Coromatic on tekniikan jatkuvuuden asiantuntija, joka takaa yrityksen kriittisen ympäristön toimivuuden, kuten konesalin, pienemmän IT-laitetilan tai tuotantolaitoksen. Turvaamalla laitetilan ja virransyötön, turvaat myös liiketoiminnan.

IMG_1225

Coromatic rakentaa vuosittain yli 75 konesalia Pohjoismaissa, toimittaa satoja varavoimajärjestelmiä ja huoltaa yli 3000 kohdetta ympäri Pohjoismaita.

Coromaticin toiminta perustuu ymmärrykseen asiakkaan liiketoiminnan haasteista ja tarpeista, joihin liittyy kriittisen toimintaympäristön varmistaminen.

Coromaticilla on myös vankka kokemus suunnittelusta, analysointi- ja neuvontapalveluista, käyttöönotoista ja huoltopalveluista jotka luovat turvaa koko yritystoiminnalle.

Haastattelimme Coromaticin myyntijohtajaa, Janne Purasta

Minkälainen on yrityksenne syntyhistoria?

Coromatic on perustettu Ruotsissa yli 20 vuotta sitten, jolloin sen nimi oli Coromatic Datasäkerhet AB. Aluksi yritys rakensi pääasiassa IT-turvahuoneita, mutta nykyään yritys tarjoaa yrityksen toiminnan varmistusta laajalla tarjoamalla ja aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Vuosien karttuessa toiminta on laajentunut niin, että nyt yritys toimii jo neljässä maassa ja sillä on yli 400 työntekijää 15 toimipisteessä Pohjoismaissa.

 

Mitkä ovat keskeisimmät lisäarvot, joita välitätte asiakkaillenne?

Tarjontamme perustuu asiakasyrityksen tarveanalyysiin, jonka avulla pystytään arvioimaan hyvinkin tarkasti se tavoitetaso, joka takaa yritystoiminnan jatkuvuuden kaikissa olosuhteissa olipa kyseessä sitten IT-laitetilan tai vastaavan kriittisen tilan sähkönsyötön varmistaminen tai jokin muu ulkoinen riskitekijä, kuten tulipalo, jäähdytyskapasiteetin riittämättömyys jne.

Emme siis myy tuotteita niiden hyvien ominaisuuksien tai uusimman tekniikan takia, vaan asiakkaan tilanne ratkaisee mitä tekniikkaa loppujen lopuksi asiakkaalle tarjotaan.

Toimintamme perustuu asiantuntijuuteen eli ihmisiin, jotka osaavat vetää projekteja, asentaa ja huoltaa laitteet, konsultoida, opastaa ja auttaa asiakasta erittäinkin vaikeiden kokonaisuuksien rakentamisessa.

Esimerkiksi konesalin rakentaminen on aina riippuvainen kiinteistöstä, sähkön ja jäähdytyksen kapasiteettitarpeesta ja –saatavuudesta sekä turvallisuuden takaamisesta.

Asiakas voi tilata yksittäisen osa-alueen, kuten vaikka jäähdytyskapasiteetin kasvattamisen, meiltä tai voimme toimittaa koko infrastruktuurin avaimet käteen –periaatteella. Toimimme usein pääurakoitsijana tai vastuullisena projektin vetäjänä.

 

Mitkä it-alan trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisen vuoden aikana?

Asiakkaat siirtävät dataansa pilvipalveluihin ja ulkoistavat IT-osaamistaan. Siksi on tärkeää, että yritysjohdolla on ymmärrys siitä mitä tämä käytännössä tarkoittaa fyysisen infran osalta.

Usein mietitään vain tallennuskapasiteettia ja hintaa, mutta on myös hyvä muistaa selvittää missä data fyysisesti sijaitsee ja miten se on turvattu.

Jotkin yritykset haluavat edelleen pitää datan omassa hallussaan, koska maailma muuttuu nopeasti ja uhkakuvia leijuu ilmassa. Yrityksillä ei ole varaa menettää omaa tietovarantoaan, sillä moni yritys ei pysty toimimaan ilman sitä.

Jatkuvuuden turvaaminen on tulevaisuudessa yksi johdon työpöydälle nousevista kriittisistä aiheista.

 

Haastateltava: Janne Puranen

Myyntijohtaja, Coromatic

Janne_Puranen

Coromatic Oy:n ite wiki-profiili

Coromatic Oy:n kotisivu

 

Juttusarjassa esitellään it- ja digitalisointitarjontoja. Ota yhteyttä johannes.puro at itewiki.fi jos haluatte esitellä yrityksesi tarjonnan!