logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Integraatioiden vallankumous

16.2.2016 - ite wiki - Integraatiot

Miksi järjestelmät eivät ole helposti integroitavissa siellä, missä sitä kipeästi tarvittaisiin?

Integraatioiden vallankumous

Meillä on sulatettuja järjestelmiä, IoT:tä, teollista internettiä ja kaikenlaisia verkostoja, joissa tieto ja data liikkuu hetkessä järjestelmästä toiseen, mutta miksi tämä ei toimi kaikkialla? Miksi järjestelmät eivät ole helposti integroitavissa siellä, missä sitä kipeästi tarvittaisiin?

Tarkoitan suomalaisten pienyritysten käyttämiä järjestelmiä. Käytössä on digitaalista taloushallintoa, käydään verkkokauppaa, lähetellään uutiskirjeitä CRM:n rekisteriin jne, mutta valitettavan usein tiedot näissä järjestelmissä eivät ole yhtenäisiä. Vaikka Suomi on maailman kärkimaita SaaS-palveluiden käytössä, on niiden yhdistäminen jäänyt vielä toistaiseksi puolitiehen.

 

Integraatiot projekteina!??

 

Jokaisessa modernissa järjestelmässä on olemassa joku API, eli rajapinta, jonka kautta tietoa voidaan hakea tai tuoda. Perinteisesti “rajapinta” on saattanut olla joku .csv-tiedosto, jota uploaditaan käsin ja ehkä sörkitään sekaan vielä joku virhe, kun ääkköset eivät näykään oikein. Onneksi tästä on monessa järjestelmässä päästy eroon ja käytössä on kunnolliset webservicet, restAPIt ja xml:t, jotka ottavat asioita vähän laajemmin huomioon. Silti järjestelmiä yhdistellään vielä projekteina, joista jää maksettavaa jälkipolvillekin. Jos ne ylipäätään lopulta edes onnistuvat.

 

Integraatiot palveluna!

 

Kun kerran ohjelmoitu rajapinta voidaan hyödyntää uudestaan ja uudestaan (ilman että jokaisen asiakkaan tarvitsee maksaa kehitystyöstä täyttä hintaa), voidaan puhua palvelusta, josta voisi olla paljon iloa suomalaiselle PK-sektorille. Tähän saumaan iskee suomalainen Flashnode Oy, joka kehittää integraatiopalveluita nimenomaan pienille ja keskisuurille yrityksille. Tuettujen järjestelmien peitto on kovassa kasvussa ja tuotekehityksen putkessa on entistäkin helppokäyttöisempi ja kattavampi ekosysteemi, jossa käyttäjät pystyvät itse yhdistämään järjestelmänsä – käyttäen olemassa olevia järjestelmiään. Maksutapana ketterä kuukausimaksu, suurien projektikulujen sijaan. Uusi ekosysteemi on kehitteillä mm. maan johtavien verkkokauppa-, taloushallinto-, ja tilitoimistotoimijoiden kanssa. Suunnitelmat eivät rajoitu Suomeen, vaan malli on tarkoitus suunnitella siten, että se skaalautuu myös globaalisti.

 

Tie maailmalle

 

Yhteensopivien järjestelmien ekosysteemi on sen kokoinen työmaa, ettei se tapahdu hetkessä, eikä yksin. Onneksi taustalla on alkamassa myös mm. Suomen Taloushallintoliiton TALTIO-hanke, joka tähtää yhtenäistämään taloushallinnossa käsiteltävän datan muotoa. TALTIO kuuluu Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin vetämään digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristö -kärkihankkeeseen. Näitä kun yhdistellään järkevästi, niin Suomesta voisi nousta ekosysteemien malli, jolla olisi erinomaiset edellytykset menestyä myös maailmalla.

 

 

Kirjoittaja:tomi räsänen

Tomi Räsänen on Flashnode Oy:n Co-Founder ja Business Development Director.

Saksassa kymmenettä vuotta asuva Tomi on erikoistunut liiketoimintojen kehittämiseen ja kansainvälistymiseen.

Ota yhteyttä!

+49 163 716 7767, tomi.rasanen@flashnode.com
https://de.linkedin.com/in/tomirasanen

https://twitter.com/tomi_rasanen

 Tämä bloggaus on toteutettu osana #parantajat-blogisarjaa

Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa ite wikissä julkaistavaan parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah

Jätä kommentti - kommentteja(0)

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Liiketoiminnan digitalisointi
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
Suvi Lindström - IoT Summit 2019
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin
Johannes Puro - Digitaaliset alustat
Alustatalous on minkä tahansa yrityksen ulottuvilla – näin digitaalinen alusta nousi liiketoiminnan keskipisteeksi
Johannes Puro - Digimarkkinointi
Mitä digimarkkinointi oikein on ja miten sillä voi tehdä kannattavaa bisnestä?
Johannes Puro - Palkat
Ohjelmistoalan palkkatutkimus: kuka tienaa eniten, myynti, konsultit, kehittäjät, johtajat vai markkinointi?
Suvi Lindström - Esineiden internet
Wapice rakensi IoT-Ticketistä esineiden internetin Officen – tuotekehitykseen on panostettu parhaimmillaan yli miljoona vuodessa
Johannes Puro - Verkkopalveluiden saavutettavuus
Saavutettavuusdirektiivi astuu voimaan – Verkkosivujen saavutettavuuteen panostaminen kannattaa
Johannes Puro - Emojit
Suomi ottaa emojit virallisesti käyttöön ensimmäisenä maailmassa – Emojivastainen mielenosoitus äityi väkivaltaiseksi Korsossa
Lataa lisää