Internetin syövereistä ponnistaa jatkuvasti mitä erikoisempia viihde-ilmiöitä. Jotkut ovat jopa onnistuneet kääntämään viraaliksi menneet tempauksensa liiketoiminnaksi ja joskus jopa uraksi, kuten Kielinaisena tunnetuksi tullut Hollywoodissa uraa tekevä Sara Forsberg tietää. Uusin kotimainen viraali-ilmiö on kuitenkin astetta aivottomampaa katseltavaa.

Suomalainen Hydraulic Press Channel nousi kuukausi sitten kansainväliseksi hitiksi, kun sen video nousi Reddit-palstan etusivulle ja sai yli 2,5 miljoonaa katselukertaa. Kanavan videot eivät ole vaatineet käsikirjoitustiimiä tai suurta kuvausbudjettia: niissä kaikissä näytetään, mitä tapahtuu kun hydrauliseen prässiin syötetään mitä erilaisempia esineitä.

Hydraulinen prässi on metallin muovaamiseen käytetty uskomattoman voimakas puristin. Internet-hitti syntyi kun laitteen omistava tamperelainen Lauri Vuohensilta keksi ladata YouTubeen videoita työkaluun laitetuista esineistä. Hauskat ja koukuttavat tavaroiden lyttäysvideot ovat Redditissä tulleet niin suosituksi, että niille on jopa perustettu oma subreddit osio r/hydraulicpressgifs.

 

Katso sinäkin, miten hydraulinen prässi tuhoaa erinäisiä esineitä!

 

Kanavan uusimassa videossa lytätään kumiankka.

 

 

Tältä näyttää kun hydraulinen prässi kohtaa Nikon-kameran.

 

Pääsiäisen kunniaksi kyytiä sai pääsiäiskori.

 

Tiedätkö miltä lytätty golf-pallo näyttää? Kohta tiedät.

 

Tässä pätkässä uuden muodon saa keilapallo.

 

Edes nokialaisesta ei ole vastusta hydrauliselle prässille.

 

 

Mitä sitten viraali-ilmiöksi nouseminen vaatii? Ainakin hipauksen tuuria. Ennen nousuaan Redditin etusivulle, suomalainen tavaroiden lyttäyskanava oli kävijäliikenteeltään kuukausia varsin hiljainen.

Lyttäysvideot täyttävät laatuvaatimukset sosiaalisessa mediassa turrutetuille kultakala-aivoille: viihde on nopeaa, visuaalista ja riittävän viihteellistä. Toisaalta videot koukuttavat jatkuvuudellaan: katsojan on aivan pakko nähdä vielä yksi lyttäysvideo lisää.

Internetissä mitä odottamattomimmat ilmiöt voivat saada miljoonia katseluita: söpöille koiravideoille ja aivottomille prässäyspätkille on tilausta jatkossakin.

 

Jäitkö koukkuun? Katso lisää videoita litistyvistä esineistä Hydraulic Press Channelin YouTube-kanavalta!