Digitalisaation myötä lukijat tavoitetaan yhtä useammin päätelaitteiden, kuten älypuhelinten ja tabletien kautta. Talouden ilmiöihin keskittyvän SalkunRakentaja-sivuston perustaja ja päätoimittaja Jorma Erkkilä näkee tiettyyn aihepiiriin erikoistuneiden verkkomedioiden nousevan seuraaviksi sähköisen median menestyjiksi. Mistä oikein on kyse?

 

Mikä on SalkunRakentaja?

SalkunRakentaja on uudenlainen sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin keskittyvä nettijulkaisu, jonka perusajatuksena on tarjota mahdollisimman monipuolista sisältöä sekä sivuillamme että sosiaalisessa mediassa. SalkunRakentaja sisältää uutisten lisäksi paljon erilaisia analyysejä, blogeja sekä sijoittamisen ja talouden perusteiden pohdintaa.

Tärkeä osa konseptia on vahva panostus sosiaaliseen mediaan. Emme pelkästään julkaise SalkunRakentaja-sivuston artikkeleita sosiaalisessa mediassa, vaan tuomme sinne myös muilla sivustoilla julkaistua materiaalia. Lisäksi osallistumme keskusteluun somekanavissamme. Tällä tavalla olemme nopeasti onnistuneet kasvamaan Facebookissa jo yli 6200 seuraajan kanavaksi ja Twitterissäkin on yli 4500 seuraajaa – ja kävijämäärät kasvavat nopeasti.


Minkälainen liiketoimintamalli medialla on?

Tarjoamme kumppaneillemme sekä toimituksellista että kaupallista yhteistyötä. Toimituksellisessa yhteistyössä kumppanimme kirjoittavat SalkunRakentajaan esimerkiksi blogeja sijoittamisesta tai taloudesta. Toimituksellisen materiaalin julkaisu on kumppaneillemme maksutonta.

Kaupallisessa yhteistyössä tarjoamme perinteisten mainosbannereiden lisäksi mahdollisuuden sisältömarkkinointiin. Kumppanimme voivat esitellä palveluitaan tai tuotteitaan SalkunRakentaja-sivustolla julkaistuissa sponsoroiduissa artikkeleissa. Kaikki julkaisumme jaetaan tärkeimpiin sosiaalisen median kanaviin. Voimme myös omien kanaviemme avulla generoida kumppaneillemme liidejä.

 

Minkälaisiin kävijämääriin olette päässeet?

Tällä hetkellä sivuillamme on kävijöitä noin 500 000 vuodessa. Kävijämäärät ovat kuitenkin rajussa kasvussa, sillä tämän vuoden tammi-syyskuun aikana kävijämäärät ovat nousseet peräti 49 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

 

Miten näet muutttuvan mediakentän? Minkälainen on kaupallisesti kannattava media vuonna 2020?

Media on tulevaisuudessa ilman muuta ennen kaikkea sähköistä mediaa. En oikein keksi mitään syytä sille, että printtimedia pystyisi pyristelemään digitalisaatiota vastaan. Juuri mediakentässä digitalisaation hyödyt ovat ehkä kaikkein selkeimmät. Nyt kun lukijoilla on käytössään helppokäyttöisiä päätelaitteita, kuten älypuhelimet, tabletit ja e-kirjojen lukulaitteet, on suuntaus kohti yhä sähköisempää mediaa väistämätöntä.

Me uskomme myös vahvasti, että Suomen mediakentässä on jatkossa yhä enemmän tilaa ketterille ja erikoistuneille nettisivustoille, jotka pystyvät kilpailemaan suurten lehtitalojen kanssa. Sosiaalisen median rooli tulee vielä varmasti kasvamaan nykyisestäkin.

Uskon myös että sisältömarkkinoinnin merkitys tulee kasvamaan mediatalojen ansaintalogiikassa. Sisältömarkkinoinnin tehokkuus liidien ja konversioiden luojana on aivan toista luokkaa kuin perinteisten mainosbannereiden.

Yksi mielenkiintoinen kehityssuunta tulee erilaisista älykkäistä uutisvirtapalveluista, jotka oppivat lukijansa lukumieltymykset, ja tarjoavat lukijalle räätälöityä tarjontaa useista eri medioista.

 

salkunrakentaja-jorma_erkkila

SalkunRakentajan perustaja Jorma Erkkilä

 

Tutustu SalkunRakentaja-sivustoon