Uudistunut Nokia aikoo jättiläiseksi 5G-teknologiassa ja esineiden internetissä. Katso yrityksen tänään julkaisema hieno video siitä, mitä uuden sukupolven verkkoteknologia mahdollistaa.

 

3G- ja 4G -teknologiat tekivät tullessaan videoiden ja kuvien älypuhelimella katselusta arkipäiväistä viihdettä. Nyt tulossa on seuraavan kehitysaskeleen verkkoteknologia 5G, jonka vaikutus yhteiskuntaan tulee olemaan vielä suurempi kun edeltäjiensä. Kun vähintäänkin 40 kertaa 4G:tä nopeamman 5G:n kaikkia käyttötarkoituksia ei vielä ole edes keksitty, 5G mahdollistaa jo kuumeisesti odotetun esineiden internetin kehittämisen, jossa ajatuksena on liittää lähes kaikki laitteet tavalla tai toisella verkkoon. Lisäksi Facebookin Mark Zuckerbergin mielestä vasta 5G-verkoissa on tarpeeksi tehoa tuoda virtuaalitodellisuus jokaisen käytettäväksi.

 

Nokia on nyt julkaissut ensimmäisen uuden tuotteen fuusioiduttuaan Alcatel-Lucentin kanssa viime vuonna. Uusi AirScale-verkkolaite petaa petiä 5G-verkon tulolle. Uusi verkkolaite korvaa Nokian nykyisiä Flexi-verkkolaitteita ja kykenee suorituskyvyllään suoritumaan hyvin tulevaisuuden vaatimuksista. Euroopan Unioni, kuten myös esimerkiksi Australia ovat ottaneet viralliseksi tavoitteekseen 5G-verkon kehittämisen vuoteen 2020 mennessä. Nokia aikoo lyödä tämän tavoitteen vuosilla, jonka ensimmäinen merkki uusi AirScale laite on. 

 

”5G:n täytyy tapahtua nopeasti, koska tärkeät IoT-tapaukset vaativat sitä. Jos tiedämme, että 5G voi auttaa pelastamaan elämiä, parantaa ympäristöä ja tehdä elämämme paremmaksi, meidän täytyy liikkua nopeammin, ei hitaammin”, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri totesi hiljattain Kauppalehdelle

 

Juuri julkaisemallaan vaikuttavalla videolla Nokia hehkuttaa tulevien verkkoyhteyksien mahdollisuuksia. 

Katso video tästä: 

Lähteet: Kauppalehti, DigiToday, Taloussanomat, Forbes

 

Niko_kuva

 

Niko Helle bloggaa, SoMettaa ja sähköpostittaa ite wikillä Marketing Managerinä.

Voit seurata minua Twitterissä tästä!

 

Liity ite wikin uutiskirjeen tilaajiin ja seuraa meitäTwitterissä,facebookissa ja LinkedInissä

Ite wiki koostaa yhteen kaikki liiketoiminnan Digitalisoinnin osaajayritykset Suomessa ja yhdistää sopivia yrityskumppaneita liiketoiminnan kehityshankkeissa.

ite wikin yrityshaku

Iie wikin referenssihaku

ite wikin julkaisuhaku