Kokemukseni #parantajat yhteisöstä Digiapuri.com kehityksessä

4.8.2015 - Johannes Puro

Kokemukseni #parantajat yhteisöstä Digiapuri.com kehityksessä

digiapuri1

Tausta

Sain idean digiapuri -palvelusta joskus 2000-luvun alkupuolella suunnilleen niihin aikoihin, kun silloinen pääministerimme Matti Vanhanen lanseerasi ”digitalkkari” -käsitteen. Varasin domainin digiapuri.com, koska ”digitalkkari” tunnus oli jo viety. Palvelun kehitys jäi vuosiksi muiden elämänkiireiden takia, mutta viimeisen parin vuoden aikana olen käynnistellyt tätä eteenpäin ja ajatus on lähtenyt kirkastumaan.

Digiapuri.com -sivustolle on nyt tulossa koko Suomen kattava palveluhakemisto digiapuri/digitalkkari -toimintaa harjoittavista ammatinharjoittajista ja yrityksistä. Palvelu löytyy osoitteesta: http://digiapuri.com/digiapurit/. Ajatuksena on että henkilö joka haluaa kotonaan apua digilaitteiden ja tietokoneiden kanssa, voi etsiä lähimmän digiapurinsa tämän palvelun kautta.

Sivustolle on tarkoitus rakentaa myös muita palveluita, jotka auttavat tavallisia kuluttajia digitalisaation tuomissa haasteissa. Sivustolta löytyy mm. digisanasto, jonka tarkoituksena on antaa lyhyt ja selkokielinen kuvaus teknisistä termeistä menemättä kuitenkaan liian syvälle teknisiin yksityiskohtiin. Lähiaikoina avataan myös keskustelualueet digiapuritoiminnan kehittämiselle sekä kuluttajien kysymyksille digilaitteiden ongelmista.

 

Haaste 1:

 

Ensimmäisenä haasteena on saada digiapurihakemisto käyttäjäystävälliseksi ja kerättyä kattava lista toimijoista tähän hakemistoon. Tämän jälkeen sivustoa voi myös lähteä markkinoimaan laajemmin. Ideoita kyllä on, mutta kaipaan myös muiden mielipiteitä ja kriittistä tarkastelua parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

Haaste 2:

 

Yhteistyön lisääminen digiapureiden ja kuluttajien välillä esim. keskustelupalstan tai vastaavanlaisten palvelujen avulla.

 

Parantajat mukaan ideointiin

Parantajat yhteisö tarttui haasteeseeni ja seuraavassa hieman yhteenvetoa Parantajat-ryhmän sparrauksesta Digiapurille.

Parasta sparrauksessa tiivistetysti ovat olleet:

 • linkit,
 • kontaktit
 • uudet ideat ja näkökulmat

Parantajat-ryhmä on vahvistanut omaa näkemystäni siitä että tällainen palvelu tarvitaan. Vaikka esiin tulleet ideat ovatkin noudatelleet omia ideoitani, uusia ideoitakin on tullut. Yhtenä uutena ajatuksena esimerkiksi Perttu Ahvenaisen ehdottama oppilaitosyhteistyö. Tämä tosin vaatisi vielä enemmän suunnittelua, mutta pidän tämän mielessä. Riikka Marttisen esiin nostama senioriyhteistyö on ollut itsellänikin kokoajan mielessä, mutta sain Riikalta ideoita myös uusiksi yhteistyökumppaneiksi.

Alan luomaan yhteistyöverkosta, kun saan sivuston tekniset yksityiskohdat riittävälle tasolle. Lisäksi Pertun ajatukset asiakkaan ja asiakkaan-asiakkaan (kuluttajan) ongelmien ratkaisemisesta auttoi kirkastamaan ajatuksiani. Palvelussa on kaksi asiakasryhmää (kuluttajat ja digiapurit). Näiden asiakkaiden sekä sopivien yhteistyökumppaneiden kanssa tästä voidaan saada aikaan elävä ja toimiva yhteisö.

Parasta Parantajat-sparrauksessa on ollut uusien ideoiden esille nostaminen ja palveluidean tutkiminen eri näkökulmista. Kun tällaista juttua kehittää yksin, ei kaikkia hyviä ideoita tule välttämättä mieleen. Siksi ideoiden pyörittely suuremmalla porukalla onkin tarpeen. Välillä käy myös niin, että jonkun esittämä idea jalostuu keskustelussa joksikin toiseksi ideaksi. Siksi onkin tärkeää ottaa esiin kaikki ideat. Koskaan ei tiedä mistä ne parhaat ideat löytyy.

Ja tietysti on ollut mahtavaa tutustua Parantajat-yhteisöön ja saada tämän kautta uusia kontakteja. Tämän sparrauksen aikana olen saanut myös pari yhteistyö-kontaktia muuta kautta. Tällä hetkellä ideoita on enemmän kuin ehdin toteuttamaan. Täytyy vaan keskittyä olennaiseen ja edetä askel kerrallaan.

Tarkoitus on pitää digiapuri.com –sivuston kehitys avoimena niin kuluttajien kuin digiapureidenkin suuntaan. Jos sinulla on kehitysideoita tai toiveita sivuston sisällön ja palveluiden suhteen, ota yhteyttä: http://digiapuri.com/yhteystiedot/. Voit myös seurata digiapuri.com:ia Facebookissa ja Twitterissä: @digiapuri ja osallistua palvelun ideoimiseen.

 

Lämmin kiitos sparrauksesta koko Parantajat-ryhmälle!

 

sami niemi2

Sami Niemi työskentelee elektroniikkateollisuuden asiantuntijatehtävissä. Vapaa-ajalla Sami ylläpitää vanhempainyhdistyksen verkkosivuja ja yhdistysten Facebook –sivuja. Sami on myös digiapuri.com –sivuston kehittäjä ja ylläpitäjä ja hänen tavoitteenaan on luoda digiapuri.com –sivustosta kohtaamispaikka digiapureille ja kuluttajille. Samin missiona on digilaitteiden ja palveluiden helppokäyttöisyys ja käyttäjäystävällisyys. Tästä syystä myös digiapuri.com on olemassa.

LinkedIn: http://fi.linkedin.com/pub/sami-niemi/67/365/6a7

Twitter: @samipniemi

 

Ideointiin osallistuivat:

perttu 

Perttu Ahvenainen

Perttu Ahvenainen digitalisoi yrityksiä ja yhteiskuntaa mm. sovellus-, IT-infra ja taloushallinnon palveluita tuottavassa Enfossa,

LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/perttuahvenainen

 

Johannes Puro

johannes

Johannes Puro pyörittää it- ja digitaalisten palveluiden markkinapaikkaa ite wikiä ja auttaa Suomalaisia yrityksiä ja julkisia organisaatioita digitalisaatioprojekteissa.

 

Jani Karhunen

 

jani 

Jani Karhunen kehittää päivisin arkkitehtuuria ja teknologiaa mittausten etäluennan ja mittaustiedonhallinnan tarpeisiin ja toimii freelance-kehittäjä-suunnittelijana vapaa-ajallaan. Kiinnostuksen keskiössä teknologia, IoT, data ja tiedon visualisointi, APIt ja web.

 

Riikka Marttinen

riikka

Riikka Marttinen on verkkopedagogi ja verkkopalvelusuunnittelija järjestöpuolella. Hän työskentelee lasten, nuorten ja ikäihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa. Lisäksi Riikka kouluttaa ja kehittää erilaisia toimintamalleja liittyen lapsiin, nuoriin ja ikäihmisiin sekä someen, teknologiaan ja digitaalisiin peleihin. Hän on kiinnostunut erityisesti somen hyödyntämisestä, mobiili- ja virtuaaliteknologiasta, digitaalisista peleistä, markkinoinnista ja tapahtumien järjestämisestä.

 

Tervetuloa mukaan Parantajiin! Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah.

 

 

Jätä kommentti - kommentteja(1)

Yksi kommentti julkaisuun “Kokemukseni #parantajat yhteisöstä Digiapuri.com kehityksessä”

 1. Sami Niemi sanoo:

  Tämä juttuhan näyttää lähtevän mukavasti lentoon SOME:ssa. Mukava nähdä että digiaputoiminnan kehittäminen kiinnostaa muitakin 🙂

  Toivottavasti tämä poikii myös uusia yhteydenottoja. Digiaputoimintaa harjoittavat voivat helposti ja ilmaiseksi lisätä yhteystietonsa palveluun sivustolla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla. Lomake löytyy täältä:
  http://digiapuri.com/ohjeet/digiapurin-lisaaminen

  Kiitos vielä kerran kaikille mukana olleille tähän astisesta yhteistyöstä. Keskustelen jatkossakin mielellään digiaputoiminnan ja digiapuri.com -sivuston kehittämisestä. Tästä on hyvä jatkaa.

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


Kirjoittaja

Johannes Puro

Liiketoimintajohtaja, ite wiki oy
ite wikin co-founder ja liiketoimintajohtaja. Kehitän ite wikin markkinapaikkaa ja rakennan verkostoja liiketoiminnan digitalisointikentässä.

Aiempia julkaisuja kirjoittajalta

« Palaa blogin etusivulle

Muita julkaisuja

Johannes Puro - Business Intelligence
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Elina Koskipahta - Tapahtumat
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. – liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Johannes Puro - Mainostaminen
Parhaat mainosmediat Suomessa – tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
Elina Koskipahta - Tietosuoja
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
Johannes Puro - Yritysbrändit
City Digital -konserni vahvistuu – Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Johannes Puro - Tietoturva
Näin tunnistat hakkerin verkossasi – Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
Elina Koskipahta - Taloushallinto
The Future of Finance – Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Johannes Puro - Rekrytointi
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Johannes Puro - Verkkovalmennus
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun – suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Lataa lisää