Kilosoftilaiset rakentavat asiakaskohtaisia ohjelmistoja, toteuttavat vaativia integrointeja sekä työskentelevät ohjelmistojen laadunvarmistuksen, tietoturvan ja IT-projektijohdon tehtävissä.

Merkittävä osa asiakashankkeista liittyy koneiden, laitteiden ja liikkuvan kaluston etähallintaan. Nämä Teollisen Internetin (IoT) -ratkaisut auttavat yrityksiä ymmärtämään paremmin loppuasiakkaiden tarpeita, optimoimaan tuotantokustannuksia sekä luomaan uusia tuotteita ja palveluliiketoimintaa.

Konkreettisia säästöjä syntyy esimerkiksi ennakoivan huollon alueella tai vähentyneenä sähkön, polttoaineen, veden tai muun raaka-aineen kulutuksena.

– Päämäärämme on aina tuottaa arkkitehtuuriltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan tulevaisuudenkestäviä, tietoturvallisia ratkaisuja, jotka eivät muodosta toimittajalukkoa, kertoo myyntipäällikkö Kimmo Alamartimo.

– Luomme arvoa yhdessä asiakkaidemme kanssa, ketterästi ja tuottaen nopeasti konkreettisia tuloksia.

Laadunvarmistukseen panostaminen kannattaa

Kilosoft on erikoistunut kriittisiin järjestelmiin, joihin kohdistuu korkeat vaatimukset käytettävyyden, suorituskyvyn ja tietoturvan osalta.

Asiakasvaatimusten muovaamana toimintaan on syntynyt vuosien varrella vahva testauksen painotus. Muista kokoluokkansa ohjelmistotaloista Kilosoft erottuu nimenomaan huippuluokan testausosaamisella sekä sertifioitujen testausasiantuntijoiden määrällä.

– Projekteissamme on aina mukana testauksen erityisasiantuntija varmistamassa ohjelmiston kokonaislaadun, sanoo liiketoimintajohtaja Sami Talpiainen.

Testaukseen panostaminen tuotekehityshankkeen alkuvaiheessa nostaa kustannuksia hieman, mutta tuo investoinnin moninkertaisena takaisin koko ohjelmiston elinkaaren aikana. Virheiden määrä vähenee eikä ohjelmiston kehitysvaiheessa synny jatkokehitystä hidastavaa teknistä velkaa.

– Hyödynnämme runsaasti testiautomaatiota sekä DevOps-käytäntöjä, joiden avulla muutosten jatkuva tuotantoon vienti tapahtuu nopeasti ja järjestelmän huoltokatkot minimoidaan, Talpiainen jatkaa.

Ainutlaatuinen tarjonta osana Cinia-konsernia

Teollisen Internetin sovellutuksissa tarvitaan ohjelmisto-, käyttöliittymä- ja analytiikkaosaamisen lisäksi tiedonsiirto- ja pilvipalveluita sekä laitetason osaamista tiedonkeruun ja ohjauksen toteuttamisessa.

Kilosoftin emoyhtiö Cinia täydentää tarjontaa näiltä osin. Yhdessä yritykset voivat toteuttaa vaativia, hajautettuja ja tietoturvallisia Teollisen Internetin ratkaisuja myös sellaisiin ympäristöihin, joissa tiedonsiirto on haasteellista tai jossa tarvitaan sulautettujen ohjelmistojen osaamista.

Kokonaisjärjestelmien toimituksiin voi sisältyä ohjelmistojen lisäksi laitteistoja, asennuksia, tietoliikennepalveluita sekä aktiivisia valvonta- ja ylläpitopalveluita asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin sovitetusti.

Kilosoft-software-industrial-iot

Teksti: Kimmo Alamartimo

Kilosftin kotisivu

Kilosoftin ite wiki -profiili

 

Lue myös muut julkaisun artikkelit:

 1. Digitalisaatio, IoT ja Teollinen Internet haastavat yritykset uudistumaan
  Eeva-ja-Johannes
 2. Liiketoiminnan digitalisoitumisen haasteita hallitaan sopimuksilla. Haastattelussa Bird&Birdin Jesper Nevalainen
  Bird&Bird
 3. IoT: Prototypoinnilla nopeammin tuloksiin. Affecton Pekka Savolainen avaa prototyyppauksen potentiaalia
  affecto
 4. Käyttäjäliittymästä kilpailuetua. Vuodesta 1998 verkkopalveluja kehittäneellä Poutapilvellä tunnetaan käyttöliittymän merkitys
  Poutapilvi
 5. Verkkopalvelut viiden vuoden kuluttua? Ennakoi ja menesty
  verkkopalvelut5
 6. Matkalippu IoT:n maailmaan – Wapice Oy
  Wapice
 7. Kilosoft: Teollisen Internetin ratkaisut alusta- ja toimittajariippumattomasti.
  Kilosoft
 8. Tuottavuushyppy toimivalla resursoinnilla. Esittelyssä Silverbucket
  Silverbucket
 9. Finn-id digitalisoi työnohjauksen ja logistiikan 30-vuoden kokemuksella
  Finn-Id
 10. Kriittisen infran asiantuntija Nodeon tarjoaa teollisen Internetin ratkaisut piiristä pilveen
  Nodeon
 11. Teollisen Internetin tuotekehityshanke. Haastattelussa Espotelin Tomi Kyllönen
  Espotel
 12. Ketterästi kentällä – Eatech tukee yrityksiä huoltotyön murroksessa
  Eatech
 13. Teollisen Internetin ratkaisut tehokkaiksi hybridikonesalien avulla. Haastattelussa Herman IT:n toimitusjohtaja Kimmo Rusanen
  HermanIT
 14. IoT ja Teollinen internet osaajayritykset Suomessa-kartoitus
  teollinen_internet_logo
 15. Teollisen internetin mestari. Cybercom niittää mainetta teollisen internetin Hackhaton-kilpailuissa
  Cybercom
 16. Ite wiki tarjoaa lähtöpisteen toiminnan digitalisoimiselle
  itewiki