Facebook on työstänyt jo pitkään Open Compute Project -hankettaan, jonka tarkoitus on parantaa teknologiayritysten konesaliratkaisuja yhteistyöllä. Usein Facebookin verivihollisinakin nähty Google on nyt lähes viimeisenä merkittävänä teknologiayrityksenä lähtenyt mukaan hankkeeseen.

 

Wiredin mukaan teknologia-alan yritykset ovat tavanneet nähdä konesalinsa tarkoin varjeltavina liikesalaisuuksina. Tämän salamyhkäisyyden verhon Facebook pyrkii murtamaan. Viisi vuotta sitten käynnistetyn Open Commute Projectin tavoite on luoda konesali-yhteistyötä tekevien yritysten verkosto, jossa konesalitietoutta vaihdetaan avoimesti ja laajasti. Yhteistyön perimmäinen tavoite on kehittää nykyistä merkittävästi tehokkaampia laitteistoja ja järjestelmiä, joita alati kehittyvä Internet ja sen nousevat sovellukset, kuten keinoäly ja virtuaalitodellisuus vaativat.

 

Lähes kaikki teknologia-alan yritykset ovatkin jo lähteneet mukaan yhteistyökuvioon. Käytännössä vain Google ja Amazon ovat näihin päiviin asti kieltäytyneet yhteistyöstä. Googlen mieli on kuitenkin nähtävästi viimein muuttunut, kun yritys julkaisi eilen 9.3.2016 tiedotteen verkostoon liittymisestä. Wiredin mukaan uusi innostus avoimuuteen saattaa liittyä Googlen tavoitteeseen asemoida itsensä johtavaksi pilvipalveluyritykseksi. Lisäksi vahvasti keinoälyyn panostavan yrityksen uskotaan itsekin näkevän hyötyjä yhteistyössä toimimisesta.

 

Facebookin toimitusjohtaja Zuckerbergin mukaan konesalien kehittäminen yhteistyössä ajaa koko ihmiskunnan etua. Yhteistyö säästää energiaa ja voimavaroja, edistää luonnonsuojelua ja edistää kehitykselle oleellisen infrastruktuurin tehostumista. Zuckerbergin mukaan Googlen liittyminen hankkeeseen onkin ennen kaikkea symbolinen osoitus avoimuuden ja yhteistyön eduista.

 

Mark Zuckerberg

Facebookin kehittäjä ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg iloitsee Googlen liittymistä konesali-verkostoonsa Facebook-sivuillaan.

Kansikuva: Mark Zuckerberg

 

ite wikistä löydät Suomen konesalipalveluntarjoaja yritykset, konesaleihin liittyvät referenssitoteutukset sekä konesalijulkaisut

 

Liity ite wikin uutiskirjeen tilaajiin ja seuraa meitä Twitterissäfacebookissa ja LinkedInissä

Ite wiki koostaa yhteen kaikki liiketoiminnan Digitalisoinnin osaajayritykset Suomessa ja yhdistää sopivia yrityskumppaneita liiketoiminnan kehityshankkeissa.

ite wikin yrityshaku

Iie wikin referenssihaku

ite wikin julkaisuhaku