K&T Neutech on pieni ja ketterä yritys, joka haluaa luoda kestäviä kumppanuuksia asiakkaidensa kanssa. Neutechilla on koossa hyvä porukka, joka on sitoutunut asiakkaisiinsa, toisiinsa sekä työhönsä. Yritys on tuottanut ketteriä ja kotimaisia internetpalveluita jo vuodesta 1996 pääkaupunkiseudulla.

Neutechin palveluita ovat pilvipalvelut, webhotellipalvelut sekä palvelimet. Valmiiden pakettien lisäksi tarjoamme yrityksille yksilöllisiä ratkaisuja räätälöimällä palvelujamme asiakkaan tarpeille sopivaksi. Asiantuntevalla, laadukkaalla, tehokkaalla sekä joustavalla toiminnallamme varmistamme, että asiakas nauttii parhaasta mahdollisesta palvelusta.

Asiakaspalvelu on vahvuutemme josta voimme kertoa ylpeydellä. Teknisen tuen vasteaika asiakkaan palveluihin liittyviin ongelmiin on meillä huippuluokkaa ja asiakkaamme arvostavat nopeaa reagointikykyämme. Palvelemme asiakkaitamme puhelimella, sähköpostilla, nettisivujen chatissa sekä sosiaalisen median puolella Facebookissa ja Twitterissä.

 

Minkälainen on yrityksenne syntyhistoria?

Neutech sai alkunsa vuonna 1996 Espoossa. Perustajamme Kari ja Tomi perustivat osakeyhtiön niin sanotusti vahingon kautta. K&T Neutech Oy oli rekisteröity yritykseksi, kun perustajamme olivat jo oikeastaan unohtaneet koko homman, kunnes viralliset paperit putosivat muistutuksena postiluukusta.

Tarkoitus ei siis alunperin ollut perustaa mitään firmaa, mutta kysynnän myötä harrastus muuttui viimein liiketoiminnaksi sattuman summana. Aluksi toiminta keskittyi pienimuotoisesti Linux palvelimien shell-yhteyksien ja webhotellien tarjoamiseen, mutta 2000-luvun alussa toiminta alkoi saamaan nykyistä toimintaa muistuttavat raamit. Siitä se homma sitten vain lähti kasvuun.

 

neutech

Mitkä ovat keskeisimmät lisäarvot, joita välitätte asiakkaillenne?

Tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme keskittymään omaan liiketoimintaansa jättämällä palvelinasiat kokonaan meille. Asiakkaan liiketoiminnan sujuvuus on prioriteettimme ja pidämme huolen, että palvelumme takaavat kustannustehokkaasti asiakkaan liiketoiminnan esteettömän toimivuuden.

Tavoitteenamme on siis helpottaa asiakkaidemme arkea ja siksi haluamme tarjota parhaan mahdollisen yhdistelmän palveluitamme, jotta asiakkaan liiketoiminta sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Haluamme olla asiakkaiden luottamuksen arvoisia, joten kestävät kumppanuudet ovat osa tavoitteitamme.

 

Mitkä it-alan trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisen vuoden aikana?

Ala kehittyy hurjaa vauhtia ja asiakastyömme muuttuu samaa tahtia. Tänä päivänä asiakkaat ovat hyvin hintatietoisia sekä kiinnostuneita tietoturvasta. Tämä tarkoittaa, että meidän on osattava perustella mistä ja miten palveluidemme hinnat muodostuvat, jotta asiakkaat luottavat meihin sekä laatuumme.

Meidän on myös osattava vastata asiakkaiden kysymyksiin sekä tarpeisiin liittyen tietoturvaan. Näihin asioihin panostammekin työssämme ja haluamme viestittää palveluidemme hyvää hinta-laatu suhdetta.

Yksi selkeä trendi it-alalla on standardisointi. Pilvipalveluiden standardisointi on edennyt riittävän pitkälle, joten asiakkaat eivät ole yhden toimittajan ja räätälöidyn palvelun varassa, vaan he voivat vapaasti kilpailuttaa ja siirtyä eri toimijoiden välillä.

Omien palveluidemme kohdalla olemme huomanneet myös, että erityistä kiinnostusta ovat herättäneet tiedostojen tallentamiseen ja jakamiseen liittyvät pilvipalvelut. Tämä voi johtua juurikin paremmasta tietoisuudesta tietoturvasta, eivätkä asiakkaat enää luota netistä vapaasti ladattaviin tallennusjärjestelmiin kuten Dropboxiin.

 

Mitä pidätte kiinnostavimpina digitalisaation tulevaisuuden näkyminä ja kehityksinä?

Niinkuin mainitsimmekin jo it-ala kehittyy koko ajan ja se vaikuttaa tietysti myös digitalisaatioon tulevaisuudessa. Mutta miten? Se onkin hyvä kysymys, sillä mahdollisuuksia on rajattomasti.

Ehkä kiinnostavinta on tosiaan nähdä, mikä on kehityksen suunta ja mihin se keskittyy tulevaisuudessa. Uskomme, että tulevaisuudessa halutaan standardisoida ja kehittää avoimia rajapintoja, jotta uusien ja innovatiivisten palvelukonseptien kehittäminen sekä tarjoaminen helpottuu ja nopeutuu.

 

Haastateltava Nina Kivisilta

Markkinointipäällikkö, K&T Neutech Oy

 

nina

 

Neutechin kotisivu

Neutechin ite wiki-profiili 

 

Haluatko esitellä yrityksesi tekijät, tarjonnan tai innovaation ite wikin blogissa?

Ole yhteydessä Johannes Puroon johannes.puro(at)itewiki.fi +358407262656