Moonsoft Oy on suomalainen tietokoneohjelmistojen konsultoivaan myyntiin ja ohjelmistoihin liittyviin palveluihin, kuten lisenssien hallintaan ja tietojärjestelmien integrointiin erikoistunut yritys. Yritys myy tietokoneohjelmistoja yritysten, oppilaitosten sekä julkishallinnon tarpeisiin kaikilta merkittäviltä valmistajilta.

Moonsoft järjestää myös aktiivisesti koulutuksia, seminaareja ja tapahtumia yhteistyössä edustamiensa päämiesten ja valmistajien kanssa.

 

moonsoft

Moonsoft Oy ICTexpo 2015 messuilla

 

Minkälainen on yrityksenne syntyhistoria?

2004 olimme miettimässä mitä teemme. Vaihtaa alaa tai oma firma. Samalla näimme, että Moonsoftin kaltaiselle yritykselle olisi tilaa Suomessa, sillä harva yritys pystyy hallitsemaan laajoja ohjelmistomääriä sekä hakemaan sieltä sopivia ratkaisuja.

 

Mitkä ovat keskeisimmät lisäarvot, joita välitätte asiakkaillenne?

Jos kaikilla olisi samat ohjelmat ja ratkaisut, niin ei olisi eroja yritysten IT:ssä, mutta juuri nämä erot ja suomalaisien yrityksien omien tarpeiden mukaiset ohjelmistot sekä välineet tuovat sitä kustannustehokkuutta sekä kilpailukykyä.

Näistä on parasta käydä keskustelua suomeksi ja me ymmärrämme asiakkaidemme ongelmia sekä toiveita paremmin. Tältä pohjalta voimme esittää sopivia ratkaisuja oli ne perinteisiä ohjelmia tai hajautuja pilvipalveluita hyödyntäviä systeemejä.

Siksi Keeping software simple kuvaa sitä mitä teemme. Me olemme asiantuntijoita näissä asioissa, jotta sinun ei tarvitse. Voit keskittyä omaan osaamisesi ja delegoida lisenssiasioita meille. SLSP (Software License Service Provider) kumppanina me autamme myös pilvipalveluiden hallinnassa sekä käyttöoikeuksissa.

 

Mitkä it-alan trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisen vuoden aikana?

Digitalisaatio, pilvipalvelut, mobiiliteknologia ja jopa Big Data on tullut voimakkaammin esille. Lisäksi tietoturvaan sekä mobiililaitteiden hallintaan on vihdoin otettu ammattimaisempaa otetta monin osin.

 

Mitä pidätte kiinnostavimpina digitalisaation tulevaisuuden näkyminä ja kehityksinä?

Se potentiaali mitä voi tehdä ja toteuttaa ohjelmistoilla niin yritys kuin kuluttajapuolella. Ohjelmistojen merkitys kasvaa monin osin luoden uusia mahdollisuuksia, muutakin kuin pelialalla.

 

Haastateltava, Juha Piispa

Toimitusjohtaja, Moonsoft Oy

juhapiispa

 

Moonsoftin kotisivu

Moonsoftin ite wiki-profiili

 

Haluatko esitellä yrityksesi tekijät, tarjonnan tai innovaation ite wikin blogissa?

Ole yhteydessä info@itewiki.fi