Entinen kollegani vaihtoi juuri työpaikkaa. Päätökseen vaikutti uuden työnantajan lupaukset innovatiivisesta ja kansainvälisestä yrityksestä, jossa tuetaan etätyötä sekä tarjotaan käyttöön modernit työvälineet. Viikon työrupeaman jälkeen työnteko ei ollut vielä päässyt kunnolla vauhtiin.

Kyselin lounaalla, miksi hän hiukan epäkohteliaasti näppäilee kännykkäänsä, vastaus kuului, että on kuulemma tulossa tärkeä viesti esimieheltä ja pitää olla tavoitettavissa koko ajan. Viestiä ei kuulunut ja oli aika ottaa puhelu sitä odotellessa – taas näppäilyä. Asiaa ihmetellessäni kävi ilmi, että heidän pitää joka kerta puhelua aloittaessa tai sähköpostia lukiessa näppäillä salasana. Kuulitte oikein! Liittyy kuulemma siihen, että yrityksellä on todella tarkka tietoturva. Voi käyttäjäparat! Yritys oli ottanut pilvipalveluja käyttöön ja tarjolla oli mitä moderneimmat työvälineet. Koko hommassa oli kuitenkin unohtunut tärkein eli loppukäyttäjä.

Tuottavuuden ja tietoturvan ei tarvitse tänä päivänä sulkea toisiaan pois. Automatisoimalla IT-prosesseja saadaan vähintäänkin yhtä hyvä tietoturva kuin estämällä käyttäjiä tekemästä sitä, mitä heidät on palkattu tekemään – töitä! Hetken jutellessamme ilmeni, että hän voi viipyä pidempäänkin lounaalla, koska töihin tarvittavat muutkaan palvelut eivät vielä toimi. Hienon uuden läppärin selain ja sähköposti toimivat kyllä, mutta epäselvää oli, miten mihinkin palveluun pääsee kirjautumaan ja millä tunnuksilla.

Tilanne on tuttu useimmille loppukäyttäjille. Töitä tehdään nykyisin yhä enemmän etäältä ja mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Tietoon ja palveluihin pitää päästä erilaisilla mobiililaitteilla ilman viivettä. Nykyisin saa erittäin kustannustehokkaasti kuukausihinnoiteltuna pilviaikakauden palveluja, jotka skaalautuvat käytön ja käyttäjämäärien mukaan sekä tarjoavat oikeasti modernit tavat työskennellä. Mikä parasta, niitä ei tarvitse itse kehittää tai ylläpitää, joku muu tekee sen puolestamme.

Näytin lounaan lopuksi omaa älypuhelintani, josta kertakirjautumalla saan kaikki minulle kuuluvat palvelut kerralla käyttöön milloin ja mistä tahansa. Käytettävissä olevat palvelut ovat nätisti portaalissa, josta pääsen ilman erillisiä kirjautumisia omiin tietoihin ja palveluihin. Voin jakaa ja perustaa erilaisia työskentelytiloja niin talon sisällä kuin kumppaneidemme kanssa. Matkan päältä kirjautuessa voin joutua kertaalleen todentamaan henkilöllisyyteni, mutta sekin onnistuu helposti älypuhelimeni kertakoodilla. Kotiin palatessani voin avata saman näkymän työläppärillä. Työsuhteen joskus päättyessä tai työroolin muuttuessa kaikki palvelut poistuvat tai muuttuvat automaattisesti ajan tasalle.

Monissa yrityksissä mietitään miten parantaa valmiuksia digitalisaation haltuunottoon ja hyödyntämiseen. Pidempään toiminnassa olleiden yritysten perusinfraa pitää uudistaa, uudet yritykset voivat hyödyntää kaikessa liiketoiminnassaan suoraan pilvipalveluja.  Suurin mahdollisuus löytyy kuitenkin automaatiota lisäämällä ja käytännön työtapoja uudistamalla. Tietoturvankin voi hoitaa myös loppukäyttäjän motivaatiota ja työtehoa tuhoamatta!

Mikäli kiinnostuksesi heräsi ota yhteyttä. Päivitetään teidänkin loppukäyttäjänne pilviaikakaudelle. Digitalisaatioon ei ole oikotietä – vai olisikos kuitenkin?

Tiina-Hentunen-Vanninen-201

Tiina Hentunen työskentelee Pulsen Integration Oy:ssä Business Managerina. Päätavoitteenamme on auttaa asiakkaita käyttöönottamaan erilaisia moderneja pilvipalveluja sekä vapauttamaan loppukäyttäjät kankeiden työtapojen ja palveluiden ikeestä. Free the end user!

Seuraa Tiinaa Twitterissä

 

Tervetuloa mukaan Parantajiin! Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa ite wikissä julkaistavaan parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah