Räätälöityä ohjelmistokehitystä tarjoava W3 Group aloitti syyskauden pohtimalla koko henkilöstön voimin, mitä he oikeastaan ovat asiakkailleen ja miten W3 sijoittuu Suomen it kentässä. Pohdinnan tuloksena syntyi ajatus ”IT-rakennusmestareista”. W3 Groupin liiketoimintajohtaja Heikki Pelkkikangas avaa analogiaa IT-rakennusmestarien takana.

 

Heikki pelkkikangas

Mistä ajatus IT-rakennusmestareista oikein lähti?

”Keskustelimme isolla joukolla siitä, miten oikein kuvaisimme itseämme ja osaamistamme. Keskustelussa heräsi ajatus siitä, että englanninkielinen nimi W3 GROUP kaipasi rinnalleen brändin joka kuvaa paremmin meitä suomalaisina ohjelmistokehityksen tekijöinä ja kumppanina. Ensimmäinen ajatus oli ”IT-arkkitehdit”, mutta pelkäsimme, että se viestii pelkän suunnittelutyön tarjoamisesta. ”IT-rakennusmestarit” taas vastaavat koko projektin onnistumisesta ja ottavat vastuun eri osioiden ammattimaisesta toteutuksesta.

IT-rakennusmestarit-yksilök

Kuvan IT-rakennusmestarit vasemmalta lukien: Sami Lehtilä, Carl Vuorinen, Juha Sinisalo (alhaalla), Richard Lewis ja Eve Eschner.

Mitä W3:n IT-rakennusmestarit tarjoavat asiakkaalleen?

”Keskeinen tarjontamme on räätälöity ohjelmistokehitys. Rakennusanalogiaa hyödyntäen voitaisiin ajatella, että valmisohjelmisto on eräänlainen talopaketti. IT-rakennusmestarit taas tarjoavat talonrakennusprojektin, joka vastaa suoraan asiakkaan tietojärjestelmätarvetta ja toiveita.

Teemme myös niin sanottuja peruskorjauksia IT-arkkitehtuuriin ja asiakkaan tietojärjestelmiin. On ollut tilanteita, missä esimerkiksi organisaatiolle keskeinen järjestelmä on täytynyt rakentaa uudelleen pala palalta, ilman että liiketoiminta keskeytyy. Olemme myös korjanneet alkuun off-shoressa tehtyjä projekteja, joiden toteutuksessa on tullut vastaan ongelmia.

Mitä tulee kulttuuriin, tarjoamme kokeneen ja sitoutuneen työyhteisön jolla on ammattiylpeyttä. Melko kuvaavaa on se, että johtoryhmässä on miltei puolet lähes 30-henkisestä vahvuudestamme, eli olemme toimiva tiimi jossa kaikkia kuunnellaan.”

Miten lähestytte uutta asiakasprojektia?

”Voidaan tehdä pienoismalleja tulevasta toteutuksesta, esimerkiksi toimiva käyttöliittymalli. Tämä on toimiva tapa tehdä kehitystä leanisti ja kustannustehokkaasti. On halvempaa rakentaa osissa ja tehdä sitten muutoksia kokemukseen perustuen projektin edetessä.”

It-rakennusmestarit-1

Kuvan IT-rakennusmestarit vasemmalta lukien: Robin Lindroos (alhaalla), Niko Jokinen, Miro Wikgren ja Jarkko Hautakorpi.

Minkälaisia projekteja IT-rakennusmestarit on toimittanut?

W3 on toiminut jo vuodesta -97, eli mukaan mahtuu monenlaisia toteutuksia. Vaikka referensseistämme löytyy myös simppelimpiä kotisivuja, olemme erikoistuneet nimenomaan haastavampiin ohjelmistoratkaisuihin, joilla tuetaan asiakkaan liiketoimintaprosesseja. Olemme toteuttaneet esimerkiksi Helsingin Taksi-Datalle taksien tekstiviestitilausjärjestelmän, Suomen Meripelastusseuralle toiminnanohjaus- ja hälytysjärjestelmän, sekä Fisuverkko-kaupunginosaportaalin, joka tarjoaa palvelut Kalasataman alueen asukkaille, yrittäjille ja julkiselle sektorille.

 

IT rakennusmestarit esittäytyvät syksyn aikana W3 GROUPin blogissa. Lisätietoa rakennusmestarien tarjonnasta ja referensseistä saat W3:n kotisivuilta ja ite wiki-profiilista.

 

Lue lisää:

Ohjelmistokehityksen osaajayritykset, referenssit ja julkaisut

Arkkitehtuurin osaajayritykset, referenssit ja julkaisut

It-infrapalveluiden: Yritykset Referenssit Julkaisut

 

Ohjelmistokehitys digitalisoinnin oppaassa

It-infrapalvelut digitalisoinnin oppaassa