Iso osa messujen näytteilleasettajista toistaa samaa kaavaa vuodesta toiseen. Messut ovat pakonomainen markkinointitoiminto, jossa ständillä käydään pönöttämässä potentiaalisten asiakkaiden ilmestymistä odottaen.

Festum Software lähti Talous 2016 messuihin erilaisella otteella. Haastattelimme Festumin Ville Erkkilää siitä, miten taikurista tuli talous 2016 messujen vetonaula.

 

Mistä ajatus taikurista oikein lähti?

-Kaikki messunäkyvyys on tottakai hyvää, mutta ennen kaikkea toivoisimme tietysti löytävämme ihmisiä ja asiakkaita, keitä voimme oikeasti auttaa.

Kun olimme ensimmäisen kerran vuosi sitten Talous-messuilla, meillä oli haasteita oikeiden vieraiden tunnistamisessa.  

Talous2016_3

Messuilla voi olla vieraita hyvin laidasta laitaan.  Potentiaalisen asiakkaan löytäminen massasta on todella haastavaa, ellei sinulla ole jotain rajapintaa, jolla katsoa, ollaanko kiinnostuneita samasta asiasta.

Siksi päätimme lähteä hakemaan jotain ihan uutta tulokulmaa vuonna 2016. Silloin idea taikurista nousi esiin. Ajattelimme, että taikuri voisi olla hauska, jos sen voisi liittää jotenkin bisnekseen.  

Näin löysimme talousmessujen vetonaulaksi taikuri Laurilan, joka osoittautui loistavaksi.

Talous2016_2

Miten konsepti toimi käytännössä?

-Taikuri otti katsellaan kiinni messuvieraan jo kaukaa ja löysi heidän kohdatessaan yllättäen pelimerkin vieraan olkapäältä. Näin vieraan huomio saatiin välittömästi hauskalla tavalla.

Tässä kohdassa vieraalta tiedusteltiin mahdollisuuksista vaikuttaa taloushallinnon ja liiketoiminnan kehittämiseen yrityksessä. Näin saatiin varmistettua se, ettemme tuhlaa messuvieraan aikaa, jos hän ei ole kiinnostunut aiheesta.

Tässä kohdassa vastaus oli usein, että taloushallinnon tai liiketoiminnan kehitys kuuluu vastuualueisiin, jolloin henkilö kutsuttiin ständille seuraamaan taikurin esitystä ja samalla kuulemaan Festumin tarjonnasta lisää.

Talous2016_1

Miten konsepti toimi asiakashankinnan kannalta ja miten siirtymä palvelunne esittelyyn tapahtui?

-Festumin asiantuntija ei osallistunut vielä tässä vaiheessa mitenkään keskusteluun, vaan hän seurasi asiakkaan kanssa tempun loppuun, jonka jälkeen vieraalla oli mahdollisuus tutustua tarjontaamme syvemmin.

Lopulta jokainen, joka jäi seuraamaan esitystä, jäi keskustelemaan myös Festumin asiantuntijan kanssa. Onnistumisen kannalta tärkeässä asemassa oli, että se temppu oli oikeasti hyvä. Moni tulikin kehumaan konseptia niin itse ständillä kuin twitterissäkin.

Se on hyvä merkki myynti- ja markkinointikampanjan onnistumisesta, jos asiakkaat tulevat kiittelemään ja markkinoivat juttua eteenpäin omille verkostoilleen.

 

Katso Festumin messutunnelmia ja Taikurin otteita oheisesta videosta

 

Haastattelussa oli Ville Erkkilä, joka toimii markkinoinnin asiantuntijana Festumilla

Festum-Ville-Erkkilä2

 

Festumin ite wiki-profiili

Festumin kotisivut

 

Lue myös ite wikin messuraportti ICTexposta ja Talous 2016 messuilta.

Esitelläänkö teidänkin yrityksenne tai osaajanne ite wikin blogissa? Ota yhteyttä!