Trenditermit ovat vallanneet niin perinteisen median palstat, kuin villinä vellovan sosiaalisen keskustelunkin. ”Digitalisaatio”, ”IoT” ja ”Teollinen internet” ovat esillä tiuhaan ja pakottavat samalla yrityksiä pohtimaan digitalisaation sovellusmahdollisuuksia omaan liiketoimintaansa. Hyvä niin.

Samaan aikaan osa kokee ylitsepursuavan hypen ärsyttävänä. Kuulimme kevään ja kesän mittaan lukuisia kertoja lähes kyllästyneeseen sävyyn lausahduksen ”me olemme tehneet tätä jo kymmeniä vuosia”, kun keskustelimme asioiden ja esineiden internetistä palvelumme käyttäjäyritysten kanssa. Ymmärrämme veteraanien tuskan: tuntuu siltä, että jokainen haluaa palansa IoT-markkinasta, jonka on ennustettu nousevan miljardikokoluokkaan pelkästään Suomessa. Ei ihme, että konsulttitalo toisensa jälkeen ilmoittaa käynnistävänsä IoT tai teollisen internetin liiketoiminnan. Melko kuvaavaa on se, että vain noin kolmanneksella IoT-tarjoajayrityksistä on esitellä referenssitoteutuksia tästä kentästä.

Internetiin pohjautuvat mediat ovat uudistaneet it-hankintaprosessin ja nostaneet verkosta löytyvän riippumattoman ja luotettavan tiedon, ja henkilötason verkostot merkittävään rooliin kumppanivalinnoissa. Laadukkaat sisällöt ja keskustelut auttavat meitä sekä hahmottamaan eri kehityssuuntien potentiaalia että muodostamaan kuvaa sopivista kehityskumppaneista.

”Internetiin pohjautuvat mediat ovat uudistaneet
it-hankintaprosessin”

Ite wikin ja Tekesin yhteistyössä toteuttama IoT- ja Teollisen internetin osaajayritysten kartoitus on täsmäiskumme kehittyvän IoT-markkinan avaamiseksi. Koostamalla yhteen koko markkinan tehostamme markkinatiedon välitystä ja edistämme uusien kumppanuuksien syntymistä, sekä kehityshankkeiden käynnistymistä. Varmistaaksemme markkinatiedon välittymisen toteutimme tämän ensimmäisen Liiketoiminnan digitalisointi-printtijulkaisun, jossa Suomen IoT-osaajayritysten lista julkaistaan. Samalla esittelemme 12 mielenkiintoisen yrityksen tarinat ja tarjonnat artikkelien muodossa. Kaikkien IoT-osaajayritysten osaamisalueet, referenssitoteutukset, suositukset ja tarkemmat tekstimuotoiset kuvaukset löytyvät avoimesta www.itewiki.fi-palvelusta.

Koko it- ja digitalisointi-osaajayritysten markkinan koostavan ite wikin ekosysteemin kasvuvauhti on ollut hurja. Digitalisointi-osaajayrityksiä on kertynyt käyttäjiksi  puolessatoista vuodessa yli 900 ja kaikki johtavat ohjelmistoalan yritykset ovat alkaneet hyödyntää palveluamme. Digitalisaatio on isosti pöydillä suomalaisissa yrityksissä, mistä kertoo jo yli 112 000 digitalisointi-osaajayritysten ja referenssien hakua ite wikissä.

”ite wikin ekosysteemin kasvuvauhti on ollut hurja”

Mutta miksi digitaalinen media lähti toteuttamaan printtijulkaisun? Ensinnäkin meidän digi-median kehittäjien täytyy myöntää, että joku siinä printissä kiehtoo edelleen. Kun sosiaalisen median kohina kasvaa blogitekstien lisääntyessä, printti tuntuu tuovan tiettyä uskottavuutta sisällöille. Mitä tahansa tekstiä ei lähdetä painamaan. Printissä on myös jotain näyttävää, vähän samaan tapaan kuin LP-levyjen kansissa. On hienoa päästä tekemään graafista suunnittelua visuaalisuuden, eikä responsiivisuuden ehdoilla.

Toisekseen Liiketoiminnan Digitalisointi-julkaisu postitetaan suoraan yli 3 000 it- ja liiketoimintapäättäjälle Suomessa. Printtimedia on siis yksi tavoistamme varmistaa, että tieto kehittämästämme digitaalisesta ite wiki-mediasta ja verkostosta välittyy yrityspäättäjille. Tyypillistä on, että ennen ite wikin käyttöä et tiennyt lainkaan juuri sinun tarpeeseesi sopivimman it-osaajayrityksen olemassaolosta.

Kun olet kertaalleen tullut verkkomediamme käyttäjäksi, kokemuksemme kertoo, että tulet palaamaan takaisin. Ite wikin avoin alusta on laittanut toiminnan digitalisoinnin lumipallon vierimään Suomessa.

Tervetuloa digitalisoimaan liiketoimintasi.

ite-wiki_digitalisaatio_iot

ite wiki perustajat Johannes Puro & Eeva Melama

 

Lue myös muut julkaisun artikkelit:

 1. Digitalisaatio, IoT ja Teollinen Internet haastavat yritykset uudistumaan
  Eeva-ja-Johannes
 2. Liiketoiminnan digitalisoitumisen haasteita hallitaan sopimuksilla. Haastattelussa Bird&Birdin Jesper Nevalainen
  Bird&Bird
 3. IoT: Prototypoinnilla nopeammin tuloksiin. Affecton Pekka Savolainen avaa prototyyppauksen potentiaalia
  affecto
 4. Käyttäjäliittymästä kilpailuetua. Vuodesta 1998 verkkopalveluja kehittäneellä Poutapilvellä tunnetaan käyttöliittymän merkitys
  Poutapilvi
 5. Verkkopalvelut viiden vuoden kuluttua? Ennakoi ja menesty
  verkkopalvelut5
 6. Matkalippu IoT:n maailmaan – Wapice Oy
  Wapice
 7. Kilosoft: Teollisen Internetin ratkaisut alusta- ja toimittajariippumattomasti.
  Kilosoft
 8. Tuottavuushyppy toimivalla resursoinnilla. Esittelyssä Silverbucket
  Silverbucket
 9. Finn-id digitalisoi työnohjauksen ja logistiikan 30-vuoden kokemuksella
  Finn-Id
 10. Kriittisen infran asiantuntija Nodeon tarjoaa teollisen Internetin ratkaisut piiristä pilveen
  Nodeon
 11. Teollisen Internetin tuotekehityshanke. Haastattelussa Espotelin Tomi Kyllönen
  Espotel
 12. Ketterästi kentällä – Eatech tukee yrityksiä huoltotyön murroksessa
  Eatech
 13. Teollisen Internetin ratkaisut tehokkaiksi hybridikonesalien avulla. Haastattelussa Herman IT:n toimitusjohtaja Kimmo Rusanen
  HermanIT
 14. IoT ja Teollinen internet osaajayritykset Suomessa-kartoitus
  teollinen_internet_logo
 15. Teollisen internetin mestari. Cybercom niittää mainetta teollisen internetin Hackhaton-kilpailuissa
  Cybercom
 16. Ite wiki tarjoaa lähtöpisteen toiminnan digitalisoimiselle
  itewiki