Tekesin ja Teknologiateollisuuden organisoima Teollisuuden digitalisaation tienraivaajat-tapahtuma pidettiin 27.1.2016 Ravintola Palacessa Helsingin Etelärannassa.

Koostimme yhteen tapahtuman  tunnelmia ja materiaaleja.

Digitalisaatio on jo muutaman vuoden ollut kaikkien huulilla ja Tekesin Liideri-ohjelmassa ja Kv-syke hanke pyrkivätkin tarttumaan digitalisoitumisen haasteen avaamiseen ja ymmärtämiseen.

Tekesin ohjelmassa on mukana paljon ns. perinteisen teollisuuden yrityksiä, siksi Tekesillä haluttiin ottaa tämä ryhmän kohteeksi tarkastelemalla digitalisaatiota ja sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia niin kotimaisessa yrityskentässä kuin kansainvälisestikin.

KV-Syke selvityksen toteuttaja Harri Lakkala Intosome Oy:stä esittelee teollisuuden digitalisaatioesimerkkejä

Digitalisaation tienraivaajat keräsi esiintyjiksi teollisuuden digitalisaation käytännön esimerkkejä ja koosti kentän aktiivit verkostoitumaan ja keskustelemaan.

Esittelemme tässä koosteesa tapahtuman tunnelmia ja materiaaleja ja päivitämme mukaan myös linkit tapahtumatallenteisiin, kun ne tulevat saataville.

Neil Burns Croft Filters amd Croft Additive manufacturingistä siirtyi suodattimien 3d-tulostamiseen

Neil Burns Croft Filters amd Croft Additive manufacturingistä. Croft Filters siirtyi suodattimien 3d-tulostamiseen

Frost & Sullivanin Iain Jawad (vasemmalla) esiintyi aiheenaan ”Digitalization in manufacturing”. Ite wikin Johannes Puro (oikealla) toimi tapahtuman isäntänä ja juontajana.

Industrie-4.0

Manufacturing 4.0

Iain Jawad esitteli Frost & Sullivanin näkemyksen Manufacturing 4.0 ekosysteemistä.

Manufacturing-4.0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yleisö osallistui keskusteluun Catchboxin avulla

Kahvitauolla ja Coctailtilaisuudessa vierailla oli mahdollisuus tutustua digitalisaatiota edistävien tahojen ständeihin. Ite wikin yrityshakuun tutustumassa Prima Powerin hankintapäällikkö Tommi Mäki (toinen vasemmalta), joka kuului myös tapahtuman esiintyjiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Industrie 4.0” ja  ”Manufacturing 4.0”

Esitysten kuumia termejä olivat ”Industrie 4.0” ja ”Manufacturing 4.0”. Ohessa Beckhoff Automationin näkemys teollisuuden neljästä vallankumouksesta.

Industrial-revolution

Beckhoff Automationin toimitusjohtaja Mikko Uuskoski esitteli Industrie 4.0:llaan siirtymistä

Cloud-analytics

Industryhack antaa huutia seminaareille

Industryhackin Mikael Hautala nauratti seminaariyleisöä esittelemällä alkuun kuvia siitä, miten suomessa edistetään digitalisaatiota: Seminaareissa istumalla.

Industryhack kysyykin yrityksiltä ja päättäjiltä, eikö kerrankin tehtäisi jotain, ja tarjoaa täsmävastauksena kysymykseen hackathon-viikonloppua, jonka aikana joukko koodareita päästetään innovoimaan ja hackkaamaan yrityksen toimintaa ja laitteita.

Industryhackin co-founder Mikael Hautala esitteli konseptia, jossa bussilastillinen koodareita päästetään hakkeroimaan yrityksiä viikonlopun ajaksi!

 

Konecranesilla järjestetyn ensimmäisen Industryhackin esittelyvideo

Kiitokset mielenkiintoisesta tapahtumasta ja kohtaamisista!

ite wiki kiittää kaikkia osallistuneita antoisasta tapahtumasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ite wiki koostaa yhteen kaikki liiketoiminnan Digitalisoinnin osaajayritykset Suomessa ja yhdistää sopivia yrityskumppaneita liiketoiminnan kehityshankkeissa.

 

ite wikin yrityshaku, referenssihaku ja julkaisuhaku

Liity ite wikin uutiskirjeen tilaajiin ja seuraa meitä Twitterissä, facebookissa jaLinkedInissä

 

 

Valmistavan teollisuuden digitalisoinnin referenssitoteutuksia.

Prosessiteollisuuden digitalisoinnin referenssitoteutuksia.

Teollisen internetin ja IoT:n osaajayritykset ja toteutukset .