Joensuulaiset opiskelijat pääsivät kyselemään sisunautti Timothy Kopralta avaruusmatkailuun ja Marsin asuttamiseen liittyvistä haasteista.

 

Oppimisen digitalisaatioon keskittyvä Arcusys on kehittänyt avoimeen lähdekoodiin perustuvan Valamis-oppimisympäristön, jota käytetään ilmiöpohjaisen oppimisen välineenä. Käytännössä oppimisymäristö on tila, missä opiskelijat ratkovat ongelmia ja haasteita oppimansa tiedon perusteella.

 

Valamis-oppimisympäristöstä on kiinnostunut myös Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA, jonka suunnitelmissa on hyödyntää ilmiöoppimista Marsin valloitukseen liittyvissä haasteista. NASA ja Arcusys aloittivat yhteistyön asian tiimoilta vuonna 2015, jonka pohjalta joukko itäsuomalaisia opiskelijoita pääsi mukaan NASAn Epic Challenge -koulutusohjelmaan. Ohjelman puitteissa Arcusys soitti maanantaina suoran videopuhelun avaruuteen.

 

”Puhelu oli poikkeuksellisen hieno kokemus meille kaikille, mutta erityisesti Epic Challenge -opiskelijoille, jotka saivat näin ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä ensikäden kontaktiin astronautti Tim Kopran kanssa. Puhelun myötä opiskelijat saivat uutta näkökulmaa Epic Challenge -koulutusohjelmassa ratkottaviin eeppisiin haasteisiin”, Arcusysin Chief Commercial Officer Janne Hietala sanoo puhelusta kertovassa uutisessa.

 

Katso Kopran videotervehdys avaruudesta Epic Challenge -opiskelijoille ja Arcusysille tästä:

 

Aiheesta lisää: Arcusysin uutinen aiheesta

 

Arcusys-kotisivut

Arcusys ite wikissä

 

Niko_kuva

Niko Helle bloggaa, SoMettaa ja sähköpostittaa ite wikillä Marketing Managerinä.

Seuraa minua Twitterissä tästä!

 

 

Liity ite wikin uutiskirjeen tilaajiin ja seuraa meitäTwitterissäfacebookissa ja LinkedInissä

Ite wiki koostaa yhteen kaikki liiketoiminnan Digitalisoinnin osaajayritykset Suomessa ja yhdistää sopivia yrityskumppaneita liiketoiminnan kehityshankkeissa.

ite wikin yrityshaku

Iie wikin referenssihaku

ite wikin julkaisuhaku