Myyntimateriaalien esittely ja hallinta on uudistunut mobiili- ja tablettilaitteiden, pilvipalveluiden ja langattomien teknologioiden myötä. Jyväskylästä ponnistanut Showell on kehittänyt myyntimateriaalien käyttöä tehostavaa sovellustaan jo vuodesta 2012 lähtien. Kysyimme yrityksen perustajalta ja toimitusjohtajalta Sami Sunilta, miten toimiva sovellus mullistaa myyntimateriaalien käytön.

 

Mikä on myyntimateriaalien hallinnan keskeisin haaste?

Lähtökohtaisena haasteena on se, että myyjät käyttävät runsaasti aikaa epäolennaiseen, kuten materiaalien etsimiseen ja tekemiseen. Suurimmassa osassa yrityksistä myyntimateriaalit ovat levällään, eivätkä helposti hyödynnettävissä.

Kuvassa Showellin päätekijät eli tuotekehitysjohtaja Juha Suni (vasemmalla) ja Showellin idean isä ja toimitusjohtaja Sami Suni. Molemmilla on yli 15 vuoden kokemus verkko- ja mobiilipalveluiden toteuttamisesta.

Kuvassa Showellin päätekijät eli tuotekehitysjohtaja Juha Suni (vasemmalla) ja Showellin idean isä ja toimitusjohtaja Sami Suni. Molemmilla on yli 15 vuoden kokemus verkko- ja mobiilipalveluiden toteuttamisesta.


Arvioimme, että edelleen yli puolet materiaaleista jää käyttämättä, koska ne eivät kulje myyjän mukana ja ole esiteltävissä helposti.

 

Miten myyntityön kenttä on muuttunut viime vuosina?

Ostamisen prosessista suurin osa on takana ennen kuin myyjä kohtaa asiakkaan. Tänä päivänä  asiakas odottaa myyjältä asiantuntemusta ja kykyä sovittaa tarjonnat vastaamaan hänen tarvettaan. Siksi myyjän tulee pystyä nopeasti vakuuttamaan kuulija ja mukauttamaan esitystään vastaamaan asiakkaan tarvetta.

Myyjät eivät pidä vaikeista ja raskaista ohjelmistoista, kuten CRM-järjestelmistä, joita käytettäessä raportointi jää helposti tekemättä. Myynnin työkalujen helppokäyttöisyys on erityisen tärkeää, jotta niiden potentiaali tulee hyödynnettyä.   

 

Mistä idea Showell-sovelluksen kehittämiseen lähti?

Eräästä mainostoimistosta tuli yhteydenotto, jossa kysyttiin, kuinka saisimme asiakkaan esitteet iPadille. Aloimme pohtia Ohjelmistotalo Valu Digitalilla, että tabletit soveltuisivat hyvin liikkuvien myyjien työvälineeksi. Näin syntyi ajatus sovelluksesta, jonka avulla pystytään näyttämään PowerPointteja, esitteitä, videoita, kuvia ja muita myyntimateriaaleja. Toteutusta varten perustettiin oma spin-off yrityksensä Valu Mobile, joka kehittää Showell-sovellusta.

Valtran Brand Business Manager Matti Tiitinen esittelee myyntisovellus Showellin käyttöä.

Valtran Brand Business Manager Matti Tiitinen esittelemässä Showellin viedolla sovelluksen käyttöä.


Ymmärsimme heti lähdöstä, että työväline tarvitsee keskitetyn aineistojen hallinnan ja että tämä tapahtuisi tarjoamalla asiakkaille pilvipalvelun ja mobiilisovelluksen yhdistelmää.

 

Mitkä tekniset kehitykset mahdollistavat myynnin uudistamisen sovelluksella?

Mainittujen tablet-laitteiden tarjonnan ja pilvipalveluihin siirtymisen lisäksi olennaista on sovelluskauppojen kehittyminen sekä yleinen kiinnostus myynnin digitalisointia kohtaan.

Tablet-laitteet tarjoavat myyjille teknisesti yksinkertaisen, kevyesti mukana kulkevan työkalun. Kosketusnäytön avulla esittäminen on sujuvaa, kun esimerkiksi zoomaus ja sivuilta toiselle siirtyminen tapahtuvat helppokäyttöisesti.

Myyntitiimille taas on tärkeää, että tiedostot saadaan pilveen ja että tarjolla on palvelu, joka skaalautuu bisneksen laajentuessa.

Sovelluskauppa puolestaan tekee Showellin liiketoiminnan kannalta jakelusta nopeaa ja tarjoaa meidän kulmasta kanavan bisneksen laajentamiselle välittömästi ympäri maailman.

Digitalisaatio on jo aika kulunut trendisana, mutta yhä useammat yritykset ymmärtävät, että heidän täytyy olla mukana jatkuvassa uudistuksessa, jotta eivät jää jälkeen.

 

Mitkä ovat suurimmat lisäarvot, joita Showellin sovellus synnyttää?

Toimivaa sovellusta käytettäessä myyjien aika voidaan hyödyntää olennaiseen eli asiakkaiden kohtaamiseen ja palvelemiseen. Ydintavoitteena on parantaa vuorovaikutusta asiakkan kanssa.

Asiakkaan kokemuksen kannalta olennaista on, että esitystilanteessa kaikki toimii salamannopeasti ja sujuvasti – myös ilman nettiyhteyttä.

Myyntitilanteissa aikaikkuna on myös usein lyhyt. Kun esitystilanne on valmis lennosta, ei tapaamisen alussa kulu enää viittätoista minuuttia tietotekniikan kanssa säätämiseen.

Myyntimateriaalien-hallinta


Sovelluksen avulla myyjät pystyvät raportoimaan ja keräämään liidejä CRM:ään samantien ja myynnin johto puolestaan näkee mitä esityksiä tapaamisissa on näytetty.

 

Mitä kuuluu Showellin liiketoiminnan kehittymiseen ja onko teillä maailmanvalloitussuunnitelmia?

Olemme jo saaneet asiakkaiksi omien alojensa johtavia yrityksiä maailmassa. Suomessa tunnettuja asiakkaitamme ovat muun muassa Kesko, Ponsse, Wärtsilä, Veritas, Aktia, Kekkilä, Fastems, Martela, Valtra, Lumene, Fortum, Rapala, Fredman Group, Sanoma Pro, Kaha, Aktia ja OP-ryhmä.

Liikevaihdostamme jo noin kolmannes tulee ulkomailta. Meillä on asiakkaita niin Euroopasta, Australiasta kuin Pohjois-Amerikastakin.

Showell visualisoi asiakkailleen myynnin analytiikkaa.

Showell visualisoi asiakkailleen myynnin analytiikkaa.

Tällä hetkellä haemme ensisijaisesti kasvua Skandinaviasta. Tässä meitä auttavat monet KV-markkinoilla toimivat pohjoismaiset yritykset, joiden kautta pystymme kansainvälistymään. Samalla rakennamme KV-markkinointiamme entistä tehokkaammaksi.

 

Miten Showellin saa käyttöön?

Showellin saa käyttöönsä App Storesta, Google Playsta tai Windows Storesta. Tällä hetkellä iPad-versiosta löytyy mahdollisuus avata täysin itsenäisesti oma tili ja aloittaa käyttö välittömästi. Muiden laitteiden osalta täytyy olla yhteydessä meihin, jotta tili saadaan avattua.

Annamme Showellin veloituksetta koekäyttöön 30 päivän ajaksi niin monelle käyttäjälle kuin asiakas haluaa. Lisätietoa löytyy suomeksi verkkosivuiltamme osoitteesta www.showell.fi. Meillä on myös hienoja asiakastarinavideoita Vimeo-kanavallamme osoitteessa www.vimeo.com/channels/asiakastarinat.

 

Sami-Suni

Haastattelussa oli Sami Suni, joka toimii Showellia kehittävän Valu Mobilen toimitusjohtajana. Samiin voi olla yhteydessä sähköpostitse sami.suni at showell.com tai numerosta 050 303 0051

 

www.showell.fi

Katso myös Valu Digital ite wikissä

Valu Digitalin kotisivut