Oona Rissanen tuo Edward Snowdenin vetonaulaksi it-alan suurimpaan messutapahtumaan, ICTexpoon. Eeva Melama kehitti liiketoiminnan digitalisoinnin mallin, jota hyödynnetään it-alan ”etuovessa” liiketoimintakumppanuuksien synnyttämisessä.

Nyt Rissasen ja Melaman edustamat yritykset Easyfairs ja ite wiki yhdistävät voimansa rakentaessaan verkostoja it-alalle.

Oona Rissasen organisoima ICTexpo ja Eeva Melaman ite wiki ovat liiketoiminnan digitalisointi-kentän merkittävimpiä verkostojen rakentajia, mutta tulokulmat markkinaan ovat erilaisia. Rissasen ICTexpo valloittaa messukeskuksen taas 27.-28.4 it-alan isoimmalla messutapahtumalla, joka tuo alan ihmiset yhteen konkreettisesti. Eeva Melaman ite wiki on puolestaan rakentanut yli 1.000 it-yrityksen ja yli 100.000 loppukäyttäjän digitaalisen markkinapaikan, joka yhdistää sopivia toimijoita liiketoiminnan kehityshankkeissa.

Eeva Melama ja Oona Rissanen avaavat ite wikin ja Easyfairsin yhteistyökuvioita

Nyt naisten edustamat yritykset tekevät yhteistyötä hyötyen toistensa vahvuuksista.

Mikä on ICTexpon vahvuus kohtaamispaikkana it-ammattilaisille, Oona Rissanen?

-ICTexpossa ei ole mitään kynien keräilijöitä, vaan it-kentän ammattilaisia. Kun katsotaan vierailijaprofiileja, näyttömme ovat vakuuttavat. Meidän ydin on asiantuntijoiden kohtaamisessa. Vuodesta toiseen ICTexpoon tullaan tapaamaan yhteistyökumppaneita ja hakemaan uusia avauksia, ICTexpon Event Producer Rissanen kuvaa.

Rissasen mukaan ICTexpon ROIn täyty olla kova niin näytteilleasettajalle kuin vierailijallekin.

-Se on kova juttu laittaa päivä tai kaksi aikaa kiinni tapahtumaan. Onkin todella palkitsevaa tapahtumajärjestäjälle, kun kuulee, että ICTexposta on syntynyt uusia liiketoimintalähtöjä.

Oona Rissasella on rautainen kokemus tapahtumien järjestämisestä

Mitkä asiat ICTexpossa ovat uudistuneet vuodelle 2016?

-Tänä vuonna mennään kasvavasti liiketoimintanäkökulmalla. Nyt kun liiketoimintajohdossa it-ammattilaiset ovat nousseet entistäkin vahvemmin johtoryhmiin, nähdään koko ajan paremmin se, että it:n on kuljettava läpi koko organisaation. Liiketoimintakulma näkyy ICTexpossa esimerkiksi Business Leaders Morning aamuseminaareina tapahtumateltassa.

Uutuutena tälle vuodelle tapahtumassa on myös ICTatGOV-alue, joka keskittyy julkishallinnon digitalisaatioon.

It-asiantuntijoilla puolestaan korostetaan secure-it kulmaa.

ICTexpon pääesiintyjä onkin tänä vuonna itse Edward Snowden.

Mistä idea Snowdenin paikalle saamiseksi sai alkunsa?

-Kun lähtee suunnittelemaan tapahtumaa kuin tapahtumaa, täytyy miettiä, että kuka on se “jumala” kyseisen tapahtuman kentässä.  ICTexpossa kohderyhmä on todella monipuolinen ja kun aloimme miettiä kuka esiintyjä koskettaisi laajasti, Snowdenin nimi nousi esiin. Näin lähdimme ottamaan yhteyttä mieheen, Oona Rissanen kertoo.

Snowdenin haastattelijoiksi löytyivät Helsingin Sanomien Jussi Pullinen ja TIVIn Ari Saarelainen. Snowden itse toivoi vuorovaikutteista esitystä 45 minuutin yksinpuhelun sijaan.

-Katsotaan miten suomalainen yleisö lähtee mukaan, Rissanen haastaa messuvieraita.

-Snowden toivoi myös, että emme keskittyisi hänen henkilökohtaiseen tilanteeseensa, vaan keskustelisimme tietoturvasta, yksilönsuojasta ja lehdistön vapaudesta, joka on yksi Snowdenin ajamista teemoista.

Kysymyksiä Edward Snowdenille saa ehdottaa twitterissä hastagilla #Asksnowdenict ICTexpoon asti.

”Katsotaan miten suomalainen yleisö lähtee mukaan, Rissanen haastaa messuvieraita”

Edward Snowden esiintyy keskiviikkona Secure-IT-lavalla etäyhteyden välityksellä 27.4 klo 12.30 ja esitys näytetään uusintana klo 14.45 seuraavana päivänä.  Esiintymistä ei saa kuvata.

Ohjelman lisäksi ICTexpo kehittyy myös digitaalisen tarjonnan osalta, sillä yhteistyö Eeva Melaman co-perustaman ite wikin kanssa syvenee tänä vuonna.  Yhteistyön myötä kaikki ICTexpon näytteilleasettajat löytyvät ite wikistä osaamisalueittain ennen tapahtumaa, sen aikana ja jälkikäteen.

Mitä lisäarvoa ite wiki tuo it-hankintaa tekevälle organisaatiolle, Eeva Melama?

-Digimarkkina on erittäin dynaaminen, uutta kerrottavaa syntyy joka päivä. Ite wikin lisäarvo on tuoda tehoja digihypen hallintaan, sillä kehittämämme mallin avulla ICT-markkina avautuu kokonaisuutena. Avoin markkinapaikka tekee ideoiden hakemisesta ja alan yritysten vertailusta helpompaa kuin missään muualla. Kuvittele it-alan Etuovi tai Oikotie ja olet aika lähellä totuutta!

IT-projektipäällikkö ja DI Eeva Melama on oppinut mallintamaan liiketoiminnan digitalisaatiota työskenneltyään busineksen ja IT:n välimaastossa yli 10 vuotta.

ite wiki-palvelun yli 1300 yritysprofiilista voi hakea sopivaa filtteröimällä niitä mallin osa-alueiden eli prosessin, erikoisosaamisen, teknologian, toimialakokemuksen tai tarjonnan tyypin mukaan.

Malli on pyritty rakentamaan siten, ettei se edellytä digigurun asiantuntemusta, vaan kääntäisi päinvastoin digitalisaatiota liiketoimintapäättäjän kielelle.

-Vertailun konkreettisin osio ovat yritysten referenssit ja suosittelijat, joita on niin ikään julkaistu jo reippaasti yli 2000. Nimenomaan kokonaisuuden hahmottamisen kannalta ja sisällön konkretian vuoksi koen, että ite wikin malli on ylivertainen esimerkiksi Google-hakuun ja yksittäisiin kotisivuihin nähden. Myös ite wiki on saanut paljon kiitoksia liiketoimintalähdöistä, joita kantautuu käyttäjäyrityksiltä palautteena, Melama kuvaa.

”koen, että ite wikin malli on ylivertainen esimerkiksi Google-hakuun ja yksittäisiin kotisivuihin nähden”

-Digitaalisten sisältöjen rooli it-hankinnoissa kasvaa jatkuvasti. Tarjoamme kumppaneita hakeville yrityksille riippumatonta markkinatietoa ja visualisoimme it-yrityksille Leadfeeder-palvelun avulla omaa vaikuttavuuttamme markkinassa. Sivulatauksia eri tarjonnoille ja sisällöille ite wikissä on kertynyt jo 600.000 kappaletta.

Oona Rissanen ja Eeva Melama kehuvat toistensa konsepteja ja avaavat yhteistyön taustoja.

-Tajusimme, että Easyfairsin 16 maaassa toimiva saitti ei taivu it-yritysten tarkempaan luokitteluun. Siksi halusimme hyödyntää ite wikin luomaa mallia ja alustaa, Rissanen avaa ison tapahtumatoimiston teknisiä rajoitteita. ite wiki on myös tuonut messuraporteillaan hyvää näkyvyyttä Easyfairsin tapahtumille ja näytteilleasettajille.

-Olemme mielellämme mukana Easyfairsin kumppanina, koska toimintamallimme täydentävät hyvin toisiaan, Melama kuvaa. Hänen mukaansa digitaalinen maailma ei korvaa konkreettisia kohtaamisia, vaan tukee niitä. Siksi ite wiki on integroitunut digitalisaatiokentän tärkeimpiin tapahtumiin.

Eeva Melamaa ja Oona Rissasta ei näy paljoa blogosfäärissä tai somekuvioissa nostamassa itseään esille. Nämä ICT-alan verkostojen rakentajat vaikuttavat teoillaan.

-Erityismainintana on kehuttava ICTexpon valintaa pitää tapahtuma maksuttomana kävijöille. Siinä on samaa arvomaailmaa kuin ite wikin palvelussa, jonka käyttö niin ikään on maksutonta, Eeva Melama komppaa.

-Tapahtumaa varten on malliimme lisätty hakutoiminto ICT expo-yrityksiä varten. Sen avulla voi tehdä pika-analyysia siitä, millä standeilla on ainakin ”pakko” käydä. Myös ite wikin omalla standilla voi saada opastusta palvelun käytössä ja navigoida sopiviin kohteisiin.

 

ICTexpo järjestetään Helsingin messukeskuksessa 27.-28.4. ite wiki julkaisee Solve-IT-lavalla 27.4 klo 12.05 uuden digitalisaatio & innovaatiot mediansa juuri ennen Edward Snowdenin esiintymistä.

Tutustu ICTexpon ohjelmaan

Liity hastagin #Asksnowdenict keskusteluun twitterissä

ICTexpon näytteilleasettajat ite wikissä
ICTexpon näytteilleasettajien referenssit ite wikissä
ICTexpon näytteilleasettajien kaikki julkaisut ite wikissä