ICTexpo järjestettiin Helsingin messukeskuksessa 27.-28.4. ite wiki tuotti ICTexpon mediakumppanina raportin ja kuvakoosteen, jossa esitellään kaikki näytteilleasettajayritykset, tekijät ja tarjonnat tapahtumasta.

Esittelyjärjestyksessä nostimme kärkeen ne it-toimittajat, joilla on esitellä eniten asiakasreferenssejä ja suosituksia ite wikissä.

 Sininen Meteoriitti | 15 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tapasimme messuilla digitaalisten palveluiden suunnittelijan ja toteuttajan Sinisen Meteoriitin. Yrityksen myyntijohtaja Lea Lähteenmäen (kuvassa oikealla) summasi digitalisaatiota näin: “Digitaalisten työtapojen muutos ei ole projekti”. Kuvassa vasemmalla Sinisen Meteoriitin Sales Manager Anton Laine.
Sininen Meteoriitti ite wikissä

 

Cybercom | 14 referenssiä

Cybercom_IoT_industrial

Cybercom on it-alan palveluyritys. Tapasimme yrityksen Business Unit Directorin Timo Oksan, joka kehui tämän vuoden messujen uusien yritysten määrää.  Kuvassa Cybercomin voittoisa Hackathon tiimi syksyllä 2015 Konecranesin Hackathonissa.
Cybercom ite wikissä

 

Neutech | 13 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neutech tarjoaa edulliset webhotellit kotimaisella ylläpidolla. Kuvassa oikealla Neutechin Marketing Manager Nina Kivisilta esittelee yrityksen palveluita kiinnostuneille.  

Neutech ite wikissä

 

Festum Software | 7 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festum Software on erikoistunut taloushallinnon ja liiketoimintaprosessien automatisointiin. Festumin ständin vetonaulana toimi taikuri, joka houkutteli yleisöä viettämään aikaa ständillä. Kerrankin joku ideoi jotain uutta perinteisen ständipönötyksen rinnalle!

Sähköinen-taloushallinto

Festumin ständillä tapasimme myös yrityksen liiketoimintajohtaja Jorma Messon (kuvassa). 

Festum Software ite wikissä

 

Elkome | 6 referenssiä

 Kun kysyimme Elkome Systemsin markkinointijohtajalta Juha Haloselta  tämän hetkisiä kuulumisia hän kertoi, että pöydällä on kansainvälistyminen – Elkome on laajenemassa Ruotsiin.

Elkomen Marketing Director Juha Halonen

Elkomen Marketing Director Juha Halonen

Elkome Systems ite wikissä

Elkome Software ite wikissä

 

giosg.com | 6 referenssiä

Kovaa vauhtia kansainvälistyvä giosg.com kehittää selaimessa toimivaa chattipalvelua paremman asiakaspalvelun ja myyntitulosten saavuttamiseksi.

giosg.com ite wikissä

 

Handheld | 6 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Handheld on lujitettujen älypuhelinten, kämmenlaitteiden ja kannettavien tietokoneiden valmistaja ja toimittaja. Tapasimme messuilla yrityksen toimitusjohtajan Juhani Salaksen. Salas kiteytti yrityksen idean lauseeseen: “Kestäviä mobiililaitteita koviin olosuhteisiin”.

Handheld ite wikissä

 

Nebula | 5 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nebula on kotimainen ICT-palveluyritys. Nebula markkinoi ICTexpossa virtualisoitua pilvipalvelinta nimeltään Cloud 9. Nebulan marketin Managerin Minna Keskitalon (vasemmalla) mukaan normaali palvelin on kapasiteetiltaan rajallinen, kun taas virtualisoidun pilvipalvelimen kapasiteetti on täysin skaalattavissa liiketoiminnan tarpeisiin.

Nebula ite wikissä

 

DB-Manager | 4 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DB-Manager on ohjelmistoyritys, joka kehittää ja markkinoi tuottavuutta ja kannattavuutta parantavia ohjelmistoratkaisuja. Yksi yrityksen markkinoimista ratkaisuista on SuperOffice CRM, jonka edut yrityksen toimitusjohtaja Rauno Uusitalo (kuvassa vasemmalla) summaa ajatukseen: “Päätoiminnot yhden napin päässä”

DB-Manager ite wikissä

 

Palette | 3 referenssiä

Palette_ictexpo2016

Taloushallinnon prosessien tehostamiseen ja automatisointiin keskittyvän Paletten väki oli myös messuilla tavattavissa. Senior Account Managerin Teppo Kyöttilän (kuvassa kolmas vasemmalta) terveiset it-hankintoja tekeville päättäjille:  “Älä päivitä, kilpailuta. Palette on hyvä vaihtoehto.”

Palette ite wikissä

 

Heeros | 3 referenssiä

Heeros_ictexpo

Sähköisen taloushallinnon edistäjää Heerosta oli messuilla edustamassa iloinen joukko. Yrityksen toimitusjohtaja Matti Latun (kuvassa oikealla) kommentti: “kasvun ja kansainvälistymisen tiellä” kuvastaa Heeroksen tämän hetkistä toimintaa.  

Heeros ite wikissä

 

Jidoka Technologies | 3 referenssiä

Jidoka Technologiesin Alex Bern heitti meille Twitterissäkin huomiota keränneet kommentin pilke silmäkulmassa: “katsokaas kun tässä on IoT:tä, niin kaikki on mahdollista”.

Jidokan internetiin yhteydessä olevat näytöt tarjoavat kehittyneemmän vaihtoehdon perinteisille mainoskylteille. Jidokan teknologiaa on hyödynnetty mm. Lontoon Olympialaisissa liikennemerkkien ohjausjärjestelmässä

Jidoka ite wikissä

 

Pappila Penkkala Group | 3 referenssiä

Pappila_penkkala_group_ictexpo2016

Pappila Penkkala Group tarjoaa tili-, perintä-, laskutus-, laki-, rahoitus- ja kansainvälistymispalveluita.  Talous 2016 -messuilla tavattiin lakimies Samuli Tuomikoski (kuvassa).

Pappila Penkkala Group ite wikissä

 

Granite | 2 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Graniten palveluntarjonta keskittyy tietoturvakoulutukseen. Graniten CEO Teppo Kattilakosken (kuvassa) mukaan organisaation on tärkeää voida jo auditoinnin kannalta näyttää, että yrityksen henkilökunta on perehdytetty omiin tietoturvakäytäntöihin.

Granite ite wikissä

 

Leadfeeder | 2 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapasimme messuilla myös markkinoinnin analytiikkaan erikoistuneen Leadfeederin. Leadfeeder on kehittänyt työkalun, joka tunnistaa ip-osoitteen perusteella sivuston vierailijat ja näiden liikkeet. Head of Partnerships Jaakko Paalanen (kuvassa oikealla) kiteyttää Leadfeederin idean lauseeseen: “Muutamme verkkosivukävijät myyntiliideiksi”.  

Leadfeeder aloitti myös hiljattain yhteistyön ite wikin kanssa ja  premium-asiakkaat saavatkin nykyään Leadfeeder-analytiikkaa profiilivierailuistaan.

Leadfeeder ite wikissä

 

Herman IT | 2 referenssiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herman IT:n toimitusjohtaja Kimmo Rusanen (kuvassa keskimmäinen) kertoi ite wikille syksyllä, miten teollisen internetin ratkaisut saadaan tehokkaiksi hybridikonesalin avulla.

Herman IT ite wikissä

 

Staria | 2 referenssiä

Staria_ictexpo2016

Staria on taloushallinnon palveluihin, toiminnanohjaukseen ja Business Intelligence -palveluihin erikoistunut yritys. Starian viestintäkoordinaattori Fanny Karlsson kuvasi heidän toimintaansa seuraavasti: “Mahdollistamme paremman päätöksenteon tarjoamalla reaaliaikaista ja oikeaa tietoa toiminnasta, taloudesta ja ihmisistä.”

Staria ite wikissä

 

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry | 1 referenssi

Avoimien tietojärjestelmien keskuksen COSSin Jenna Tuominen (vas.) ja Moona Puha esittelivät messuilla Mindtrek-teknologiakonferenssia, joka järjestetään jo 20. kerran 17-18.10.2016 Tampere-talolla. ite wiki on mukana järjetämässä Mindtrekin IoT Eventiä. Save the date and grab the early bird tickets!!

COSS ite wikissä

 

Edera Partners (1 referenssi)

 

ederalogo

 

Edera Partners on Microsoft-teknologioiden valmennus- ja konsultointipalveluihin erikoistunut yritys. Myynnistä vastaava Jouko Tirronen kertoo Ederan tavoitteen olevan asiakkaan olemassa olevan infrastruktuurin käytön tehostaminen – tähän voidaan päästä hyödyntämällä organisaation omien asiantuntijoiden osaamista.  

Edera ite wikissä

 

Experis IT | 1 referenssi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Experis on johto- ja asiantuntijatason rekrytointi- ja projektiratkaisuihin erikoistunut kansainvälinen yritys. Hanna Uusi-Oukarin mukaan Experis on ainoa toimija markkinassa, joka voi tehdä it-resursointia globaalisti – toimintaa on yli 80 maassa ja Experisin listoilla on yli 30000 it-osaajaa projektipäälliköistä testauksen ammattilaisiin.

Experis ite wikissä

 

TIVIA ry

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry oli ICTexpossa mukana omalla alueellaan. It-alan tapahtumat ovat TIVIA:lle tärkeitä uusien jäsenten houkuttelemisen kannalta. Kuvassa TIVIA:n ständillä kuulumisia vaihtavat  TIVIA:n toiminnanjohtaja Robert Serén (vas.), Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha ja ite wikin co-founder ja liiketoimintajohtaja Johannes Puro (oik.).

TIVIA ry ite wikissä

TIVIA-kotisivut 

 

ite wiki

itewiki_johannes_puro_ictexpo2016

ite wikin co-founder ja liiketoimintajohtaja Johannes Puro käsitteli esityksessään ite wikin toimintaa ja avasi liiketoimintaverkostojen rakentumista vuonna 2016. ite wiki julkaisi ICTexpo esityksessä uuden digitalisaatio & innovaatiot blogimedianjota luet tälläkin hetkellä ja opasti ständillään messuvieraita ite wikin käyttöön ja ICTexpon näytteilleasettajien tarjontoihin.

 

Protacon Solutions

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Protacon Solutionsin ständillä vierailijaa oli vastassa yrityksen uudet näyttävät kotisivut, joita pääsi selaamaan isolta kosketusnäytöltä. Tavattavissa oli myös protaconilaisten toteuttama veikeä robotti, joka muun muassa ennusti Patrik Laineen varattavan ensimmäisellä kierroksella NHL:n. Tämä siis jo ennen MM-kisoja!

Protacon Solutions ite wikissä

 

2NS – Second Nature Security

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Second Nature Securityn CEO Mika Holmberg (kuvassa vasemmalla) ja Business Director Henri Sikiö (oik.) esittelivät messuilla 2NS:n visuaalista ja helppokäyttöistä tietoturvasovellusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2NS ite wikissä

 

arvato Financial Solutions

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maksamiseen erikoistuvan arvato Financial Solutionsin eCommerce Manager Jouko Tossavaisen (kuvassa oikealla) mukaan After Pay -lähimaksu tulee olemaan kovassa käytössä kesän festareilla.

arvato Financial Solutions ite wikissä  

 

Cisco Systems

Cisco Systems on reitittimiä, kytkimiä ja muita verkkolaitteita valmistava tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuusyritys. Yritys on todellinen teknologia-alan taustalla vaikuttava jättiläinen: on arvioitu, että jopa 80 % kaikesta Internetin liikenteestä kulkee Ciscon valmistamien reitittimien kautta

Cisco ite wikissä

 

DIGITICE Finland

DIGITICE Finland kehittää Suomeen konesalipalveluiden klusteria. DIGITICE Finland on vastuussa vuosittaisesta Nordic Digital Business Summit -tapahtumasta, joka pidetään jälleen kaapelitehtaalla syksyllä 2016. 

DIGITICE Finland ite wikissä

Nordic Digital Business Summit ite wikissä

 

E-Bros

E-Bros on sähköisen liiketoiminnan, mobiilikehityksen, logistiikan ja langattoman mittaustekniikan sovelluksiin erikoistunut yritys. Yrityksellä on sähköisestä liiketoiminnasta jo 25 vuoden kokemus.

E-Bros ite wikissä

 

GlobalSign

GlobalSignin toiminnan keskiössä on identiteetinhallinta. Yrityksen Sales Managerin Jukka Ruotsalaisen (kuvassa) mukaan identiteetillä on arvoa, jota kannattaa hyödyntää liiketoiminnassa enemmän.

GlobalSign ite wikissä

 

Gofore

Gofore on johdon konsultoinnin ja tietojärjestelmien kehittämisen asiantuntijayritys. Goforen Managing Director Timur Kärki (paneelissa vasemmalla) toivoo, että kansallinen palveluarkkitehtuuri huomioitaisiin paremmin digitaalisuutta kehitettäessä sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Gofore ite wikissä

 

Infotool

Infotool on tieto- ja palvelujohtamisen asiantuntijaorganisaatio. Yrityksen Sales Manager Mikael Engström haastoi messuvieraita aktiivisesti vastaamaan tabletilla tehtävään kyselyyn.

Infotool ite wikissä

 

Internet Smartsec

Internet Smartsec keskittyy korkeatasoiseen tietoturvaan. Simo Mäkinen (Technical Manager, kuvassa keskellä) summaa yrityksen idean ajatukseen: “Älykkäät uhat vaativat älykkään suojauksen”.

Internet Smartsec ite wikissä

 

JM Tieto

JM Tieto kuvailee itseään myyntiä tekeväksi asiantuntijaorganisaatioksi. Riikka-Maria Lemmingin kommentti messuilta: “CRM-konseptimme luo kilpailuetua”.

JM Tieto ite wikissä

 

Kaukomarkkinat

Kaukomarkkinat on erikoistunut energiatehokkuustekniikkaan, prosessiteollisuuden tehokkuutta parantaviin sovelluksiin sekä ammattielektroniikkaan. Kaukomarkkinoiden General Managerin Kyösti Ollilan mukaan liikkuva työ vaatii oikeita työkaluja sekä asiakkaan toiminnan ymmärtämistä.

Kaukomarkkinat ite wikissä

 

KPMG

KPMG:n Juha Ahlgren (Sales Manager, kuvassa) kertoi, että Forrester Wave™ on luokitellut KPMG:nmaailman luotettavimmaksi tietoturvatoimittajaksi.

KPMG ite wikissä

 

Meltwater

Tapasimme messuilla myös viestintä ja media-alan pilvipalveluihin erikoistuneen Meltwaterin väkeä. Yrityksen Key Account Manager Juha-Pekka Ropo kehui messujen ilmapiiriä: “Virkistävän kiinnostunutta porukkaa on käynyt messuilla”.

Meltwater ite wikissä

 

M-Files

M-Filesin tiedonhallintaratkaisu voitti ICTexpon alla Tivian vuoden tietotekniikkatuotteen palkinnon. Palkittu ohjelmisto hallitsee tehokkaasti organisaation dokumentteja ja muuta tietoa, kuten projekteja, asiakkaita ja työntekijätietoja.

M-Files ite wikissä

 

Moonsoft

Moonsoftin toimitusjohtaja Juha Piispa (kuvassa toinen vasemmalta) kertoo Moonsoftin työkalujen sopivan luovan työn tekijöille.

Moonsoft ite wikissä

 

Nerd Fuel

IT-talo Nerd Fuelin toimitusjohtaja Harri Juntunen kuvaa yrityksen omaavan “Suomen kovinta Vmware-osaamista”.

Nerd Fuel ite wikissä

 

Net Man

Tietohallinto-ammattilaisen Net Manin myynti- ja kehitysjohtaja Harri Takala (kuvassa oikealla) haluaa nostaa riman korkeammalle tietohallinnoissa.

Net Man ite wikissä

 

Nomis

Nomis Helpdesk on selainpohjainen suomalainen työnohjausjärjestelmä, joka soveltuu eri toimialoille.

Nomis ite wikissä

Otaverkko

Otaverkko tarjoaa “it-palvelut yrityksesi muuttuviin tarpeisiin”.  

Otaverkko ite wikissä

 

Rittal

Rittal on erikoistunut energiatehokkaiden konesalien suunnitteluun ja rakentamiseen. Yrityksen myynnistä vastaavan Mikko Ahon mielestä “modulaarisuus panee kilpailijat kontilleen.”

Rittal ite wikissä

 

Santa Monica Networks

Santa Monica Networks on turvallisiin tietoverkkoihin erikoistunut asiantuntija, jonka tarjontaan lukeutuvat niin datakeskukset, tietoverkot kuin tietoturvakin. Martti Saramies kertoo Santa Monican toiminnassa korostuvn erityisesti SDN:n (Software Defined Networking) soveltaminen. 

Santa Monica Networksin ständillä pääsi myös ajamaan kilpaa.

Santa Monica Networks ite wikissä

 

Scanmagnetics

scanmagnetics_ictexpo

Scanmagnetics on kehittänyt laitteen, joka tuhoaa kiintolevyn kuin kiintolevyn – teknologialla on Naton korkeimman tietoturvatason luokitus.

Scanmagnetics ite wikissä

 

Snow Software

Snow Software valmistaa globaalisti myydyintä ohjelmiston-omaisuuden hallintatyökalua License Manageria. Yrityksen Account Manager Jari Miettinen: “Ohjelmisto-omaisuuden hallinta vähentää riskejä ali-lisenssoinnista ja pienentää kuluja, kun turhista lisensseistä ei koidu ylimääräisiä maksuja”.

Snow Software ite wikissä

 

Solutive

Solutive_ictexpo2016

Tiedon visualisointiin erikoistuneen Solutiven Janne Suomalaisen (Partner) mielestä enää ei riitä, että vanhojen asioiden tekemisessä tullaan paremmaksi. Sen sijaan on tärkeää keskittyä täysin uusien asioiden tekemiseen.

Solutive ite wikissä

 

Visionbay Solutions

Jututimme datan hyödyntämiseen erikoistuneen Visionbay Solutionsin toimitusjohtajaa Simo Vesteristä (keskellä). “Tiedolla johtaminen on prosessi, ei it-järjestelmä. Meidän avullamme nämä prosessit saadaan jalkautettua”, Vesterinen kuvaa.

Visionbay Solution ite wikissä

 

Kellokortti

Kellokortti_ictexpo2016

Kellokortin omistajan Jani Tohmon mukaan työajanseuranta on edelleen yrityksillä haasteena. Myös pienillä yrityksillä täytyy olla lakisääteinen työajanseuranta kunnossa. Kellokortti.fi-palvelun ytimenä toimii selkeä ja helppokäyttöinen kalenterinäkymä. Työajan- ja projektien seurannalla organisaatio voi tuoda tehokkuutta toimintaansa.

 

HansaWorld

Ruotsista lähtöisin oleva HansaWorld tarjoaa taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ohjelmistoja pilvipalveluna pienille ja keskisuurille yrityksille.

 

Envault

Envault on palvelinsuojauksen asiantuntijayritys. Yrityksen CEO Yrjö Hyvärisen (kuvassa) mukaan yritysten siitäessä palvelimensa kolmansille osapuolille, herää tarve ulkoistetulle tietoturvaratkaisulle. Envaultin palvelulla palvelimen käyttöä ja turvallisuutta on helppo seurata.

 

Deltagon

Deltagon on suomalainen sähköisen viestinnän ja asioinnin tietoturvaratkaisuihin erikoistunut yritys.  Toiminnassaan Deltagon korostaa suomalaisuuttaan – yrityksen kaikki tuotekehitys tapahtuu Suomessa. Deltagonin tuotteet on viestintäviraston sertifioimia ja ne on otettu hyvin käyttöön esimerkiksi valtionhallinnossa, pankki- ja vakuutusalalla sekä asiantuntijaorganisaatioissa.

 

Megaflex

Megaflex on kulunhallinnan ja toimitilaturvallisuuden SaaS-ohjelmistopalveluja sekä IoT-ratkaisuja tarjoava yritys. Megaflexin palvelu esimerkiksi yhdistää kiinteistöjen vanhat kulunvalvontalukijat pilvipalveluun, jolla on asiakkaan tietoturvaa parantava vaikutus. Lisäksi asiakas saa käyttöönsä monta muuta Megaflex-palveluun kuuluvaa moduulia, kuten esimerkiksi neuvottelutilavarauksen ja työajanseurannan.

Pagero

Pagero_ictexpo2016

Sähköisiin tilaus- ja verkkolaskupalveluihin erikoistuneen Pageron Managing Director Toni Pihamaa: “Datan laatu on automaation elinehto.”

 

Recall

Recall_ictexpo2016

Recall on kansainvälinen asiakirjojen arkistointia, sähköisten asiakirjojen hallintaa sekä tietojen suojausta tarjoava yritys. Yrityksen Account Managerilla Jere Willbergillä (kuvassa) on it-alan yrityksille pilke silmäkulmassa toimitettava viesti: “Keskittykää te sähköisen maailman kehittämiseen, me hoidamme arkistoinnista koituvan fyysisen massan.”

 

DB Pro

DB PRO on Microsoft SQL Server –tietokanta-alustoihin ja tietovarastointiin erikoistunut yritys. Yrityksen perustajan ja CTO Jani Savolaisen mukaan SQL-serverien migraatiosuunnittelun automatisointi ja tehostaminen tuo yritykselle isot säästöt.

 

Aava Ohjelmistot

Aava Ohjelmistojen perustajan ja toimitusjohtajan Jari Heiskasen (kuvassa vasemmalla) mukaan “jokainen yritys on erilainen ja tarvitsee omanlaisensa järjestelmän”.

 

Nordic Vault

Nordic_Vault_ictexpo2016

Nordic Vault on toimintaansa aloitteleva pilvipalveluyritys. Yrityksen Co-Founder Janne Sirén perustelee yrityksen toimintalogiikkaa seuraavasti. “Dataa tulee ovista ja ikkunoista – meillä on siihen ratkaisu.”

 

Aerion Solutions

Mobiili- ja pilvipalveluita tarjoavan Aerion Solutionsin CEO Timo Hämäläinen (kuvassa vasemmalla) kuvaa yritystään “maailman parhaaksi mobiilihallinnassa ja tietoturvassa”.

 

Rantalainen Yhtiöt

Rantalainen_ictexpo2016

Messuilla oli tavattavissa myös taloushallinnon ammattilainen Rantalainen Yhtiöt. Business Director Jussi Ala-Risku kiteyttää Rantalaisen toimintaidean lauseeseen: “Taloushallintoa kautta rantain”.

 

Streamr

Streamr on kehittänyt pilvialustan analyytikkadatan reaaliaikaiseen pureskeluun. Helppokäyttöisen palvelun valtteihin kuuluu esimerkiksi visuaalisuus, liitännät ja laajennettavuus.  

Vuonna 2017 ICTexpo uudistuu ITproksi! ITpro tulee keskittymään entistä enemmän it-asiantuntijoihin nostaen teemoiksi kyberturvallisuuden, pilvipalvelut, verkkoinfrastruktuurin, Devopsin, data-analytiikan ja avoimen lähdekoodin.

 

 

Messuraportista vastasivat ite wikin Niko Helle, Johannes Puro, Timo Aittoniemi ja Harri Liimatta. Löydät yhteystietomme Yritys-sivulta.

ite wiki kiittää mukavista messukohtaamisista. Ensi vuoteen siis!

itewiki-crew-2