmittauslaitoksessa tehtiin vuoden 2013 aikana merkittävä organisaatiouudistus, jonka päätteeksi alkanut vuosi päästiin aloittamaan yhdellä yhtenäisellä ja valtakunnallisella Maanmittauslaitoksella lukuisten alueyksiköiden sijaan. Muutoksella tavoiteltiin alueellisten palvelutasoerojen poistamista, asiakaspalvelun kustannusten alentamista sekä tukipalvelujen ja hallinnon keskittämistä. Taustalla oli myös noin kolmen miljoonan euron kustannussäästötavoitteet.

 

Noin 1800 hengen organisaatiomuutos vaati merkittävän toiminnan yhtenäistämisen, johtamisrakenteen uudelleenmäärittelyn sekä uuden ja nykyaikaisen suunnittelujärjestelmän. Uusi järjestelmä auttaa entistä paremmin ennakoimaan tulevaa ja johtamaan koko Maanmittauslaitoksen toimintaa. Vanhan järjestelmän mukauttaminen nykyvaatimusten saavuttamiseksi olisi ollut varsin työlästä, ja siksi päätettiin tehdä kerralla isompi muutos ja uudistaa koko järjestelmä.

 

Käytössä ollut järjestelmä oli teknisesti vanhentunut ja esimerkiksi yli yön vaativat ajot raportointia varten vaikeuttivat suunnittelun sujuvuutta merkittävästi. Uusi IBM Cognos TM1-teknologiaan pohjautuva suunnittelujärjestelmä on julkishallinnon pioneerihankkeita.

 

Tutustu koko referenssiin ite wikissä
Toimittaja: Solita

Ilmarinen parantaa tuottavuutta ja asiakastyytyväisyyttä

tyoelakevakuutus-ilmarinen

Ilmarisen velvollisuutena on säilyttää eläkeasiakirjoja turvallisesti yli 50 vuoden ajan, mutta samoihin asiakirjoihin pitää päästä käsiksi helposti myös päivittäisessä työssä.

Sisällönhallintaratkaisun avulla yritys pääsee silmänräpäyksessä kiinni kaikkeen sen hallussa olevaan tietoon, niin arkistolähteisiin kuin aktiivisesti käytössä olevaan tietoon.

Tutustu koko referenssiin ite wikissä
Toimittaja: Elinar

 

SpareBank 1 – Kohti proaktiiviista IBM-ohjelmistojen hallintaa

sparebank

IBM:n tuotevalikoima on erittäin laaja ja se muuttuu jatkuvasti, kun uusia yrityksiä ja samalla tuotteita lisätään IBM-maailmaan. IBM:llä on satoja eri tuotteita ja lisensointi- sekä sopimusmalleja, mikä tekee IBM:n ohjelmisto-omaisuuden hallinnasta haastavaa. Ilman asiantuntijoiden apua kokonaisuuden hallinta voi olla vaikeaa.

Katso videolta, miten SpareBank 1, yksi Norjan suurimmista pankkiyhtymistä, työskenteli yhdessä Crayonin kanssa riskien pienentämiseksi ja lisenssiomaisuuden optimoimiseksi.

 

Tutustu koko referenssiin ite wikissä
Toimittaja: Crayon

 

IBM Business Connect-tapahtuma järjestetään 19.10.2016 Helsingin messukeskuksessa teemanaan The new era of thinking. Tule mukaan verkostoitumaan digitaalisen liiketoiminnan ammattilaisten kanssa!

IBM Business Connect-tapahtuman sivut

ite wiki koostaa yhteen kaikki liiketoiminnan digitalisoinnin kehityskumppanit, it-palvelutarjoajat ja ohjelmistot. Voit kartoittaa sopivia kumppaneita yrityshausta, tai tututua referenssitoteutuksiin tai muihin markkinointisisältöihin aihepiireittäin.