eCommerce ja myymälä  2015 messut koostivat yhteen kaupan alan tekijät Suomessa. Messuilla esittäytyivät niin verkkokauppatarjoajat, maksamisen osaajat, kuin myymäläratkasuidenkin tarjoajat.  Esittelemme seuraavassa tapahtumassa esillä olleet digitaalisen osaamisen tarjoajayritykset.

Bloggaus esittelee tapahtuman näytteilleasettajayritykset ja tarjoaa samalla kuvakoosteen messujen tunnelmista. Halukkaat tarjoajat kertovat esittelynsä yhteydessä näkemyksensä siitä, mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa. Lisäksi haastatellut kertovat mitkä trendit ovat näkyneet asiakasrajapinnassa viimeisen vuoden aikana.

 

Näin koosteemme sisältää mielenkiintoista insightia kaupan kehityksestä alan asiantuntijoiden kertomana. Yritysten ite wiki-profiilit ja linkit kotisivuille tarjoavat lisätietoa yritysten referensseistä ja tarjonnoista. Näin blogi toimii hyvänä työkaluna kaupan alan digitalisointikumppania hakevalle.

Lamia

We Connect eCommerce, Brands and Disruptive Ideas.

Lamia-verkkokauppa

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Myös Suomessa aletaan hiljalleen ymmärtää maksamisen helppouden merkitys verkkokaupankäynnissä. Asiakkaat ovat yhä kärsimättömämpiä ja vaativat laiteriippumatonta toimivuutta myös maksujärjestelmiltä.

Olemme kehittäneet Magentolle täysin uudenlaisen mobiilioptimoidun ostokokemuksen sekä ostoskoriin että kassalle, jolla saadaan maksimoitua kaupan myyntikonversio.

Tulokset ovat olleet tähän mennessä erittäin hyviä (yhtenä esimerkkinä Valaisin.center verkkokauppa, jossa kyseinen maksulaajennus on käytössä). Mobiilikäyttö on monissa kaupoissa jo 30-50%, ja tähän verraten cart&checkout-ratkaisumme on todella tarpeellinen valtaosalle verkkokauppoja.

Toisena maksamisen trendinä on osamaksujen aseman vahvistuminen sekä laskutuksen helpottaminen yrityksille, mm. LaskuYritykselle.fi-palvelun avulla.

Lisäksi yleisiä verkkokaupan trendejä ovat mobile first -ajattelu, asiakaskokemuksen yhdistäminen eri kanavissa ja reaalimaailman sekä verkkokaupan yhteenlinkittäminen monella eri tasolla. Näihin kaikkiin toteutamme ratkaisuja jokaisessa projektissamme.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

On panostettava käyttö- ja asiakaskokemukseen. Tämä tarkoittaa ulkoasun, käyttöliittymän, toimintojen ja verkkokaupan latausnopeuden saattamista kansainväliselle tasolle.

Lisäksi perusedellytyksenä hyvä asiakaspalvelu ja nopeat toimitukset ovat itsestäänselvyys nykypäivän kuluttajalle, mutta toisaalta varsinkin Suomen sisällä näillä on helppo erottua kilpailijoista.

Aika, jolloin verkkokauppa pystyttämällä “nollabudjetilla” käyttäen ilmaisia/halpoja ulkoasuteemoja ja välittämättä teknisistä ratkaisuista (sekä niiden skaalautuvuudesta tukemaan liiketoimintaa myös jatkossa) on auttamatta ohi, mikäli aikoo harjoittaa verkossa vakavasti otettavaa liiketoimintaa.

Yritysten on investoitava digitaalisiin kanaviin yhä voimakkaammin, mikä ei kuitenkaan tarkoita rahan upottamista huonoihin ja tuottamattomiin ratkaisuihin ilman selkeää verkkopuolen strategiaa. Hyvän digitaalisen investoinnin ROI pystytään aina mittaamaan ja taustalla on selkeä kehityspolku, ei satunnainen “pakon edessä” tehty huitaisu.

 

Haastateltava: Henri Halmelahti

Head of operations, Lamia

Henri-lamia

Lamian ite wiki-profiili

Lamian kotisivut

 

Solinor

Ohjelmistokehityksen ammattilaiset – Autamme menestymään digitaalisessa liiketoiminnassa.

Solinor-Ecommerce

Solinorin ständillä joutui nopeasti kuvaajasta kuvattavaksi

 

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Seuraavan viiden vuoden aikana meidän jokapäiväinen maksamisemme kaupoissa muuttuu merkittävästi mukavammaksi ja kauppiaille kokonaisedullisemmaksi. Emme tarvitse enää kortteja eikä meidän tarvitse opetella mitään tunnuslukuja. Kauppiaiden maksupäätekulut tippuvat merkittävästi, kun laitteet yksinkertaistuvat, kestävöityvät ja halpenevat.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Yhdistää tuoterivitieto asiakkaan ostohistoriasta helpompaan ostamiseen ja ehdottaa uusia kiinnostavia tuotteita asiakkailleen.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

Innovatiiviset ja rohkeat asiakkaamme tekevät tästä(kin) vuodesta meille vahvan kasvun vuoden. Teemme kosolti hyviä räätälöityjä ratkaisuja joilla asiakkaamme tekevät parempaa digitaalista liiketoimintaa.

 

Haastateltava: Timo Hakkarainen

Chief Recruiting and Marketing Officer, Solinor

timo-hakkarainen.decb94b6

Solinorin ite wiki-profiili

Solinorin kotisivut

 

Epson

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin.

Epson

Epsonin ite wiki-profiili

Epsonin kotisivu

 

Frantic

We build awesome digital services. With love.

Frantic

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Mobiilin valtava kasvu heijastuu tietysti myös verkkokauppaan – kuluttajat eivät enää arkaile toimia ja tehdä ostoksia mobiilien päätelaitteiden kautta. Verkkokaupan, ja koko verkkopalvelukokonaisuuden ylipäätään, on nivouduttuva yhä saumattomammin asiakasyrityksemme kokonaistarjoamaan ja -strategiaan.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Suomalaiset yritykset ovat perinteisesti olleet tuotekeskeisiä. Pysyäkseen globaalissa kilpailussa mukana tulisi näiden lähteä liikkeelle asiakkaiden tarpeista, tilanteesta, paikasta ja kontekstista. Kaupankäynnin koko työkalupakiston käyttöönotto, tarinankerronta sekä asiakaskokemukseen kaikissa muodoissaan eivät ole budjeteista, vaan myös osaamisesta kiinni.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

We build awesome digital services. With love.


Haastateltava: Sami Häkkinen

Founder, Planner, Frantic

hakkinen

Franticin ite wiki-profiili

Franticin kotisivut

 

Klarna

Simplifying buying.

Klarna-verkkomaksaminen

Kysymys 1. Mitkä maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Viime vuonna kaksi trendiä nousi vahvasti esiin: kansainvälistyminen ja maksaminen mobiiliympäristössä. Lippulaivatuotteemme Klarna Checkoutin avulla verkkokauppa vastaa molempiin haasteisiin. Klarna tarjoaa verkkokaupoille työkalut kansainväliseen kasvuun. Tarjoamme kaikissa toimintamaissamme suosituimmat maakohtaiset maksutavat, ja ratkaisumme toimii erinomaisesti niin älypuhelimilla kuin tableteillakin.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Merkittävä osa Suomessa toimivista isoista verkkokaupoista on kansainvälisiä jättiläisiä. Suomessa on ehkä pelätty ottaa ratkaiseva askel kansainvälisten toimijoiden esimerkistä huolimatta.

Samaan aikaan Suomessa on syntynyt paljon menestyviä yrityksiä verkkokaupan ympärille, niin teknisiksi toimittajiksi kuin markkinointiin ja maksamiseen, mutta verkkokauppiailta on vielä puuttunut rohkeutta lähteä kansainvälistymään kumppanien avulla.

Tarvitsemme enemmän positiivisia menestystarinoita, jotta yhä useampi näkee verkkokaupan potentiaalin globaalina myyntikanavana. Hyvä esimerkki tästä on perinteisen teollisuuden siirtyminen verkkoon B2B-puolella, jossa varaosia, huoltopalveluita ja kemianteollisuuden tuotteita myydään tänä päivänä verkossa kaikkialle.

Testaa, kilpailuta ja vaihda toimintatapojasi tarvittaessa. Seuraa uusia ratkaisuja ja trendejä maailmalta. Kehitä toimintaasi jatkuvasti ja kysy mahdollisimman usein asiakkaittesi mielipidettä verkkokauppasi toiminnasta, sillä heitä varten se on olemassa.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

Simplifying buying – yksinkertainen ostokokemus, tyytyväisempi asiakas.

 

Haastateltava: Arto Paukku

Partner Manager, Klarna

 Nimetön
Klarnan kotisivut 

 

Piimega

Kokonaisratkaisu yrityksen toiminnanohjaukseen jo 15 vuoden kokemuksella.

Piimega-ecommerce

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Viime vuona on selkeästi lähdetty viemään verkkokauppoja Suomessakin oikeaan suuntaan sekä panostettu verkkokauppaan ja verkkomarkkinointiin. Iloksemme ollemme huomanneet, että myös B2B -verkkokauppa on lähtenyt kehittymään moderniin suuntaan, faksien aikakausi rupeaa pikku hiljaa olemaan ohi. Toivottavasti 2015 vuosi jatkaa tätä kehitystä, koska tämän avulla myös koko Suomen kilpailukykyä voidaan kohentaa.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Kaupan digitalisoituminen on ylipäätänsä aivan hullu termi ja mielestäni pahin virhe mitä verkkokauppa projektissa voidaan tehdä. Ei olla tekemässä digitaalisen myymälän jatketta vaan ollaan tekemässä oikeaa verkkokauppaa, johon täytyy panostaa ja jonka eteen täytyy rakentaa työtä.

Juttelessani verkkokauppoja perustavien yritysten kanssa nousee koko ajan esille ajatus, että tulee perustaa verkkokauppa, joka juttelee kaikkien nykyisten järjestelmien kanssa, mutta että verkkokaupan takahuoneeseen (backend) ei tarvitsisi koskea ollenkaan. Tässä ajattelutavassa mennään mönkään ja paljon, koska silloin verkkokauppaa ei hyödynnetä sille parhaalla mahdollisella tavalla.

Laadukkaalla verkkokauppaohjelmistolla, kuten Magentolla, on paljon annettavaa verkkokaupalle etenkin markkinoinnin ja tuotetietojen osalta. Oikein yhdistelemällä verkkokauppajärjestelmää ja sen mahdollisuuksia saadaan aikaan Suomessa ennennäkemätön kauppa, joka ei ole siis pelkkä myymälän jatke, vaan oikea verkkokauppa joka pärjää markkinoilla. Vuonna 2015 ja jatkossakin tulee menestymään ne yritykset, jotka ovat oikeita verkkokauppoja eivätkä ”kaupan digitalisointia.”

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

Kokemus ratkaisee verkkokaupassa.

 

Haastateltava: Mika Myller 

Business Director, Piimega 
mika myller

Piimegan ite wiki-profiili

Piimegan kotisivut

 

Zoined

Act on Facts. Actionable insights easily & visually.

Zoined

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Myymäläketjut ovat rakentaneet verkkokaupan myymäläketjunsa rinnalle. Myymälät seuraavat nyt verkkokaupan myyntimäärien kehitystä sekä asiakkaiden käyttäytymistä ja vertailevat niitä suhteessa myymäläostoksiin.

Maksamisessa yleistyvät erilaiset digitaaliset maksumuodot korttimaksamisen rinnalle. Myymälät seuraavat ja kokeilevat nyt aktiivisesti erilaisia maksamisen muotoja. Liikaa ei haluta tässä vaiheessa investoida edelläkävijyyteen, toisaalta ei haluta myöskään pudota pois kelkasta.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Suomi on harvaan asuttu maa, jossa suurin osa asukkaista on keskiluokkaa. Tämän takia liian monien kaupan alan yritysten bisnesidea on myydä ”vähän kaikkea, vähän kaikille.” Tällä strategialla yritykset ovat jääneet markkinassa keskelle eivätkä erotu massasta.

Kansainvälistyminen on mahdotonta ja selkeän fokusoidut globaalit brändit leikkaavat niiden markkinasta koko ajan osia pois. Suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisikin vahvistaa ketjuohjaustaan ja fokusoida tarjoamaansa. Analytiikan hyväksikäytössä ja tiedolla johtamisessa ollaan monissa paikoissa vielä lastenkengissä.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

Act on Facts!

 

Haastateltava: Atte Roine

CEO, Zoined 
Zoined-Atte Roine

Zoinedin ite wiki-profiili

Zoinedin kotisivu

 

Elisa

Elisa Kassa – Kassa, asiakasrekisteri ja laskutus samassa paketissa

20150226_095101

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Kivijalka- ja verkkokaupan yhdistäminen, yritykset haluavat löytää ratkaisun, jolla pystyy hoitamaan molemmat kanavat.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Avoimet rajapinnat ja integroitavuus on ehdoton edellytys.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

Uusia fiksuja tapoja tehdä tuttuja juttuja.

 

Haastateltava: Markus Mäkinen

Development Manager, Elisa
Markus-Makinen
Elisan kotisivu

 

App Studios Finland

Tehostamme asiakkaidemme liiketoimintaa Catcher iPad -markkinointityökalun avulla. Catcherillä saat lisätehoja, mitattavuutta ja analytiikkaa kivijalkaan, tapahtumiin ja koulutuksiin.

Catcher-ecommerce

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Sekä B2B- että B2C –toimijoille äärimmäisen tärkeä verkkoliiketoiminta, tiedolla johtaminen ja sen kehittäminen on kokonaisuudessaan paljon muutakin kuin vain pelkkä verkkokauppa tai verkkomaksaminen. Verkkokaupan ja verkkomaksamisen trendit eivät suoranaisesti näy päätuotteemme osalta työssämme.

Toimitamme datankeruu- ja markkinointiautomaatioratkaisuja myös vähittäiskaupalle ja retail-puolelle, mutta tietyillä kumppaniyrityksillämme verkkokauppa on tärkeässä osassa. Pyrimme itse olemaan esillä mobiilipuolen verkkokaupan kehityksessä, sillä koko ajan ostoksia tehdään enemmän ja enemmän suoraan mobiililaitteilla.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Sosiaalinen media, monikanavaisuus ja verkkoliiketoiminnan ja verkkonäkyvyyden täysi hyödyntäminen ovat päivänselviä asioita, mutta lisäksi erilaisilla in-store–ratkaisuilla voidaan kehittää omaa liiketoimintaa ja kasvattaa myyntiä huomattavasti.

Showrooming-haasteisiin olisi pystyttävä vastaamaan, eli kivijalankin on syytä hoitaa verkkopresenssi kuntoon ja tehdä tarvittaessa myös verkosta ostaminen mahdollisimman helpoksi, sujuvaksi ja edulliseksi.

Kuluttajan iholla on pysyttävä jatkuvasti, ja hänen ostokäyttäytymistään ja ostopolkuaan voidaan myös ohjailla eri tyyppisillä digimarkkinoinnin keinoilla sekä digin ja offlinen oikea-aikaisella yhdistämisellä.

Lisäksi myös someaspa-tyyppiset ratkaisut ovat erittäin hyviksi koettuja ja auttavat kiireistä kuluttajaa. Laadukkaaseen chat-, Facebook- ja Twitter-asiakaspalveluun kannattaa siis ehdottomasti panostaa.

Keskitetty asiakaspalautteen kerääminen liikkeissä, tapahtumissa ja promootioissa on myös yksi tärkeimmistä asioista: missä liike on onnistunut ja missä ei? Sitä kautta voidaan toimintaa kehittää asiakasystävällisemmäksi.

Sähköisellä palautelaitteella (esim. Catcher) voidaan kerätä reaaliaikaista ja ongelmakohtiin syvällisemmin pureutuvaa dataa, ja samalla voidaan tehdä automaattisesti uudenlaista sosiaalista markkinointia. Palautteen antajilta kerätään yhteystiedot ja heille lähetetään automatisoituja mainoskirjeitä ja tarjouksia, joiden avulla houkutellaan asiakas palaamaan liikkeeseen mahdollisimman pian.

Vastaaja voi myös jakaa tarjouksen ystävilleen, jolloin kohdennettu markkinointi jalkautuu viraalitasolle. Retail-puolen asiakkaidemme liiketoimintaa kehitetään siis kahdesta suunnasta, sekä asiakaspalautteen keruun että suoran myynnin lisäämiseen tähtäävien toimintojen kautta.

 

Iskulauseenne vuodelle 2015?

Action!

Haastateltava:  Tiina Kuningas

Project Manager, App Studios Finland

Catcher Tiina Kuningas

App Studios Finlandin ite wiki-profiili

App Studios Finlandin kotisivut

 

Eatech

Maksuliikenne, järjestelmäintegraatiot, maantieteellisesti hajautettujen ympäristöjen hallintajärjestelmät, logistiikka ja varastonhallinta, liikkuvan työn ratkaisut.

eatech _myymalamessuilla

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Mobiilimaksaminen tulee nostamaan entisestään päätänsä. Loppuasiakkaille halutaan tarjota erilaisia maksuvaihtoehtoja nykyisten rinnalle ja mobiilimaksaminen yhtenä esimerkkinä tuntuu kiinnostavan. Myös muita vaihtoehtoisia, asiakasuskollisuutta parantavia maksamiseen liittyviä ratkaisuja nähtäneen markkinoilla seuraavan vuoden aikana.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Loppuasiakkaat haluavat jatkuvasti parempaa palvelua. Sitä voidaan tarjota esimerkiksi laajemmilla maksuun liittyvillä kokonaisuuksilla sekä niihin liittyvillä lisäpalveluilla. Asiakasuskollisuuden luominen tulee näkymään markkinoilla ja siihen kaupanalan toimijoiden tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

Ketterää kehitystä, Parasta palvelua.

 

Haastateltava: Toni Kokkonen

Sales Manager, Eatech 

 Toni Kokkonen-Eatech

Eatechin ite wiki-profiili

Eatechin kotisivu

 

Wolt

Woltilla voi tehdä älypuhelimella ennalta maksettuja tilauksia jo matkalta ravintoloihin ja kahviloihin. Käyttäjä vapauttaa ajan, jonka hän käyttää tavallisesti jonottamiseen, odottamiseen ja maksamiseen.

Wolt_Team_Slush2014

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Mobiili jyrää. Yhdistämme digitaalisen ja perinteisen ostamisen sekä mobiilin tuomat mahdollisuudet ja luomme ihmisille äärimmäisen kätevän tavan tehdä ostoksia.

 

Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

 

Tulevaisuus = mobiili. Se aiheuttaa totaalisen muutoksen eikä tarkoita ainoastaan responsiivisia nettikauppoja vaan kokonaan uutta tapaa ajatella ja tehdä asioita sekä olla yhteydessä omien asiakkaiden kanssa.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?
Focus on experience.

 

Haastateltava: Mika Matikainen

Co-founder, Design, Wolt

IMG_9781_Mika_Matikainen_500px 

Woltin ite wiki-profiili

Woltin kotisivu

 

Maksuturva

Älykästä maksujenvälitystä verkossa.

Maksuturva-ecommerce

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?

Verkkokaupankäynti on saavuttanut kehityskaaressaan sen vaiheen, että volyymit ovat lähteneet selkeään kasvuun. Tämä on selvä merkki siitä, että kuluttajat ovat omaksuneet verkkokaupan miellyttävänä vaihtoehtona tehdä ostoksia. Tässä on tietenkin syynä osaksi myös se, että sekä kauppiaat ulkomailla että Suomessa ovat saaneet tarjontaansa siirrettyä verkossa kaupattavaksi. Verkkokaupan osuus perinteiseen kivijalkakauppaan nähden on selvässä kasvussa.


Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?

Vielä menneinä vuosina moni yrittäjä totesi, että riittää kun saa verkkokaupan avattua ja se näyttää päälle päin katsottuna hyvältä. Nykyisin eletään selvästi sellaista murrosvaihetta, jossa on enemmän kysymys siitä että mikäli haluaa tehdä verkkoliiketoiminnasta kannattavaa on prosessien toimittava tehokkaasti ja myös verkkokaupan asiakkaille on tarjottava erinomaista asiointikokemusta.

Voisi sanoa, että eihän perinteiset vähittäiskaupan ketjutkaan ole pystyneet hoitamaan liiketoimintaansa ilman tehokkaita toiminnanohjausjärjestelmiä. Tämä automatisointi on edessä nyt verkkokaupan prosessien puolella, jossa valitettavan paljon työstä hoidetaan vielä ihmisten avulla. Globalisoitumisen osalta tulee yritysten Suomessa uskaltaa nostaa ambitio- ja riskinottotasoaan. Me yrityksenä haluamme omilla palveluillamme tukea verkkokaupan kustannustehokasta kasvua.


Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015?

Vaikka verkkokaupan julkisivu on hieno ja toimiva… … ei arki takapihalla ole ihan mutkatonta!


Haastateltava: Mikael Smeds

Toimitusjohtaja, Maksuturva

mikael_smeds_Maksuturva

Maksuturvan ite wiki-profiili

Maksuturvan kotisivu

 

Paytrail

Paytrail on markkinoiden kattavin verkkomaksupalvelu. Helppo käyttöönotto, edullinen hinnoittelu.

unnamed

Kysymys 1. Mitkä verkkokaupan/ maksamisen trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisenä vuotena?
 

Mobiililaitteiden käytön lisääntyminen on eräs suurista trendeistä sähköisessä liiketoiminnassa. Jokaisella tämän jutun lukijalla on jo älypuhelin taskussaan – kysymys on ainoastaan ajasta, jolloin jokainen käyttää sitä myös ostamiseen.Uudet, monipuolisemmat liiketoimintamallit ovat nostaneet päätään. Verkkokaupassa ei ole enää kyse pelkästä fyysisten tuotteiden kaupasta kertamaksulla, vaan erilaiset kuukausimaksulliset palvelut ovat alkaneet yleistyä, perinteisiä palveluja myydään entistä enemmän verkossa ja julkinen asiointi siirtyy sinne kiihtyvällä vauhdilla.

Kolmantena mainitsemisen arvoisena asiana on ajattelumallin siirtyminen pelkästä maksamisesta kokonaisvaltaisempaan ajatteluun ostamisesta. Enää ei ole tarpeeksi jos maksamisesta tehdään helppoa, vaan ostajat odottavat kokonaisvaltaisesti helppoa ostamista. Kun kuluttajat ovat tottuneet AppStoreen ja Amazon 1 Clickiin, tuntuu perinteinen tilausprosessi äärettömän kömpelöltä.

 
Kysymys 2. Mitä suomalaisten kaupan alan yritysten pitäisi tehdä pysyäkseen mukana kaupan digitalisoitumisessa ja globalisoitumisessa?
 

Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta tärkein lähtökohta on aito kiinnostus aihetta kohtaan. Yrityksen johdon tulee vähintään uskoa globalisoitumisen ja digitalisoitumisen tuomaan muutokseen ja tukea sitä omalla toiminnallaan. Vaikka yrityksissä olisikin osaamista digitalisoitumisen tukemiseksi, sitä ei saada hyötykäyttöön ilman johdon tukea.

Edellä oleva vaatimus on myös toisaalta hieman ristiriitainen, koska usko tähän tulee usein juuri oman osaamisen ja näkemyksen kautta. Juuri niissä yrityksissä joissa johdon osaaminen puuttuu, loistaa poissaolollaan myös usko muutokseen. Kyseessä on eräänlainen muna-kana -ongelma.

 

Kysymys 3. Iskulauseenne vuodelle 2015
 
Kaikkikanavaisessa kaupankäynnissä ei ole erikseen verkkomaksamista eikä mobiilimaksamista. On vain ostamista eri välineitä käyttäen.

 

Haastateltava: Lennu Keinänen
Founder, Paytrail 
lennu keinanen paytrail

Paytrailin kotisivu

 

ProsperCart

ProsperCart on monipuolinen suomalainen verkkokauppaohjelmisto, jossa myös varastonhallinta, sekä kassa- ja ostotilausjärjestelmä. Se helpottaa kauppiaan arjen prosesseja ja auttaa myynnin kasvattamisessa. Verkkokauppiaan kokemuksella tehty.

ProsperCart

ProsperCartin ite wiki-profiili

ProsperCartin kotisivu

 

Flashnode

Järjestelmäintegraatiot joustavana ja edullisena palveluna

Flashnode

Flashnoden ite wiki-profiili

Flashnoden kotisivut

 

SEQR Finland

SEQR (se•cure) on Euroopan eniten käytetty mobiililompakko, joka mahdollistaa kaikilla älypuhelimilla maksamisen niin kaupoissa, ravintoloissa, parkkipaikoilla kuin verkossa, rahan siirtämisen sekä vastaanottamisen veloituksetta.

SQRE

SEQR ite wiki-profiili 

SEQR kotisivu

 

Soprano

Soprano Digital toteuttaa verkkopalveluita Drupal-teknologialla ja Soprano Commerce verkkokauppoja Magento-teknologialla.

Soprano-Maksuturva

Sopranon ite wiki-profiili

Sopranon kotisivu

 

Nettitieto

Nettitieto Oy on suomalainen palveluyritys, joka toteuttaa innovatiivisia ohjelmisto- ja viestintäratkaisuja kaikenkokoisten yritysten ja yhteisöjen liiketoiminnan tehostamiseksi.

Nettitieto

Nettitiedon ite wiki-profiili

Nettitiedon kotisivu

 

PrimeWeb

Meiltä saat digimarkkinoinnin suunnittelua ja toteutusta. Suunnittelupuoli kiteytyy gurujen oppien pohjalle rakentamaamme verkkomarkkinoinnin 10-askeleen kasvupolkuun. Toteutuksenne tehdään rakentamallemme Purple-julkaisujärjestelmälle.

Prime Web

PrimeWebin ite wiki-profiili

PrimeWebin kotisivu

 

Everyday.fi

Everyday – Joustava maksutapa. Suomalainen Everyday.fi tarjoaa verkkokauppaan lasku- ja osamaksupalvelun. Kauppiaalle ja kuluttajalle täysin riskitön ja kuluton maksutapa on vaivaton ottaa käyttöön. Everyday käy maksutapana yli 5000 verkkokaupassa.

everyday.fi-opr-vakuus

Everyday.fi ite wiki-profiili

Everyday.fi kotisivu

 

JM Tieto

JM Tieto on myyntiä tekevä asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa ratkaisuja asiakashallintaan sekä asiakashankintaan. CRM teknlogiamme tarjoaa parhaat työkalut myynnin ja asiakkaiden johtamiseen.

JM-Tieto

JM Tiedon ite wiki-profiili

JM Tiedon kotisivu

 

Tehden

Tehden Oy tarjoaa edullisella kuukausimaksulla pilvipalveluna yritysohjelmiston ja toiminnanohjausjärjestelmän (ERP), joka soveltuu erityisesti kaupan ja hyvinvointialan tarpeisiin. API:n avulla ohjelmistoon voidaan liittää myös muita järjestelmiä.

Tehden

Tehden ite wiki-profiili

Tehden kotisivu

 

Omni Partners

Autamme asiakkaitamme ansaitsemaan enemmän euroja digitaalisista kanavistaan. Omni Partners syntyi halusta rakentaa suomalaiselle verkkokaupalle onnistumisen mahdollisuuksia kovassa kansainvälisessä puristuksessa.

Omni Partnersin ite wiki-profiili

Omni Partnersin kotisivu

 

Zeeland

Zeeland on Suomen monipuolisin markkinointiviestintäyritys. Zeeland merkitsee kokonaisvaltaista markkinointiosaamista, jossa yhdistyvät luovuus, strateginen ajattelu ja vahva digitaalisuus.

Zeelandin ite wiki-profiili

Zeelandin kotisivu

 

Anders Innovations

Anders Inno on verkkoliiketoiminnan asiantuntijayritys. Autamme yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita menestymään digitaalisessa toimintaympäristössä. Toteutamme mm. vaativia räätälöityjä verkkokauppoja, tilausportaaleita ja verkkopalveluita.

Anders Innovationsin ite wiki-profiili

Anders Innovationsin kotisivu

 

Ite wiki on tänä vuonna mukana ICT expon toteutuksessa ja toteutamme mm. näytteilleasettelijoiden esittelyt verkossa.

Seuraavaan tapahtumaan siis!

ICT-Expo-2015

 

Ite wiki koostaa b2b digitalisointitarjonnat ja sisällöt yhteen. Löydät ite wikistä mm. verkkokauppatarjoajat ja –toteutukset, maksamisen osaajat ja –toteutukset, ja kaupanalan digitaalisten palveluiden tarjoajat. Näin ite wiki tarjoaa lähtöpisteen liiketoiminnan digitalisointiin.

Jos olet digitaalisten ratkaisuiden tarjoaja, ole yhteydessä meihin ja kerrotaan tarinanne yhdessä eteenpäin!

 

Artikkeli verkkokaupparatkaisuista Digitalisoinnin oppaassa.